booking@nordmann.no
+4721609880
GO UP

Bilferie fra Nashville – Civil rights history trails

Vi skreddersyr din ferie!

Pris: Fra 12 490,- pr person i delt dobbeltrom.
Flyreise og leiebil kommer i tillegg. Reisen kan utvides og tilpasses etter dine ønske

Prøv denne reisen! En bilferie fra Nashville som tar deg til gjennom Civil rights history trails – en spennende og mørk historie om segregering og kampen for borgerrettigheter.
Civil Rights Trail strekker seg over 14 amerikanske stater, omfatter mer enn 100 steder og fremhever USAs historie om borgerrettigheter. Underveis kommer du til spennende og historiske byer som Memphis, Sumner, Jackson, Tuscaloosa, Montgomery, Savannah, Atlanta og Birmingham.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa, Bilferie fra NashvilleDag til dag program

Dag 1 NASHVILLE ANKOMST
Velkommen til Nashville, en by med historisk sus, borgerrettighetshelter, countrymusikk og sørstatsstil. Ved ankomst henter du leiebilen din og fortsetter til hotellet ditt.
Historien starter på Woolworth on 5th, en restaurant som hyller Nashville sit-ins – ikkevoldelige protester mot segregerte offentlige steder i byen i 1960.
Besøk Davidson County Courthouse, hvor en fredelig marsj ble avsluttet med daværende ordfører Ben West som innrømmet at segregering var umoralsk, det første skrittet mot byens desegregering av offentlige fasiliteter.
Ved siden av tinghuset er vitnemurene, veggmalerier i betong med begivenheter, inkludert Freedom Rides, marsjer og sitins, som ledet til desegregering i Nashville.

Dag 2 NASHVILLE – HENNING – MEMPHIS
Avreise fra Nashville, stopp i Henning for å besøke Alex Haley Museum and Interpretive Center.
Museet – barndomshjemmet til «Røtter»-forfatteren – er dedikert til afroamerikansk historie og inneholder en kopi av et slaveskip i naturlig størrelse.
Fortsett til Memphis, som ligger ved Mississippi-elven.
Besøk Burkle Estate, kjent som Slave Haven Underground Railroad Museum, en gang en del av Underground Railroad-nettverket, som hjalp folk å unnslippe slaveri. Utstillingene inkluderer utstillinger av slaveauksjonsannonser, informasjon om slavehandelshistorie og gjenstander som fremhever raseprofilering.
Hovedattraksjonen er den mørke kjelleren, hvor menn og kvinner gjemte seg i timer eller dager til elvebåter var tilgjengelige for å frakte dem i sikkerhet og frihet i nordstatene.

Dag 3 MEMPHIS
For å utforske borgerrettighetshistorien til Memphis, start ved National Civil Rights Museum, bygget rundt Lorraine Motel.
Lær om viktige milepæler i borgerrettighetshistorien, inkludert Rosa Parks, som nektet å gi fra seg setet på en segregert buss, Jim Crow segregeringslover, drapet på 14 år gamle Emmett Till og marsjer i Selma, Alabama.
Passende nok er den siste utstillingen rom 306 på Lorraine Motel, gjenskapt fra 1968, da borgerrettighetsleder Martin Luther King Jr. ble myrdet der 4. april på balkongen utenfor rommet sitt.
Det er umulig å besøke Memphis uten å oppleve Beale Street, en gang hjertet og sjelen til byens afroamerikanske kultur, og nå underholdningssenteret for levende musikk og god mat.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser Bilferie fra Nashville
Stax Museum of American Soul Music er en feiring av alt fra kirkens gospelmusikk til oppløftende hymner som var ryggraden i marsjer, og gir håp til de som kjemper for borgerrettigheter. Stax Recording Studios var blant de første som ansatte afroamerikanske artister, inkludert Otis Redding og Isaac Hayes, og ga en stemme til blues- og gospelmusikk.
Andre steder du må se på en omvisning i borgerrettighetshistorien i Memphis inkluderer den historiske Beale Street Baptist Church, bygget av og for frigjorte slaver på slutten av 1800-tallet og en viktig møteplass for borgerrettighetsledere gjennom tidene.
På The Four Way kan du bestille solid «soul food».
Fra 1940-tallet var restauranten et møtested for borgerrettighetsaktivister så vel som kjente musikere som BB King og Aretha Franklin på grunn av beliggenheten i nærheten av Stax Recording Studios.

Dag 4 MEMPHIS – OXFORD – SUMNER – JACKSON
Omtrent 90 minutter sør for Memphis, stopp ved Oxford-campus ved University of Mississippi og oppsøk borgerrettighetsmonumentet laget av Oxford-bosatte Rod Moorhead.
Statuen skildrer James Meredith, den første afroamerikanske studenten som ble tatt opp ved universitetet, etter at hans rasediskrimineringssak ble støttet av USAs høyesterett i 1962.
President John F. Kennedy satte ut 31.000 soldater for å roe protestene og beskytte Meredith da han ankom skolen. Meredith ble uteksaminert året etter med en bachelor i naturvitenskap.
Kjøreturen til Jackson følger «March Against Fear» fra 1966, ruten Meredith planla å gå alene for å protestere mot rasisme og frykten som hindret svarte fra å registrere seg for å stemme.
I nærheten av Hernando dokumenterer en historisk markør hvor han ble skutt tre ganger av en hvit snikskytter den andre dagen. Over 15.000 støttespillere hadde sluttet seg til marsjen da Meredith ble frisk og møtte dem 20 dager senere i delstatshovedstaden.
I Money er alt som gjenstår av Bryant’s Grocery Meat Market butikkfronten, men det er her Emmett Till, en 14-åring fra Chicago, Illinois, som besøkte slektninger, kom for å kjøpe godteri i 1955 og ble anklaget for å plystre mot Carolyn Bryant, den 21- år gammel hvite butikkeieren.
Bryants ektemann og halvbroren hans bortførte Emmett, slo og skjøt ham, og kastet deretter liket hans i Tallahatchie-elven.
Emmetts mor insisterte på en åpen kiste i begravelsen hans for å fremheve det brutale i angrepet.
Reis videre til Sumner for å se Tallahatchie Courthouse, hvor drapsrettssaken fant sted; begge mennene ble frifunnet. Kjør deretter omtrent to timer sørover til Jackson.

Bilferie fra Nashville, Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Dag 5 JACKSON
Opplev et vell av borgerrettighetshistorie i Jackson.
Start ved Mississippi Civil Rights Museum, åpnet i 2017, som beskriver borgerrettighetskampene i Mississippi. Se arkivfilm av protester og demonstrasjoner samt gjenstander som for eksempel riflen som ble brukt til å myrde Medgar Evers i hans eget hjem i 1963.
NAACP-feltsekretærens hus har blitt restaurert og er nå Medgar Evers Home Museum. Nord for Jackson, besøk Tougaloo College. Den historisk svarte høyskolen var et knutepunkt for støtte til borgerrettighetsbevegelsen, noe som førte til boikott av mange Jackson-bedrifter, protester mot segregering og fredelige sit-ins.
Greyhound busstasjon på Lamar Street, som siden har blitt restaurert, var katalysatoren for Freedom Rides i hele Sør etter arrestasjonene i 1961.

Dag 6 JACKSON – PHILADELPHIA – TUSCALOOSA
Kjør nordøstover i omtrent 90 minutter til Philadelphia, åstedet for 1964-drapene på tre borgerrettighetsaktivister, en afroamerikansk mann og to hvite menn, som ble kjent som Mississippi Burning-mordene.
De nasjonale overskriftene ga det siste dyttet for å vedta Civil Rights Act fra 1964. Fortsett til Tuscaloosa, der daværende Alabama-guvernør George C. Wallace sto ved inngangen til University of Alabama i 1963 for å blokkere opptak av to svarte studenter, fast bestemt på å holde løftet om at universitetet skal forbli segregert.
President John F. Kennedy grep inn og sendte ut tropper for å beskytte studentene, slik at de kunne rullere seg inn og samtidig sende en melding til segregasjonsfolk over hele sørstatene.
Kjent som stedet for «Stand in the Schoolhouse Door».

Dag 7 TUSCALOOSA – SELMA – MONTGOMERY
Kjør 90 minutter sørover for å nå Selma, startpunktet for tre stemmerettsmarsjer fra 1965.
Den 7. mars ble rundt 600 marsjerende møtt med vold fra lokalt politi.
President Lyndon B. Johnson lovet støtte til marsjerende på nasjonal TV og fremskyndet stemmerettsloven. Den 21. mars beskyttet tropper 8000 marsjerende da de la ut langs US Route 80, de ankom Montgomery tre dager senere og ble møtt av over 50.000 støttespillere.

Dag 8 MONTGOMERY – TUSKEGEE – ALBANY
Fra Montgomery, kjør omlag 40 minutter østover til Tuskegee, hjemmet til Tuskegee Airmen, landets første afroamerikanske militærflyvere, som kjempet i andre verdenskrig.
Besøk Butler Chapel AME Zion Church, et møtested fra 1950-tallet for mennesker som kjempet for stemmelikhet i Alabama.
Tuskegee History Center sporer regionens borgerrettighetskorstog og multikulturelle røtter.
Fortsett sørøstover omtrent to og en halv time for å nå Albany, hjemmet til Albany Movement, en gruppe som kjemper for velgernes rettigheter og desegregering, og den første massebevegelsen i borgerrettighetstiden som kjempet for desegregeringen av et helt samfunn.
Lær mer om denne historiske tiden på de interaktive utstillingene på Albany Civil Rights Institute, hvor Freedom Singers holder månedlige konserter.

Dag 9 ALBANY – SAVANNAH
Nyt utsikten over Georgia-landsbygda på kjøreturen østover til Atlanterhavskysten. Etter omtrent fire timer, stopp i Midway for å besøke museet ved Historic Dorchester Academy, et sted hvor Southern Christian Leadership Conference trente sine lærere og ledere, som deretter tok med seg budskapet til hjemsamfunnene deres.
Siste stopp i dag er Savannah, besøk Ralph Mark Gilbert Civil Rights Museum, som forteller historien om lokal afroamerikansk historie og Savannah Protest Movement, der studenter arrangerte sit-ins ved lunsjdiskene i sentrum i 1960, noe som resulterte i en boikott av virksomheter og førte til desegregering.
Den ligger i bygningen som en gang var områdets største bank for svarte. Spaser rundt i vakre og historiske Savannah, sjarmerende med sine brosteinsbelagte gater, vakre parker og torg, butikker og trendy restauranter.

Dag 10 SAVANNAH – ATLANTA
Kjør innover landet i omtrent fire timer til fødestedet til Martin Luther King Jr. i Atlanta og hans siste hvilested på The King Center.

 Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Ved ankomst kan du besøke det nye senteret for sivile og menneskerettigheter, et passende sted for å oppleve av Atlantas sivile rettighetshistorie, som inkluderer Martin Luther King Jr.-samlingene samt utstillinger om dagens menneskelige rettighetsspørsmål. Mens du er i sentrum, kan du se attraksjoner som Georgia Aquarium, World of Coca-Cola og Centennial Olympic Park.
Denne kosmopolitiske byen er full av flotte restauranter og livlige nattklubber.

Dag 11 ATLANTA
Utforsk borgerrettighetshistorie i Atlanta, med start på The King Center, som inkluderer en utstillingshall og hjemmet der Martin Luther King Jr. ble født, og brannstasjon nr. 6, som var en av de første brannstasjonene i sør som åpnet for både fargede og hvite.
Lytt til prekener og taler i Ebenezer Baptist Church, og nyt deretter stille tid ved den nærliggende World Peace Rose Garden.
Besøk den evige flammen og kryptene til King og hans kone, Coretta, og utforsk International Civil Rights Hall of Fame, hvor du kan trå i fotsporene til borgerrettighetsledere og pionerer.
Tilbring tid i Sweet Auburn District på APEX Museum, som sporer den afroamerikanske opplevelsen gjennom videoer, fotografier og gjenstander.

Dag 12 ATLANTA – ANNISTON – BIRMINGHAM
Avreise fra Atlanta, følg ruten vestover hvor medlemmer av Congress of Racial Equalit gikk om bord på en Greyhound-buss i 1961 for å utfordre segregerte sitteplasser som en del av Freedom Rides-bevegelsen.
I Anniston, Alabama, angrep en sint mobb bussen og punkterte dekkene, og tvang den til å stoppe utenfor byen. Bussen ble overtent, og de flyktende aktivistene fikk juling.
Området er merket med Freedom Riders National Monument. Kjør omtrent en time vestover til neste stopp, Birmingham, en by i hjertet av borgerrettighetsbevegelsen, Birmingham Campaign.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser
Fredelige lunsj-sit-ins, boikotter og marsjer ble møtt med vold, allment akseptert som viktige vendepunkter i borgerrettighetsbevegelsen.
I dag forteller Birmingham Civil Rights Institute historien om byens rolle i kampen for likestilling. Tvers over gaten, i Kelly Ingram Park, ble brannslanger og hunder satt inn mot fredelige demonstranter; det er nå et sted som hedrer ledere av borgerrettighetsbevegelsen med statuer og monumenter.
Det nærliggende Civil Rights National Monument ble etablert i 2017 for å minnes denne viktige tiden i amerikansk historie

Dag 13 BIRMINGHAM – SCOTTSBORO – NASHVILLE
Neste stopp, Scottsboro, er en to timers kjøretur nordover. Det var her ni svarte tenåringer ble uriktig anklaget for seksuelle overgrep mot to hvite jenter om bord på et Southern Railroad-godstog fra Chattanooga til Memphis, Tennessee, i 1931. De påfølgende rettssakene, domfellelsene, rettsakene, dommene, ankene og den åpenbare urettferdigheten ga guttene. var grunnlaget for mye rettsreform for retten til en rettferdig rettergang.
Besøk Scottsboro Boys Museum & Cultural Center i den 133 år gamle tidligere Joyce Chapel United Methodist Church – den inneholder dokumenter og andre gjenstander som beskriver rettssaken som begynnelsen på borgerrettighetsbevegelsen.
Reisen din slutter i dag der den begynte for nesten to uker siden, ta den tre timer lange kjøreturen tilbake til Nashville.

Dag 14 NASHVILLE
Returner leiebilen din før hjemreise.

Bil du prøve en bilferie fra Nashville?

Kontakt Amerikaspesialisten – vi skreddersyr

Tilbud Form

Send forespørsel

Vennligst fyll inn så mye informasjon som mulig. Vi vil gjerne vite ønsket rederi, når på året du vil reise, hvor mange dere er etc. Jo mer informasjon vi får, jo enklere er det for oss å lage et godt tilbud til deg.

Avreisedato og reiselengde
Mer informasjon, alder på eventuelle barn etc.

Kan vi sende deg nyhetsbrev og annen informasjon på epost?

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,