GO UP

Bussreise i Canada – franske og engelske delen

Bussreisen byr på spennende opplevelser i Toronto, Lake Ontario og Montreal, Chemin du Roy mot Quebec og hvalsafari på St Lawrence-elven.

Tid: Juni – september
Pris: Fra 18 475,- per person i dobbeltrom
(flyreise kommer i tillegg)

Bli med på en opplevelsesrik bussreise i Canada, som tar for seg den franske og den engelske delen!
Canada byr på fantastisk natur, storbyer og småsteder, kulturelt mangfold og hyggelige mennesker. Opplev franske og engelske Canada på rundreise til provinsene Ontario og Quebec.
Du besøker Toronto og hovedstaden Ottawa i Ontario og byene Montreal og Quebec i provinsen Quebec.
Blanding av fransk og engelsk kultur er interessant.

Høydepunkter:

  • Fasinerende Toronto
  • Nydelige Lake Ontario
  • OL komplekset i Montreal
  • Den gamle kongeveien, Chemin du Roy
  • Hovedstaden, Ottawa

Canada er et gjestmildt og flott land å reise i.
Engelsktalende reiseleder.

Ta en opplevelsesrik bussreise i Canada. Kontakt Amerikaspesialisten 

Reiserute:

Dag Hvor Inkludert
1 Innsjekk Chelsea hotel Toronto
2 Toronto Frokost, sightseeing i Toronto og Niagara Falls
3 Toronto – Montreal Frokost, cruise ved Thousand Islands
4 Montreal Frokost, sightseeing
5 Montreal – Quebec Frokost, byrundtur i Quebec
6 Quebec City Frokost
7 Quebec – Ottawa Frokost, lunsj, byrundtur i Ottawa
8 Ottawa Turtle Island Frokost
9 Ottawa – Midland Frokost, Algonquin Provincial Park
10 Midland – Niagara Falls Frokost, båttur, Skylon Tower
11 Niagara Falls – Toronto Frokost, avskjedsmiddag
12 Toronto Frokost

Innreise
Du må søke innreise til Canada, ETA. http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta.asp

Dag til dag:

Dag 1

AnkomstToronto
Ankomst Toronto, innsjekk på Chelsea Hotel.

Dag 2

Toronto 
Toronto er en fascinerende by og morgenens sightseeing tar deg med til byens attraksjoner. Det kulturelle mangfoldet preger byen som syder av liv og røre. De mange bydelene gir Toronto et spesielt særpreg og de etniske områdene gjør sitt til å sette preg på byen. Yorkville er et trendy område mens Yonge Street er hovedgaten med blant annet Eaton Shopping Center. Havneområdet er utbygd med butikker og restauranter. Her ligger også St. Lawrence Market som er et stort innendørs torg. Turen går videre til Chinatown, du får sett det gamle og nye rådhuset og også arenaen Rogers Centre (tidligere Sky Dome). CN Tower, som er 554 meter høy, er byens landemerke med en fantastisk utsikt over Ontario sjøen og Toronto.

Dag 3

Toronto – Montreal
Turen går østover langs den nordlige delen av Lake Ontario. Her vil du se endeløse sletter med vaiende åkre og jordbruksland. Ved Thousand Islands-regionen, blir det båttur på elven. Her kan du nyte flott natur og lydene av vannet. Bussen kjører videre til Montreal etter cruisestoppet.

Dag 4

Montreal
Etter frokost blir det en byrundtur i den nest største fransktalende byen i verden. Her blander de to ulike kulturene seg godt i hverandre. Du får se OL komplekset, den sjarmerende gamle bydelen, parker på Mount Royal med utsikt over byen, Mc. Gill universitetet, butikker og forretningsområde samt det restaurerte havneområdet. Montrealere er kjent for sin joie de vivre – livsglede. Her er det et yrende uteliv med restauranter for enhver smak samt butikker i alle prisklasser. Det er over 400 kirker i Montreal og den flotte Norte Dame-kirken er en av de fineste. De nyere bydelene er preget av høye, moderne bygninger i glass og stål, store hoteller og forretningskompleks. På sekstitallet ble det underjordiske gatesystemet utbygd. Her er det et nettverk av gater med butikker, restauranter, kino og teater.

Dag 5

Montreal – Quebec City
Avreise fra Montreal. Turen går langs den gamle kongeveien, Chemin du Roy, langt inne i det franske Canada. Du får se typiske fransk-canadiske små landsbyer og får kjenne på hvordan den franske kulturen har smeltet inn.
Ved ankomst Quebec, blir det en kort byrundtur innenfor murene rundt gamlebyen, hvor du får se Lower Town, Citadellet, Battlefields Park og de utsmykkede byportene.

Dag 6

Quebec City
Quebec City er hyggelig å ferdes i. Dagen i dag er på egen hånd, så du kan se deg rundt og nyte den hyggelige atmosfæren. Quebec City står på UNESCO’s verdensarvliste og er den eneste byen i Nord-Amerika med bevart bymur. De brosteinsbelagte gatene med hyggelige små butikker og restauranter danner en koselig atmosfære. Québec City ligger idyllisk til ved bredden av St. Lawrence River, og er vertsby for en rekke festivaler.
Du kan også delta på en frivillig heldagsutflukt til Tadoussac inkludert en tre timers hvalsafari på St. Lawrence River ved munningen av Saguenay River. Det blir også besøk til det flotte Montmorency Falls, som er 30 meter høyere enn verdenskjente Niagara Falls. Resten av dagen på egen hånd i Quebec.

Dag 7

Quebec City – Ottawa
Ferden går vestover langs St. Lawrence-elven. Bussen krysser grensen ved Ontario og fortsetter mot hovedstaden, Ottawa. Det blir lunsj underveis på Sucerie de la Montagne – sugar shack. Byrundtur ved ankomst Ottawa. Her får du se Parlamentsbygningen, residensen til statsministeren, Rideau Canal, som står på UNESCO’s verdensarvliste og mye mer. Kvelden på egen hånd.

Dag 8

Ottawa
Denne morgen blir det Turtle Island Aboriginer opplevelsesfrokost på Victoria Island. Kvelden kan du bruke på egen hånd for å utforske noen av Ottawas flotte museer og gallerier, shoppe på Parks Street Mall eller kanskje ta en liten båttur på en av de mange vannveiene i byen.

Dag 9

Ottawa – Midland
Funklende innsjøer, elver, dype skoger og karakteristiske byer vil du se på vei videre vestover. Turen blir toppet med et besøk til Algonquin Provincial Park, hvor det blir en vandring langs stiene. Det fantastiske dyrelivet og de vel bevarte skogene gjør at dette er et yndet campingsted i sommermånedene, noe du vil oppleve litt av selv på denne korte vandringen.
Ferden går videre til Muskoka Resort Regionen – hvor du vil tilbringe natten.

Dag 10

Midland – Niagara Falls
Om morgenen blir det frokost ved ankomst til Sainte-Marie among the Hurons. Dette er et fasinerende historisk sted med en detaljert rekonstruksjon av den første europeiske bosettingen i innlandet av Canada, tilbake i 1639.
Så blir det avreise mot Niagara Falls, forbi Toronto og vingårder. Vel fremme ved Niagara Falls, blir det en morsom båttur med Hornblower Niagara Cruises. Her kommer du helt til foten av fallene – en uforglemmelig opplevelse.
Etterpå blir det en tur til toppen av Skylon Tower hvor du kan nye en fantastisk utsikt utover fallene og distriktet.
Om du ønsker, kan du ta en helikoptertur over fallene eller kjøre Niagara Skywheel som gir deg en utrolig utsikt.
Kvelden på egenhånd – nå kan du utforske Nord-Amerikas bryllupsreiseby nummer en.

Dag 11

Niagara Falls – Toronto
På returen langs den vakre Niagara Parkway, kjører du igjennom den historiske byen Niagara-on-the-Lake.
På kvelden, etter ankomst Toronto, blir det en avskjedsmiddag på CN Tower.

Dag 12

Toronto 
Tid til siste minutten shopping før utsjekk.

Prisen inkluderer:

  • Oppgitte priser er per person
  • Hotellovernatting(er)
Reisemål Canada
Pris Fra 18 475,-

Transportform:

© 2019 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic