booking@nordmann.no
+4721609880
GO UP

Bussreise i sørstatene i USA, American South

Vi skreddersyr din ferie!

På denne turen vil du oppleve USAs unike sørstatskultur.

Datoer i 2024: 20 april, 4 og 18 mai, 1 og 22 juni, 7 og 21 september
Vi skreddersyr din drømmereise. Kontakt oss for pris og turforslag.

Dette er en spennende bussreise i sørstatene i USA med historie, store plantasjer, musikkbyer og egenart. Den flotte rundreisen starter i Atlanta.
Atlanta var under borgerkrigen i USA den viktigste byen i sør som leverte krigsmateriell til Sør-statene. Augusta er den nest eldste byen i Georgia og huser hvert år golfturneringen US Masters.
Herfra kjører du til kystbyene Charleston og Savannah. I Montgomery, Alabama vil du oppleve borgerettighetskampen i USA .
Videre besøkes New Orleans, Natchez, Memphis, Nashville og Atlanta. På denne reisen er det med engelskspråklig reiseleder.

Høydepunkter:

 • Velkomst i Atlanta hvor du møter reiseleder og øvrige deltagere
 • Besøk i Jonesboro. Den offisielle Tatt av Vinden-byen. Her kan du besøk «Road to Tara» museet og Statley Oaks plantasjen
 • Omfattende sightseeing i Atlanta
 • Spasertur i sjarmerende Charlston og Savannah – Savannah var verdens største havn for bomull.
 • Besøk i Beaufort, hvor Forest Gump ble innspilt
 • Herskapshusene i Natchez
 • Sightseeing av Memphis inkludert Lorraine Hotell og Beale Street
 • Downtown Nashville
 • Chatanooga Choo Choo

Tilleggsopplevelser

 • Jazzcruise med middag om bord på dampbåt på Mississippi
 • Sumptur og jazzbrunsj i New Orleans
 • «All-American» piknik – hvor dette blir er en overraskelse
 • Graceland
 • Nashvilles Country Hall of Fame

Dette er en spennende reise.

Ta en bussreise i sørstatene i USA

Amerikaspesialisten skreddersyr 

Dag til dag:

Dag 1

Ankomst Atlanta
Ved ankomst Atlanta transfer til hotellet på egen hånd, vi kan arrangere transport for deg om du ønsker. På hotellet møter du reiselederen.

Dag 2

Atlanta
I 1864 marsjerte General Sherman inn og brant hele byen. Atlanta kom seg tilbake igjen og er i dag en av USAs viktigste kultur og forretningsbyer. Dagen starter med å besøke hjemmet til byens mest kjente forfatter, Margaret Mitchell, som har skrevet Tatt av Vinden. Historien tar for seg livet til en plantasjeeier og hans datter fra gylne tider før borgerkrigen, gjennom krigen og gjennom oppreisningen. Historien foregår i Atlanta og en liten by like utenfor, Jonesboro. Om ettermiddagen besøkes the Road to Tara Museum og Stately Oaks plantasjen som var inspirasjonene for Tara. Her er det utstilling av kostymer brukt av Clark Gable og Vivien Leigh i filmen. Om kvelden er det en hyggelig sammenkomst hvor du får tid til å treffe de øvrige deltakerne på turen.

Dag 3

Atlanta – Augusta – Charleston
Avreise fra Atlanta vestover mot Augusta. Om ettermiddagen ankommer du Charleston og det er tid til å gå i de historiske gatene på egen hånd. Nydelige hus, brostensgater og sjarmerende steder. Kanskje en tur med hest og kjerre frister?

Dag 4

Charleston – Savannah
En lokal guide tar deg med på en historisk vandring i byen. Byen har vært utsatt for mange prøvelser. Revolusjonskrig, borgerkrig og naturkatastrofer har ikke klart å ta knekken på alle de nydelige bygningen og byen er en av de fineste i USA. En utflukt til Boone Hall Plantasjen med sin kjente Avenue of the Oaks tilbys mot tillegg. Her har blant annet serien Nord og Sør blitt spilt inn.

Reisen fortsetter mot Savannah. På veien sørover mot Savannah stopper du på Port Royal Island for å se Beaufort – Sør-Carolinas nest eldste by. De flotte husene har blitt brukt i mange filmer, blant annet Forrest Gump

Dag 5

Savannah
Da bomull hadde høy verdi, kontrollerte Savannah bomullsprisene og hadde sitt eget børsmarked. Grunnleggeren av byen James Oglethorpe planla byens rutete gatenett. Borgerkrigen ødela store deler av Georgia, men Savannah slapp unna. Flere av husene rundt parkene er flere hundre år gamle og en historisk spasertur om ettermiddagen kaster lys over Savannahs rike historie. Varehusene langs elven som før oppbevarte bomull er idag butikker og restauranter.

Dag 6

Savannah – Montgomery
Reisen går vestovergjennom staten Georgia og inn i hjertet på The Deep South – Alabama. I Montgomery, Alabamas hovedstad og bakteppet for American Civil rights Movement. Her kan du besøke Rosa Parks bibliotek og museum. Besøk også Dexter Avenue King Memorial Baptist Church – hvor Martin Luther King JR ledet borgerrettighetsopprøret.

Dag 7

Montgomery – Selma – New Orleans
I dag kan du utforske Selma – også et viktig navn i opprøret. Besøk Edmund Pettis-broen hvor den historiske marsjen fra Selma til Montgomery og Bloody Sunday fant sted. Se også Brown Chapel AME Church som betydde mye i borgerrettighetskampen. Ankomst New Orleans om kvelden. Byen er en herlig miks av spansk, fransk, karibisk, afrikansk og anglosaksisk innflytelse, noe som viser seg i maten, arkitekturen og selvsagt musikken.
Ta et Riverboat Dinner cruise og nyt rytmene av Dixiland-musikken.

Dag 8

New Orleans
Dagen er åpen til å utforske byen og reiselederen hjelper gjerne med dette. Vi anbefaler et besøk på en av Louisianas berømte plantasjer, før en god jazz-brunsj i det franske kvarteret. Alternativt kan du vindusshoppe langs Royal Streets kunstgallerier eller kose deg med en god kaffe på café Du Monde. Det er koselig med en gåtur langs Mississippi eller en trikketur gjennom Garden District, kjent for sin fantastiske arkitektur.

Dag 9

New Orleans – Baton Rouge – Natchez
I dag forlater du Louisiana og reiser til staten Mississippi, på vei mot Natchez. Hvert år valfarter tusenvis av mennesker til Natchez for å besøke plantasjene fra tiden før den amerikanske borgerkrigen. Innbyggerne åpner de nydelig restaurerte husene sine for turistene, så du kan se et ekte sørstatshus. Byen bærer preg av sen 1800-talls arkitektur. Nyt en tur gjennom byen og besøk de koselige butikkene.

Dag 10

Natchez – Mississippi River Valley – Memphis
I dag setter du kurs mot Memphis, hvor bomullsproduksjonen har stått sentralt i utviklingen av byen. Byen er kjent for bluesmusikken. Det var her W.C. Handy først spilte sin Memphis Blues og mange flere låter som senere ga han kallenavnet Bluesens far. I sentrum av Memphis ligger Beale Street, byens livligste gate – her ligger klubbene som perler på en snor. Videre kjører bussen langs historiske Fron Street, kjent som Cotton Row fra da bomullshandelen foregikk. Vi anbefaler også et besøk på egen hånd til Graceland, hjemmet til Elvis Presley (mot tillegg).

Dag 11

Memphis – Nashville
Turen går videre til Nashville, kjent som Country-hovedstaden. Byen fikk tittelen da de sendte WSM Barn Dance radio program (forløperen til Grand Ole Opry). I downtown kan du besøke Ryman Auditorium, Grand Ole Opry’s opprinnelige innspillingssted som i dag er et museum.

Dag 12

Nashville
Begynn dagen med en morgenvandring i denne spennende byen. Kanskje du oppdager en ny countryhit før den når hitlistene, når du besøker noen av platestudioene i byen.
Avslutt eventuelt med et show på kvelden.

Dag 13

Nashville – Chattanooga – Atlanta
Vi forlater musikkbyen Nashville og kjører videre mot Chattanooga, hjembyen til det berømte Choo Choo-toget. Det blir stopp for lunsj i byen (ikke inkludert). I Atlanta kan du utforske noen av de stedene du ikke rakk før bussturen startet – som Georgia Aquarium, World of Coca Cola og CNN Center.

Dag 14

Atlanta
Morgenen på egen hånd før transport til flyplassen.

Priser og betingelser:

Vår ref: ATI The American South


Prisene inkluderer:


 • Hoteller i 13 netter, endringer kan forekomme på bosted.
 • Buss og sightseeing i henhold til reiserute

Prisen inkluderer ikke:


 • Måltider, men noen kontinentale frokoster kan være inkludert
 • Tips
Tilbud Form

Send forespørsel

Vennligst fyll inn så mye informasjon som mulig. Vi vil gjerne vite ønsket rederi, når på året du vil reise, hvor mange dere er etc. Jo mer informasjon vi får, jo enklere er det for oss å lage et godt tilbud til deg.

Avreisedato og reiselengde
Mer informasjon, alder på eventuelle barn etc.

Kan vi sende deg nyhetsbrev og annen informasjon på epost?

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,