booking@nordmann.no
+4721609880
GO UP

Bilferie i Sørstatene fra Chicago – American Music And Movie Trails

Vi skreddersyr din ferie!

Vi skreddersyr din drømmereise. Kontakt oss for pris og turforslag.

Chicago, St Louis, Memphis, New Orleans, Vicksburg, Birmingham, Chattanooga, Nashville og Louisville – spennende steder med musikalsk klang?
Ta en bilferie i Sørstatene fra Chicago i musikken og filmens fotspor. En flott og opplevelsesrik reise som tar deg med til betydningsfulle byer og steder.

 

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Legg gjerne turen til begynnelsen av juni, så får du med deg den årlige Chicago Blues Festival. Det er en fantastisk opplevelse!
Med en variert lineup som feirer bluesens fortid, nåtid og fremtid, feirer Chicago Blues Festival den store Chicago-fødte musikktradisjonen med musikkinteresserte fra hele verden.  Musikksjangerens bidrag til soul, R&B, gospel, rock, hip-hop og mer vises frem. Det er musikk hver dag klokka 11 på Budweiser Crossroads Stage, Visit Mississippi Juke Joint, Front Porch og Park Grill Stage. Jay Pritzker Pavilion vil ha headliners fra 17 til 21.

Høydepunkter:​

 • Chicagos Willis Tower – en av de høyeste bygningene i Nord Amerika
 • First House of Blues
 • Gateway Arch i St Louis
 • Elvis Presleys Graceland
 • Fantastiske Beale Street
 • Delta Blues Museum og bluesens historie
 • Jazz i the French Quarter i New Orleans
 • Alabama Jazz Hall of Fame
 • Whistlestop Cafe
 • Chattanoogas MoonPie
 • Nashvilles Music City Walk of Fame
 • My Old Kentucky Home State Park

 

Ønsker du å få forslag på en bilferie i Sørstatene fra Chicago?

Kontakt Amerikaspesialisten – vi skreddersyr din bilferie helt etter ditt ønske!

Dag til dag:

Dag 1

Chicago
Ankomst. Du henter leiebilen og drar til hotellet. Kvelden kan nytes i flotte Chicago.

Dag 2

Chicago
Opplev alt hva Chicago har å by på. Du vil gjenkjenne mange spennende steder som har blitt brukt til kjente filmer som My Big Fat Greek Wedding, While You Were Sleeping og for ikke å glemme the Blues Brothers. Ta en tur til the Blues Brothers Soul Food restaurant på Maxwell Street og glem ikke et besøk til den originale House of Blues Jazz klubb.

Dag 3

Chicago – St Louis 460 km
Meet Me In St Louis er en oppsummering av denne dagen. Ved ankomst kan du ta trikken opp til toppen av den berømte St Louis Arch og se byen fra oven. Se filmen Great Journey West på en storskjerm på the Gateway Arch.

Dag 4

St Louis – Memphis 451 km
Memphis har en ufattelig stor mengde musikalske opplevelser å tilby. Her har du to overnattinger så du rekker å se noe av dette. Start med et besøk på Graceland, hjemmet til Elvis Presley. Deretter kan du besøke the Rock & Soul Museum, Stax Museum of American Soul Music, Gibson Guitar Factory eller legendariske Sun Studio hvor kjente artister som B.B. King, Elvis og Jerry Lee Lewis spilte inn sine kjente hits.

Dag 5

Memphis
Sjekk om det er noen utendørskonserter på Mud Islands amfiteater. Mud Island River Park ligger rett ved Mississippi-elven og en en historisk og vakker arena. Nyt middagen på B.B. Kings restaurant i den kjente Beale Street.

Dag 6

Memphis – Vicksburg 234 km
Du kjører fra Memphis til Clarksdale – hjertet av Delta Blues. Her kan du besøke Delta Blues Museum fylt med minneverdige gjenstander fra B.B. King og Muddy Waters.
Kjør videre langs elvebredden ved Mississippi langs Highway 1. Ta gjerne et stopp ved en av Mississippis casinoer – som aldri strenger.

Dag 7

Vicksburg – New Orleans 470 km
I dag er du på vei til the Big Easy! New Orleans er jazzelskerens paradis. Du gjenkjenner også flere steder i byen som har vært bakgrunn for utallige filmer. Jazz og Bluesklubbene er for mange til å bli ramset opp her, men du har to dager på å utforske noen av de.

Dag 8

New Orleans
Dagen kan brukes til å utforske mer av denne byen med sine elvebåter, jazz og kreolsk kjøkken. Ta deg tid til et besøk i den flotte botaniske hagen. Dra ut til dikene for å se hvordan byen beskyttes mot vann fra Mexicogulfen. På kvelden kan du ta middagen om bord på en hjuldamper nedover Mississippi. (tillegg)

Dag 9

New Orleans – Birmingham 544 km
Sweet Home Alabama! I dag går ferden til Birmingham, Alabama. Høydepunktet om du er musikkinteressert, er Alabama Jazz Hall of Fame. Det er gratis adgang og her finner du en hyllest til jazzens storheter som har bånd til Alabama. Ta også et stopp på Whistlestop Cafe fra den berømte filmen og novellen Fried Green Tomatoes. Den ligger i North Irondale – rett utenfor Birmingham.

Dag 10

Birmingham – Chattanooga 238 km
I dag går ferden til Tennessee og byen Chattanooga. Reiser du på denne turen om sommeren, anbefaler vi at du sjekker datoene for den årlige Chattanooga Riverbend Festival.
Prøv også MoonPie – en favorittsnack i Sørstatene siden tidlig 1900-tall.

 

Dag 11

Chattanooga – Nashville 213 km
Music City USA – Nashville, er dagens mål. Her kan du besøke Country Music Hall of Fame, en musikalsk multimedia-helligdom med teater, kostymer, instrumenter og en mengde annet som viser countrymusikkens fargerike historie.
Ikke glem et besøk til Ryman Auditorium og en kveld på Grand Ole Opry.

Dag 12

Nashville – Louisville 280 km
Fra Blue Grass til Brass Band – i Kentucky finner du populærmusikk for alle. I dag går ferden til Louisville, hvor det berømte Kentucky Derby finner sted på Churchill Downs første lørdag i mai hvert år. Churchill Downs er et mekka for hesteløp og her finner du også Kentucky Derby Museum.
Ta en liten tur til Bards Town og besøk My Old Kentucky Home State Park – som var inspirasjon når Stephen Forster skrev sangen som synges hvert år på Kentucky Derby.
Ingen Kentuckyreise er komplett uten et besøk til et bourbon destilleri. Men husk at mange av Kentuckys counties er «tørre», så det er ikke sikkert du får noen prøvesmaking.
Er du fan av baseball, bør du besøke Louisville Slugger Museum – en hyllest til store baseballstjerner.

Dag 13

Louisville – Chicago 480 km
I dag kjører du tilbake til Chicago. Kvelden kan brukes til å fordøye alle musikkinntrykk og utforske nattelivet.

Dag 14

Chigaco
En siste dag i byen før du reiser til flyplassen.
(Reisen kan selvsagt forlenges)

Priser og betingelser:

Ca fire uker før avreise får du en link til en landingsside med mer informasjon om din reise, en PDF med reiserute og instruksjon om hvordan du laster ned en app – som vil inneholde all informasjon om turen og reiseruten.


Det er mulig med 3/4 personer på rommet, men vær oppmerksom på at det kun er to doble senger – ingen ekstra seng. Ta kontakt for pris ved flere reisende.


Tilbud Form

Send forespørsel

Vennligst fyll inn så mye informasjon som mulig. Vi vil gjerne vite ønsket rederi, når på året du vil reise, hvor mange dere er etc. Jo mer informasjon vi får, jo enklere er det for oss å lage et godt tilbud til deg.

Avreisedato og reiselengde
Mer informasjon, alder på eventuelle barn etc.

Kan vi sende deg nyhetsbrev og annen informasjon på epost?

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,