GO UP

Bilferie fra Memphis til Nashville – Bluegrass and Bourbon Trail

Vi skreddersyr din drømmereise. Kontakt oss for pris og turforslag.

Bli med på en herlig bilferie fra Memphis til Nashville, hvor du besøker mange spennende små byer. På denne bilferien kommer du til ukjente steder som Lynchburg hvor Jack Daniels blir laget eller Chattanooga med Chattanooga Choo Choo togstasjonen.
Dette er en innholdsrik og spennende bilferie i Sørstatene, med en mengde opplevelser underveis.
Amerikaspesialisten har skreddersydd en tur med fine stopp. Det blir også naturopplevelser i Smoky Mountains Nasjonalpark.

Høydepunkter:​

  • Livlige Beale Street
  • Besøk på Graceland
  • Se hvordan Bourbon lages
  • Besøk Chatanooga Choo Choo
  • Great Smoky Mountains
  • Tur i Daniel Boone National Forest
  • Churchill Downs veddeløpsbane
  • Grand Ole Opry show i Nashville

Dette er en bilferie som gir musikkopplevelser, storbyer, småsteder og natur i sørstatene.

Dag til dag-program for bilferie fra Memphis til Nashville

Dag 1 Memphis
Start reisen i musikkbyen Memphis og oppdag fødestedet for blues! Langs Beale Street ligger det barer og bluesklubber med musikk og underholdning. Glem ikke å besøke den store attraksjonen Graceland. Memphis har mye å by på – her finner du Strax Museum of American Soul Music, Rock & Soul Museum, Gibson gitarfabrikk og selvsagt Sun Studios hvor musikere som B.B. King, Elvis Presley og Jerry Lee Louis spilte inn sine rockelåter. Ta deg tid til å besøke disse stedene.

Dag 2 Memphis
Memphis er en by som byr på sørstatssjarm kombinert med en moderne storby. Er det konsert på Mud Island som ligger i Mississippielven, anbefaler vi en tur dit. Om kvelden kan du spise på B.B. Kings restaurant på berømte Beale Street.

Dag 3 Memphis – Lynchburg, 423 km
Så starter reisen med bil og turen går til Lynchburg. Ukjent navn for de fleste, men her ligger Jack Danielsbryggeriet. Bryggeriet ble grunnlagt på grunn av kilden Cave Spring Hollow. Amerikaspesialisten anbefaler å ta en omvisning. Lynchburg har et fint historisk sentrum. Små butikker tilbyr souvenirflasker og godterier laget med Bourbon. Verdt å merke seg er at Jack Daniels ligger i et område hvor salg av alkohol ikke er tillatt. Så de små suvenirene er verdt å ta med seg!

Dag 4 Lynchburg – Chattanooga, 145 km
Chattanooga er den 4. største byen i Tennessee. Prøv Sørstatsfavoritten Moon Pie som har sin opprinnelse fra Chattanooga på begynnelsen av 1900-tallet. Byen har renovert hele downtown som er litt en perle. Downtown er utvidet ned til Tennessee-elven. Her er et «must» å besøke Chattanooga Choo Choo togstasjonen som er gjort om til et hotell. Stasjonen ble bygget i 1908. Er du fleksibel på reisedato, kan du kanskje få med deg Chattanooga Riverbend Festival.

Dag 5 Chattanooga – Gatlinburg, 233 km (eller mer – avhengig av rutevalg)
Her kan du velge om du vil starte dagen med tur gjennom Great Smoky National Park med en fottur på en av veiene i parken eller kjøre til Knoxville. Knoxville er en moderne og hyggelig by. Videre mot Gatlinburg kan du stoppe i Pigeon Forge hvor Dolly Partons park, Dollywood, ligger. I Gatlinburgområdet ligger både Sugerlands Distilling company og Smoky Mountain Brewery hvor du kan ta en lunsj og nyte et av de lokalt bryggede ølslagene.

Dag 6 Gatlinburg – Lexington, 344 km
Fra Gatlinburg kjører du inn i Kentucky. På veien har du flott utsikt mot fjellkjeden Appalachene og Ohioelven. På vei mot Lexington er det fint å stoppe i Daniel Boone National Forest oppkalt etter den fryktløse amerikanske pioneren. Her ligger også Cumberland Falls, eller Niagara of the South, som fossefallet også er kalt. Så kan du fortsette til Lexington som er et sentrum for hesteveddeløp, noe som kjennetegner hele regionen.

Dag 7 Lexington – Louisville, 125 km
På vei mot Louisville går turen gjennom småbyer og grønne landbruksområder. I Louisville bør du besøke Churchill Downs. Hesteveddeløpet Kentucky Derby foregår der første lørdag i mai hvert år. Her er hatt påkrevd under løpet og det er et tradisjonelt program. Stor stas med enorm publikumsinteresse hvert eneste år.
Filmen Sea Biscuit er tatt opp her og på Kentucky Derbymuseet som også er verdt et besøk. I Bardstown like ved kan du besøke My Old Kentucky Home State Park, inspirasjonen til Stephen Fosters hymne som hvert år synges under Kentucky Derby. Baseballfans bør legge turen innom Louisville Slugger museum – et interaktivt museum til ære for sportens største stjerner.

Dag 8 Louisville – Nashville, 283 km
Nashville – Music City USA, er dagens høydepunkt. En by som preges av countrymusikk. Her kan du besøke Music City Walk of Fame og se kostymer, korte filmklipp, instrumenter og andre memorabilia til countrymusikkens store stjerner. Vi foreslår også et besøk til Ryman Auditorium og en kveld på Grand Ole Opry.

Dag 9 Nashville
En hel dag til å hygge deg i Nashville. I tillegg til nattelivet langs Broadway med alle dets Honky-tonks, er Nashville en by med museer og historier.

Dag 10 Nashville – Memphis, 341 km
Etter en opplevelsesrik reise går turen tilbake til Memphis for hjemreise eller videre reise om du ønsker det. Amerikaspesialisten hjelper deg med det.
Få med deg en middag på Leonards BBQ, en av Memphis mest populære restauranter, før du avslutter turen.

Ønsker du en bilferie fra Memphis til Nashville?

Kontakt Amerikaspesialisten – vi skreddersyr din bilferie!

Reiserute:

 

Dag Fra Til Km
1 Memphis
2 Memphis
3 Memphis Lynchburg 423
4 Lynchburg Chattanooga 146
5 Chattanooga Gatlinburg 233
6 Gatlinburg Lexington 344
7 Lexington Louisville 125
8 Louisville Nashville 283
9 Nashville Nashville
10 Nashville Memphis 341

Priser og betingelser:

Ca fire uker før avreise får du en link til en landingsside med mer informasjon om din reise, en PDF med reiserute og instruksjon om hvordan du laster ned en app – som vil inneholde all informasjon om turen og reiseruten.


Det er mulig med 3/4 personer på rommer, men vær oppmerksom på at det kun er to doble senger – ingen ekstra seng.


Reisemål Sørstatene USA

© 2023 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,