GO UP

Bilferie fra Atlanta – Sørstatenes fjell og strender

Vi skreddersyr din drømmereise. Kontakt oss for pris og turforslag.

Ta en spennende bilferie fra Atlanta – hvor du får oppleve fjell og kystområdene i Sørstatene.
USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Forslag på dag til dag program for bilferie fra Atlanta

Dag 1 Atlanta
Velkommen til Atlanta, hovedstaden i Georgia og en av de mest innflytelsesrike byene i det sørlige USA.
Ved ankomst henter du leiebilen og kjører til det forhåndsbestilte hotellet. I Atlanta kan du tilbringe en morsom dag med å besøke imponerende Georgia Aquarium og World of Coca-Cola (her får du gratis smaksprøver på cola-drikker fra hele verden).
Utforsk byens rike historie på steder som National Center for Civil and Human Rights, fylt med gjenstander fra Civil Rights-bevegelsen.
Slapp av på en kveldskonsert på en av byens mange livemusikksteder, fra store konsertsaler til intime klubber.

Dag 2 Atlanta – Asheville
I dag går turen nordover over delstatslinjen til Tennessee, deretter North Carolina, for å besøke Great Smoky Mountains National Park. Dette er den mest besøkte nasjonalparken i USA, og den er kjent over hele verden for sin appalachiske kultur.
Her finner du aktiviteter for alle ferdighets- og kondisjonsnivåer.
Ta en naturskjønn kjøretur som Roaring Fork Motor Nature Trail i Gatlinburg, Tennessee, hvor du kan se fossefall fra bilvinduet.
Eller hva med en fottur til spektakulære fossefall?
Se naturskjønne Little River Road, med mange stopp underveis, inkludert Sinks-fossen, som er en enkel rusletur fra hovedveien.
Den ble dannet der elven gjør en S-sving. De naturlige bassengene her er omgitt av enorme steinblokker.

 

Bilferie fra Atlanta - Sørstatenes fjell og strender USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Senere kjører du videre til Asheville, North Carolina, som er innfallsporten til Blue Ridge Parkway, en av USAs mest naturskjønne kjøreturer.
Her kan du oppleve vakker fjellutsikt, samt muligheter til å gå fotturer, sykle og ri i nydelig natur. Parkwayen forbinder flere attraksjoner i Asheville-området, inkludert Biltmore Estate, et slott i fransk renessansestil med tilhørende hager og vingård.
Ashevilles sentrum er ideell for å oppleve en levende mat- og drikkekultur, med lokalt eide kafeer (mange med vekt på økologiske ingredienser), gjemt mellom gallerier og håndverksbryggerier.

Dag 3 Asheville – Charlotte
Opplev en pitstop-simulering i NASCAR Hall of Fame, i Charlotte, North Carolina, og se deretter et løp, eller kjør en racerbil, på nærliggende Charlotte Motor Speedway. Sportsfans kan også glede seg over Carolina Panthers fotball, Charlotte Hornets basketball og Charlotte Knights baseball. For eventyrlystne, besøk U.S. National Whitewater Center, og velg aktiviteter som rafting, zip-lining og fjellklatring.

 

Bilferie fra Atlanta - Sørstatenes fjell og strender USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Charlotte tilbyr også kulturelle muligheter som den internasjonale Craft + Design-samlingen på Mint Museum Uptown, eller historier og andre tankevekkende utstillinger på Levine Museum of the New South.

Dag 4 Charlotte – Myrtle Beach
I strandbyen Myrtle Beach, South Carolina, kan du utforske den gylne sanden på Atlanterhavskysten etter skjell, og deretter besøke Broadway at the Beach, et mangfoldig utvalg av utendørsbutikker og restauranter som spesialiserer seg på lokale smaker.
Her kan du prøve spennende aktiviteter som badeland, helikopterturer og Ripleys Aquarium – hvor du kan gli gjennom en tank fylt med rokker og haier.
Ta en av de mange turene for å oppleve dyrelivet i naturlige omgivelser, for eksempel delfinsafari og våtmarksturer som gir mulighet for alligator- og fugleobservasjoner. Her kan du lett planlegge å bli flere netter for å nyte dette feriestedet ved stranden og de mange aktivitetene det har å tilby.

 

Bilferie fra Atlanta - Sørstatenes fjell og strender USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Dag 5 Myrtle Beach – Charleston
Kjør fra Myrtle Beach og 30 minutter sørover langs kysten til den sørlige enden av Grand Strand. Her kommer du til den vennlige og rolige Pawley’s Island.
Dette er et perfekt reisemål for friluftsentusiaster, kjent for sine sypresshytter av tre, store myrområder, elver og delstatsparker ved havet. Fortsett sørover langs den uberørte kystlinjen gjennom Francis Marion National Forest til du ankommer Charleston, med sine karakteristiske antebellum-herskapshus malt i en regnbue av farger og med forseggjort jernverk.
Besøk plantasjen på Middleton Place, med museet fra 1700-tallet og stallgårdene. Historien blir også levende ved Fort Sumter National Monument, der den amerikanske borgerkrigen begynte.

Dag 6 Charleston – Savannah
Når du reiser sørover fra Charleston til Savannah, kan golfentusiaster legge til en natt eller to på enten Kiawah Island eller Hilton Head Island, begge i South Carolina. Kiawah Island ligger bare 34 kilometer fra Charleston, og den er kjent for sin ro og naturlige skjønnhet. Her finnes det hele fem mesterskapsbaner. Omtrent to timers kjøretur fra Charleston, finner du Hilton Head Island med sine vakre strender og mer enn 20 golfbaner i verdensklasse. I tillegg mer enn 300 tennisbaner.
Savannahs historiske distrikt er en samling av vakre bytorg og bevart arkitektur. Bli med på en historie- eller spøkelsestur for å bli kjent. Senere, se landemerker som Forsyth Park med sin spektakulær fontene. På vei mot Savannah River kan du ta en pause for en selvguidet omvisning i katedralen St. John the Baptist. Fortsett til City Markets tun og torg med restauranter, butikker og gallerier. For en avstikker, besøk Tybee Island for å besøke et fyrtårn, ta en padletur eller cruise.

 

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Dag 7 Savannah – Atlanta
I dag går turen østover til Macon, Georgia for å besøke Tubman Museum, oppkalt etter Harriet Tubman, en av USAs mest kjente avskaffelsesforkjempere og en «konduktør» på Underground Railroad, som hjalp slaver til friheten i tiden før borgerkrigen. Her kan du lære om afroamerikansk liv i løpet av denne tiden. Senere kan du utforske Macons kunstgallerier og butikker, og prøve noen av byens signaturretter. Etter lunsj drar du tilbake til Atlanta.

Dag 8 Atlanta hjemreise
Returner leiebilen din før hjemreise.

Prøv en bilferie fra Atlanta – Sørstatenes fjell og strender

Kontakt Amerikaspesialisten 

Priser og betingelser:

Vår ref:ATI


Reisemål Sørstatene USA

© 2023 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,