booking@nordmann.no
+4721609880
GO UP

Bilferie fra San Fransisco til Seattle – Artisan Adventure

Vi skreddersyr din ferie!

En herlig bilferie som tar deg med til små unike steder og spennende storbyer langs vestkysten i USA.
Vi skreddersyr din drømmereise. Kontakt oss for pris og turforslag.

Bilferie fra San Fransisco til Seattle er en av våre favoritt-turer for deg som vil oppleve vestkysten av USA nord for San Francisco. Her har vi lagt inn to overnattinger i byene San Francisco, Portland og Seattle.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Høydepunkter:

  • Utforsk San Francisco
  • Ta en tur med Cable Car i San Francisco
  • Se gigantiske Redwood trær
  • Besøk kunstnerkolonier og prøvesmak lokale retter
  • Spaser på sanddynene langs Oregon kysten og ta en tur med ATV om du ønsker
  • Nyt husmannskost eller gourmet måltid i Portland
  • Utforsk Mount Rainer Nasjonalpark
  •  Space Needle i Seattle

I tillegg får du med deg fantastiske Redwood Nasjonalpark og de enorme sanddynene Oregonkysten er kjent for.

Dag til dag Bilferie fra San Fransisco til Seattle:

Dag 1 Ankomst San Francisco
Hent leiebil ved ankomst (kan eventuelt gjøres i sentrum dagen etter) og ta deg til hotellet.

Dag 2 San Francisco
Byen er en av de flotteste i USA. Hva med en sykkeltur over Golden Gate Broen? Besøk Fisherman’s Wharf, Union Square, ta en tur til Alcatraz eller kjør svingete Lombard Street. Mulighetene er mange.

Bilferie fra San Fransisco til Seattle, Familieferie i California, Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Dag 3 San Francisco – Fort Bragg
Fra San Francisco går turen nordover til de første enorme Redwoodtrærne og her kan du også kjøre bilen gjennom Drive-Through Tree Park (inngangsavgift). Fortsett nordover langs Californias Sonoma Marin Cheese Trail som også kalles Californias Normandie. Her lager gårdene hjemmelaget ost og det er mulig å få en prøvesmaking. Fortsett videre gjennom Clovedale Wine Country. Flotte vingårder hvor du kan prøvesmake edle dråper og kjøpe en flaske vin eller olivenolje for turen. Etter lunsj passeres Point Cabrillo-fyret hvor det er fint å gjøre et stopp. Videre til Fort Bragg, en historisk og sjarmerende tømmerhogstby med et rikt kunstnermiljø. Her kan du besøke noen av kunstnerne, spasere på sti langs kysten eller ta en togtur med historiske «Skunk Train». Turen går gjennom redwoodskog og over 30 smale broer.

Dag 4 Fort Bragg – Avenue of the Giants – Arcata
Start dagen med en morgentur langs Glass Beach med steiner i forskjellige farger og fasonger. Fortsett langs Highway 1 og du kommer til området i California som har de største Redwoodtrærne i verden. Ved Redway kjører du gjennom Avenue of the Giants – en kjøretur på ca 50 km. Det er flere steder å stoppe på turen, du kan ta en svømmetur i en elv, gå turer eller ha picknick. Herfra går turen til Eureka som er den største kystbyen mellom San Francisco og Seattle og hvor tømmerproduksjon har skapt byen. I dag er byen et populært sted for kunstnere som lager ting av tre. Vi anbefaler å kjøre videre over Samoa Bridge som tar deg til Humboldt Bay, Indian Island og Woodley Island før du kommer til Arcata. I Arcata ligger også Six Rivers Artesian Brewery – et av de første bryggeriene i California drevet av en kvinne.

Dag 5 Arcata – Redwood National Park – Coos Bay.
I Arcata kan du bli med på Redwood Zipline tur – en nervepirrende tur høyt oppe i trærne. Det er også flott å gå turer langs Humbolt Bay. Videre gjennom Redwood National Park før du krysser grensen til Oregon hvor området Wild River Coast møter deg. Ved sjarmerende Gold Beach renner Rogueelven ut i Stillehavet. Her er det mulighet for en tur på elven eller sjøen. Fortsett til Bandon hvor du blant annet kan smake ost på den lokale fabrikken. I Coos Bay, som er Oregonkystens største by, overnatter du.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa Bilferie fra San Fransisco til Seattle

 

Dag 6 Coos Bay – Oregon sand dynene – Lincoln City
Oregon Dunes National Recreation Area er imponerende. Her har vind og vann formet enorme sanddyner omtrent 170 meter høye. Videre mot Lincoln, oppkalt etter Abraham Lincoln, passeres fyr, marinaer og parker.

Dag 7 Lincoln City – Tillamook – Portland
På vei mot Portland kan du stoppe i Tillamook. Her har gårder gått sammen for å produsere verdenskjent ost. På fabrikken kan du se hvordan det gjøres og prøve noe av den smaksrike cheddarosten. På vei mot Portland kjører du gjennom eventyrskog med mose på eviggrønne trær. Portland er kjent for å være USAs mest fotgjengervennlige by og det er lett å spasere rundt og finne lokale sjokoladebutikker, kafeer, microbryggerier og egenartede matmarkeder.

Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser,

 

Dag 8 Portland (evt tur til Columbia River Gorge)
Det er mye å se i Portland og det er en hyggelig by. Ta deg tid til å spasere gatelangs og langs elven. En tur til enorme Columbia River Gorge anbefales. Her har elven gravd ut en enorm kløft. Dette ble oppdaget først av de amerikanske bosetterne Lewis & Clark. Vi anbefaler å stoppe ved Multnomah Falls og historiske hytte. Fossen er den nest høyeste i USA.

Dag 9 Portland – Mt. St Helens – Mt. Rainer – Seattle
På vei mot Seattle ligger både Mount St. Helen og Mount Rainer nasjonalpark. Begge er aktive vulkaner og mange husker nok utbruddet på Mount Helen i 1980. Etter ankomst Seattle kan vi foreslå en middag i restauranten på toppen av Space Needle som er byens kjennemerke eller ved fiskebryggen.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa,

 

Dag 10 Seattle
En hel dag til å hygge seg i en av de norskeste byene i USA. Fiske og likheten med norskekysten har trukket mange utvandrere og i områder som Bellevue er det mange norske navn. Seattle er etter hvert kjent som en spennende by med et sentrum som syder av liv og røre. Fiskemarkedet og Pike Place Markedet er hyggelige steder å besøke. Byen er internasjonal og du finner meget gode restauranter fra mange verdenshjørner.

Dag 11 Seattle – hjemreise

Prøv en bilferie fra San Fransisco til Seattle.

Kontakt Amerikaspesialisten 

Tilbud Form

Send forespørsel

Vennligst fyll inn så mye informasjon som mulig. Vi vil gjerne vite ønsket rederi, når på året du vil reise, hvor mange dere er etc. Jo mer informasjon vi får, jo enklere er det for oss å lage et godt tilbud til deg.

Avreisedato og reiselengde
Mer informasjon, alder på eventuelle barn etc.

Kan vi sende deg nyhetsbrev og annen informasjon på epost?

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,