GO UP

Bilferie i Alaska – Wonders of Alaska

Vi skreddersyr din drømmereise. Kontakt oss for pris og turforslag.

Dette er en flott bilferie i Alaska. Her kan du nyte forbløffende vakker natur, se eldgamle isbreer og et imponerende utvalg av dyreliv. Bilferien starter i Alaskas største by, Anchorage. På turen reiser du langs Seward Highway, en National Scenic Byway, du får se Mt. McKinley, Nord-Amerikas høyeste topp og utforske Denali National Park & ​​Preserve – kronjuvelen til Alaska Range.

Turen under er bare et forslag, vi skreddersyr selvsagt helt etter ditt ønske.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser
Dag til dag-program

Dag 1 Anchorage
Velkommen til Anchorage. Ved ankomst henter du leiebilen og reiser til hotellet. Anchorage, Alaskas største by, ligger under Chugach-fjellene, omgitt av nasjonalparker og fylt med dyreliv. Utforsk noen av Anchorages parker, ta en sykkeltur langs Coastal Trail eller spis på en av byens sentrumsrestauranter.

Dag 2 Anchorage – Seward
Dagens kjøretur fra Anchorage til kystsamfunnet Seward begynner med spektakulær utsikt. Du kjører langs Seward Highway, en National Scenic Byway som tilbyr utrolig utsikt rundt hver sving mens den passerer mellom de dramatiske kystlinjene til Turnagain Arm og de utstikkende toppene i Chugach-fjellene. Se høye fjell og de vidstrakte slettene til Turnagain Arm. Stopp ved Beluga Point Lookout hvor du kan se de mest unike og geologisk dramatiske tidevannsbølgene i verden. Kanskje du får se hvithval som ruller i bølgene. Fortsett gjennom Kenai-halvøya til den lille kystbyen Seward, et av Alaskas eldste samfunn. Som inngangsporten til Kenai Fjords National Park tilbyr Seward utrolige muligheter for utendørs opplevelser, rekreasjon og avslapning.

Dag 3 Seward
Tilbring dagen med å utforske Sewards havn og kyst, sjarmerende butikker og gallerier, eller Exit Glacier, en av de mest populære tilgjengelige isbreene i staten. For deg som er interessert i vakre fjorder, glitrende vann, ruvende eldgamle isbreer og et imponerende utvalg av dyreliv, anbefaler vi å ta et dagscruise til Kenai Fjords National Park og Fox Island.

Dag 4 Seward – Talkeetna
Denne morgenen drar du tilbake nordover mot Anchorage og den lille byen Talkeetna, en sjarmerende pionerby med flott utsikt over Denali (Mt. McKinley). Her finnes det gode muligheter for flotte utflukter. Denne kvelden anbefaler vi å ta en zipline-tur eller en spennende jetbåt-elvetur, og på vei til Talkeetna anbefaler vi å ta en omvei gjennom Anton Anderson Memorial Tunnel, en av de lengste tunnelene i Nord-Amerika.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa Bilferie i Alaska

Dag 5 Talkeetna – Denali
Selv om du kanskje aldri blir med i rekken av klatrere som har nådd Mt. McKinley, anbefaler vi denne morgenen, hvis været tillater det, å ta en flightseeing-tur over Alaska Range. Fra luften presenterer naturen seg i en skala utenfor din villeste fantasi. Vi anbefaler også å lande på en isbre for å få en følelse av hvor enorme disse toppene egentlig er. Etterpå drar du fra Talkeetna og kjører den vakre turen til Denali National Park and Preserve, den tredje største parken i USA og kronjuvelen i Alaska Range. Denali er seks millioner dekar villmark. Langs denne veien vil du se den relativt lave barskogen som viker plass for høyalpin tundra og snødekte fjell, som kulminerer med Nord-Amerikas høyeste topp, Denali (Mt. McKinley).

Dag 6 Denali
I dag reiser du inn i hjertet av Denali, et sted hvor livet går som det har gjort i tusenvis av år, uten innblanding fra mennesker. Den eneste veien i parken, den 15 mil lange Denali Park Road, går gjennom lave daler og høye fjelloverganger. Langs ruten dukker det opp vakkert landskap rundt hver sving og dyreliv av alle slag kan ofte sees. Om sommeren kan private kjøretøy bare kjøre de første to milene av veien. Etter dette går veien over til grus og trafikken er først og fremst begrenset til busser. Vi oppfordrer deg derfor til å ta enten hop-on, hop-off park shuttlebuss eller turbuss da dette er måten å oppleve parken på i større grad.

Bilferie i Alaska bobiltur i Alaska og Canada, Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa,,

Dag 7 Denali – Anchorage
Hvis du ønsker å utforske Denali bortenfor Park Road før du returnerer til Anchorage, anbefaler vi å ta en uforglemmelig opplevelse – elverafting på Nenana-elven med isbreer. Nyt forbløffende vakker natur, dyreliv og spennende rafting eller en rolig flåtetur. Uansett hva du velger, vil du bokstavelig talt flyte med strømmen mens du beveger deg gjennom villmarken og ser en del av Alaska du ikke kan utforske på noen annen måte. Når du kommer tilbake til Anchorage, anbefaler vi å prøve fersk fisk i verdensklasse!

Dag 8 Anchorage
Returner leiebilen på flyplassen før avreise. En flott bilferie i Alaska er over – men du kan selvsagt velge å forlenge den!

Ta en bilferie i Alaska

Kontakt Amerikaspesialisten 

Priser og betingelser:

Vår ref: USASpes


Reisemål Alaska USA

© 2023 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic