GO UP

Bilferie upstate New York, 7 dager

Vi skreddersyr din ferie!

Vi skreddersyr din drømmereise. Kontakt oss for pris og turforslag.

På en bilferie upstate New York kommer du til koselige småbyer, fjell og daler, kanaler, ja til og med Niagara Falls.

Bilferien tar deg til steder du ikke tror finnes i området. Hvis vi sier New York – hva tenker du da? Gule taxier, yrende folkeliv og skyskrapere så langt du ser, ikke sant? Det er riktig det, hvis du tenker på New York, som i New York City. Men, vi tenker på New York, som i staten New York.  En av USAs mest folkerike stater, med 20 millioner innbyggere, hvorav nesten halvparten sogner til New York City.

Her er vårt reiseforslag til en opplevelsesferie, hvor du ser mye mer enn bare Manhattan.
Anbefalt reiseperiode mai til september, men området kan besøkes hele året.

Fly direkte til enten JFK-flyplassen (Norwegian) eller Newark (SAS) og start gjerne oppholdet med en eller flere hotellovernattinger på Manhattan. Det kryr av hoteller her, og du kan bo rimelig og enkelt, eller på et av de mange 5-stjerners hotellene som vi selvsagt ordner for deg.

Kombinasjonsreise New York City, Niagara Falls, upstate New York og Atlantic City

Utsikt fra Brooklyn over til Manhattan

 

Høydepunkter:

  • Herlige New York med sine severdigheter
  • Statens største shoppingsenter
  • The Strong – Museum of Play
  • Vakre Lake Ontario
  • Naturopplevelsen Niagara Falls
  • Flotte Finger Lake district
  • Forleng turen med å kjøre innom Amishområdet, Philadelphia, Washington eller Atlantic City

Ønsker du bilferie upstate New York?

Kontakt Amerikaspesialisten – vi skreddersyr din bilferie!

Reiserute:

Program

Dag Strekning KM
1 New York – Syracuse 397
2 Syracuse
3 Syracuse – Rochester 141
4-5 Rochester – Niagara Falls​ 143
6 Niagara Falls – Corning 240
7 Corning – New York​ 401

Dag til dag:

Dag 1

Etter at du har gjort deg ferdig med The Big Apple er det på tide å sette kursen ut av storbyen. Hent ut din leiebil, eller gjør som vi foretrekker, start reisen ut av New York med en togtur.
Ut fra Grand Central, eller Penn Station, begge svært sentralt beliggende på Manhattan, kommer du deg i løpet av noen timer ut på landet, og kan starte din New York-state opplevelse med for eksempel ett opphold i Syracuse:

Lei bil og sett kursen mot Syracuse fra flyplassen. Turen tar ca fire timer avhengig av trafikk. Her foreslår vi to netter på hotell i Syracuse – for eksempel  Candlewood Suites Syracuse

Dag 2

Syracuse, statens femte største by er kjent for sitt universitet, men til ditt besøk vil vi anbefale et stopp på statens største shoppingsenter, Destiny USA.
Med over 300 butikker, barer, restauranter, kinoer, bowlingbaner, klatrepark og innendørs go-kart – for å nevne noe kan du lett tilbringe timer, om ikke dager her.
Vi anbefaler her å bo på Embassy Suites Hotel, som er forbundet med senteret med en gangbro. Om du handler mer enn du greier å bære kan du også få innkjøpene dine levert rett til rommet ditt. www.destinyusa.com

Dag 3

Etter en eller flere dager i Syracuse kjører du et par timer lenger vest, og stopper i den koselige byen Rochester, som har mye å by på. Turen tar ca 1,5 time bil. Her foreslår vi en natt på hotell Holiday Inn Rochester Downtown eller lignende.
Statens tredje største by har en flott beliggenhet, i sørenden av Lake Ontario, og flere av verdens største teknologibedrifter startet opp eller har sitt hovedsete i denne byen.
Eksempler på dette er Xerox og ikke minst Kodak. Her kan et besøk på George Eastman Museum anbefales. Museet som er åpent hver dag unntatt mandag gir deg et innblikk i Kodak og film og fotografi-historien gjennom tidene.

Om du har med barn på reisen, eller er bare litt barnslig selv, så er et besøk på The Strong – Museum of Play et must når du besøker Rochester. Åpnet daglig er dette et morsomt sted å besøke både for barn og voksne. Interaktivt og underholdene, her kan du lett bruke en hel dag.
Spesielt anbefales flipperspillavdelingen, som for de som er vokst opp i forrige århundre virkelig er en tur ned «memory lane».

Dag 4

Etter Rochester forflytter du deg enda et par timer lenger vest med bil, og ankommer Buffalo eller Niagara Falls, USA.
Her kan du velge å enten bo i Buffalo, statens nest største by, eller du kan bo nærmere naturopplevelsen, i Niagara Falls.
Her er aktivitetene og mulighetene mange, men vi vil spesielt trekke fram Cave of the Winds, som er en utrolig naturopplevelse, akkurat slik amerikanerne kan presentere naturen.
Her anbefaler vi å møte opp tidlig, da det kan bli køer utover dagen.
Ved ankomst får du utdelt regntøy og sandaler, som du beholder etter besøket. Etter en kort introduksjon, hvor du lærer litt om fossefallenes historie tar du heisen helt ned til bunnen av fossen. Hver vår bygges det opp en labyrint av trapper og gangveier, som gjør at du virkelig kommer nær fossefallet. Regnfrakken kommer til nytte til å begynne med, men om du er som oss vil du så nærme vannet at du likevel blir gjennomvåt, så vi anbefaler å ha tørre klær tilgjengelig etter besøket.

Dag 5

Det er ikke noe problem å få timene og dagene til å gå i dette området, og om du vil oppleve mer anbefaler vi å kjøpe aktivitetspasset Encounter Niagara, som foruten adgang til Cave of the Winds også gir tilgang til for eksempel byens akvarium, opplevelsessenter, gratis trolleybusser, rabatter i ulike butikker osv.

Om du vil se fossen fra et annet perspektiv, kan vi også anbefale en dagstur eller overnattingstur over til den andre siden, på canadisk side – hvor et opphold i Niagara Falls, Ontario er en opplevelse for store og små. Her florerer det av ulike spillehaller (for barn), casinoer (for voksne), badeland (for voksne og barn), samt muligheter for for eksempel go-kartkjøring og besøk på spøkelseshus.
Skal du overnatte på canadisk side, så finnes det et utall hoteller, hvor de høyeste hotellene med utsikt over fossefallene selvsagt er flottest – og dyrest. To netter på hotell – for eksempel Wyndham Garden at Niagara Falls

Dag 6

Etter endt opplevelser i og rundt fossen anbefaler vi en rolig kjøretur gjennom det vakre Finger Lakes-området. Området har sitt navn etter fasongen på en rekke innsjøer, som strekker seg innover i staten. Her er det mange flotte og morsomme småbyer du kan stoppe i underveis.
Noen av statens beste og flotteste vingårder ligger også i dette området. Legg gjerne inn en ekstra natt i dette område!

På vei tilbake mot The Big Apple, anbefaler vi et stopp i småbyen Corning, ca tre timer fra Niagara Falls.
Med rundt 10 000 innbyggere ser det ved første øyekast kanskje ikke ut som byen har så mye å by på utover en koselig hovedgate med klokketårn og paviljong, men vi kan varmt anbefale et besøk på Corning Museum of Glass, som ligger her.
Her kan du lære mye om glassets betydning for staten New York. Eller hva med å lage ditt eget lille kunstverk – det er daglige build your own glass-økter. Verdenskjente glasskunstnere er stadig innom, og viser fram sine kunstner i det store auditoriet, eller i en av de mindre sidesalene. Lærerikt og spennende, for både store og små. En natt på hotell.

Dag 7

Fra Corning er det ikke langt igjen til New York City. Her kan du velge å forlenge oppholdet eller kjøre tilbake til hjemreiseflyplassen. Ønsker du å forlenge oppholdet så ligger både Pennsylvanias spennende Amish-områder, Philadelphia, Washington eller Atlantic City innenfor en dagsetappes kjøring fra Corning.

Kontakt oss med dine reiseønsker, så kan vi sette opp en bilferie, eller en kombinasjon av tog- og bilferie i staten New York.  Vi kan garantere at du ikke vil angre.

Priser og betingelser:

Ca fire uker før avreise får du en link til en landingsside med mer informasjon om din reise, en PDF med reiserute og instruksjon om hvordan du laster ned en app – som vil inneholde all informasjon om turen og reiseruten.


Inngangsbillett til Strong i Rochester 145,- pr person og til Corning Museum of Glass 145,- per person og her er barn under 18 gratis. Billettene kan bestilles sammen med reisen.


Tilbud Form

Send forespørsel

Vennligst fyll inn så mye informasjon som mulig. Vi vil gjerne vite ønsket rederi, når på året du vil reise, hvor mange dere er etc. Jo mer informasjon vi får, jo enklere er det for oss å lage et godt tilbud til deg.

Avreisedato og reiselengde
Mer informasjon, alder på eventuelle barn etc.

Kan vi sende deg nyhetsbrev og annen informasjon på epost?

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,