GO UP

11 funfacts om De amerikanske jomfruøyene

Publisert 03.08.21

Her har vi samlet 11 funfacts om De amerikanske jomfruøyene. Jomfruøyene er en øygruppe i Karibien, og er delt opp i De puertorikanske Jomfruøyer, De amerikanske Jomfruøyer og De britiske Jomfruøyer.

St. Croix, St. Thomas og St. John er det mest kjente av De amerikanske Jomfruøyer.

Øyene kan tilby en rekke morsomme aktiviteter for alle reisende, men her finner du noen litt ukjente fakta.

Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser, 			<rs-module-wrap id="rev_slider_error_2_wrapper">
				<rs-module id="rev_slider_error_2">
					<div class="rs_error_message_box">
						<div class="rs_error_message_oops">There is nothing to show here!</div>
						<div class="rs_error_message_content">Slider with alias "blogg-funfacts-om-de-amerikanske-jomfruoyene" not found.</div>
					</div>
				</rs-module>
			</rs-module-wrap>
			<script>
				var rs_eslider = document.getElementById("rev_slider_error_2");
				rs_eslider.style.display = "none";
				console.log("Slider with alias "blogg-funfacts-om-de-amerikanske-jomfruoyene" not found.");
			</script>

1. Charlotte Amalie er den største historiske byen i USA. Charlotte Amalie er hovedstaden på De amerikanske jomfruøyene og ligger på St. Thomas. Byen har en rik historie å vise til og er også det foretrukne shoppingstedet på øya.
Det har vært stor debatt om riktig uttale av navnet på byen, som opprinnelig het Charlotte Amalia (med et «a»). På grunn av en feil i historiske dokumenter ble stavemåten endret til e – men den offisielle (og originale) uttalen er Charlotte «Amalya.»

2. USVI har vært et shoppingreisemål siden 1607. Nybyggerne i Jamestown (som bygget den første engelske bosetningen i Nord-Amerika) stoppet  i 1607 i Charlotte Amalie for å fylle på forsyninger. Historic Preservation Office på St. Thomas vil snart installere en plakett fra delstaten Virginia som anerkjenner dette historiske besøket. Plakaten vil henge på Liberty Bell–plattformen i Emancipation Garden.

Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

3. De amerikanske jomfruøyene er det eneste stedet i USA hvor du kjører på venstre side av veien. Selv om øyene regnes som en del av USA, er det fortsatt noen få regler og skikker som dateres tilbake til europeisk styre!

4. Point Udall er det østligste punktet i USA. Dette punktet ble oppkalt etter Stewart Udall, som var USAs innenriksminister under både John F. Kennedy og Lyndon Johnson. Millennium-monumentet, et solur, ble bygget over punktet i 2000.

5. St. Thomas er fødestedet til Camille Pissarro. Pissarro var en impresjonistisk maler som bidro til impresjonismen og postimpresjonismen. Han ble født 10. juli 1830 og døde 13. november 1903. Han bodde på St. Thomas til han var 12 år og kom tilbake dit i de senere årene. Hans fødested er åpent for besøkende på St. Thomas, og arbeidet hans er for tiden utstilt på Government House i Charlotte Amalie, St. Thomas og Metropolitan Museum of Art i New York.

Funfacts om De amerikanske jomfruøyene, Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

6. St. Croix har det eldste Baobab-treet i Karibien. Treet ble hentet fra Sør-Afrika og plantet på 1700-tallet. Det er lokalt kjent som «Guinea Almond» eller «Guinea Tamarind.» Baobab-trær blir opptil 25 meter høye og kan leve i tusenvis av år. Hver del av Baobab-treet er nyttig. Barken brukes til klut og tau, bladene til medisiner og frukten kan spises.

7. St. Thomas har den nest eldste synagogen med sandgulv på den vestlige halvkule. St. Thomas-synagogen ønsker folk fra alle kirkesamfunn velkommen til å besøke deres historiske tilbedelsessted. Den ble erklært som et nasjonalt landemerke i 1997, og menoraen (den sjuarmede lysestaken) stammer fra det 11. århundre.

8. De amerikanske jomfruøyene er det eneste amerikanske territoriet som grenser til både Atlanterhavet og Det karibiske hav. Og med alt vannet er det en mengde vannaktiviteter å delta i, inkludert dykking, seiling, kajakkpadling, sportsfiske, snorkling, brettseiling, parasailing og kite boarding.

Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser, Funfacts om De amerikanske jomfruøyene

9. St. Croix har den største landbruksmessen i Karibien. «Agrifest» i St. Croix er en tre-dagers festival som viser frem lokalt dyrkede råvarer, lokale husdyr og lokalt produsert kunst, håndverk og mat. Festivalen tiltrekker seg hundrevis av besøkende fra hele regionen og verden!

10. Det finnes en undervanns-nasjonalpark utenfor kysten av St. John. Området i Trunk Bay på St. John, regnes som et av de beste stedene å snorkle i Karibien, og er merket med undervannsskilt. Alle nivåer av svømmere kan snorkle her, noe som gjør det perfekt for hele familien.

Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser,

11. St. Croix, St. John og St. Thomas har kallenavn. Disse øyene er også kjent som Twin City (St. Croix), Love City (St. John) og Rock City (St. Thomas). Det kombinerte området på disse tre øyene er omtrent to ganger så stort som Washington, DC

Vil du vite mer funfacts om De amerikanske jomfruøyene eller kanskje ta en tur dit?

Kontakt Amerikaspesialisten – vi skreddersyr

Se Cruise til Karibien
Les mer om reiser til Karibien

 

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,