GO UP

Bussreise i sørstatene i USA, 12 dager – Tatt av vinden

På denne turen vil du oppleve USAs unike sørstatskultur.

Tid: Mai – september
Pris: Fra 22 140,- 12 dager inkludert flyreisen

Dette er en bussreise i sørstatene med historie, store plantasjer, musikkbyer og egenart. Den spennende rundreisen starter i Atlanta. Herfra kjører du til kystbyene Charleston og Savannah og besøker USAs eldste by St. Augustine i Florida. Videre besøkes New Orleans, Natchez, Memphis, Nashville og Atlanta. På denne reisen er det med engelskspråklig reiseleder.

Høydepunkter:

 • Velkomst i Atlanta hvor du møter reiseleder og øvrige deltagere
 • Besøk i Jonesboro. Den offisielle Tatt av Vinden-byen. Her kan du besøk «Road to Tara» museet og Statley Oaks plantasjen
 • Omfattende sightseeing i Atlanta
 • Spasertur i sjarmerende Charlston og Savannah
 • Besøk i Beaufort, hvor Forest Gump ble innspilt
 • Herskapshusene i Natchez
 • Sightseeing av Memphis inkludert Lorraine Hotell og Beale Street
 • Downtown Nashville

Tilleggsopplevelser

 • Jazzcruise med middag om bord på dampbåt på Mississippi
 • Sumptur og jazzbrunsj i New Orleans
 • «All-American» piknik – hvor dette blir er en overraskelse

Dette er en spennende reise.

Ta en bussreise i sørstatene i USA
Amerikaspesialisten skreddersyr 

Dag til dag:

Dag 1

Ankomst Atlanta
Ved ankomst Atlanta transfer til hotellet på egen hånd, vi kan arrangere transport for deg om du ønsker. På hotellet møter du reiselederen.

Dag 2

Atlanta
Atlanta var under borgerkrigen i USA den viktigste byen i sør som leverte krigsmateriell til Sør-statene. I 1864 marsjerte General Sherman inn og brant hele byen. Atlanta kom seg tilbake igjen og er i dag en av USAs viktigste kultur og forretningsbyer. Dagen starter med å besøke hjemmet til byens mest kjente forfatter, Margaret Mitchell, som har skrevet Tatt av Vinden. Historien tar for seg livet til en plantasjeeier og hans datter fra gylne tider før borgerkrigen, gjennom krigen og gjennom oppreisningen. Historien foregår i Atlanta og en liten by like utenfor, Jonesboro. Om ettermiddagen besøkes the Road to Tara Museum og Stately Oaks plantasjen som var inspirasjonene for Tara. Her er det utstilling av kostymer brukt av Clark Gable og Vivien Leigh i filmen. Om kvelden er det en hyggelig sammenkomst hvor du får tid til å treffe de øvrige deltakerne på turen.

Dag 3

Atlanta – Augusta – Charleston
Avreise fra Atlanta vestover mot Augusta. Byen er den nest eldste i Georgia og huser hvert år golfturneringen US Masters. Om ettermiddagen ankommer du Charleston og det er tid til å gå i de historiske gatene på egen hånd. Nydelige hus, brostensgater og sjarmerende steder. Kanskje en tur med hest og kjerre frister?

Dag 4

Charleston
En lokal guide tar deg med på en historisk vandring i byen. Byen har vært utsatt for mange prøvelser. Revolusjonskrig, borgerkrig og naturkatastrofer har ikke klart å ta knekken på alle de nydelige bygningen og byen er en av de fineste i USA. En utflukt til Boone Hall Plantasjen med sin kjente Avenue of the Oaks tilbys mot tillegg.

Dag 5

Charleston – Plantasjer – Savannah
På veien sørover mot Savannah stopper du på Port Royal Island for å se Beaufort – Sør-Carolinas nest eldste by. De flotte husene har blitt brukt i mange filmer, blant annet Forrest Gump. Etter lunsj går turen videre til Savannah som var verdens største havn for bomull. Da bomull hadde høy verdi, kontrollerte Savannah bomullsprisene og hadde sitt eget børsmarked. Grunnleggeren av byen James Oglethorpe planla byens rutete gatenett. Borgerkrigen ødela store deler av Georgia, men Savannah slapp unna. Flere av husene rundt parkene er flere hundre år gamle og en historisk spasertur om ettermiddagen kaster lys over Savannahs rike historie. Varehusene langs elven som før oppbevarte bomull er idag butikker og restauranter.

Dag 6

Savannah – St. Augustine – Tallahassee
Fra Savannah følges ruten sørover langs kysten av Georgia. Om ettermiddagen kommer du til Floridas eldste by St. Augustine, som ble grunnlagt i 1565 av spanske oppdagere. Etter et stopp her går turen videre til Tallahassee, Floridas hovedstad. Byen er stille og rolig med alleer av eiketrær og et pent landskap rundt byen.

Dag 7

Tallahassee – Pensacola – Mexicogulfen – New Orleans
Turen går gjennom det som kalles Florida’s Panhandle til Pensacola. Pensacola er et stort turistmål i USA og har lange strender lands gulfkysten, mange er ivaretatt som statsparker. Deretter er det stopp i Mobile i Alabama som ble grunnlagt i 1702 og har siden vært en viktig havn. Ankomst New Orleans om kvelden. Byen er en herlig miks av spansk, fransk, karibisk, afrikansk og anglosaksisk innflytelse, noe som viser seg i maten, arkitekturen og selvsagt musikken.

Dag 8

New Orleans
Dagen er åpen til å utforske byen og reiselederen hjelper gjerne med dette. Vi anbefaler et besøk på en av Louisianas berømte plantasjer, før en god jazz-brunsj i det franske kvarteret. Alternativt kan du vindusshoppe langs Royal Streets kunstgallerier eller kose deg med en god kaffe på café Du Monde. Det er koselig med en gåtur langs Mississippi eller en trikketur gjennom Garden District, kjent for sin fantastiske arkitektur.

Dag 9

New Orleans – Baton Rouge – Natchez
I dag forlater du Louisiana og reiser til staten Mississippi, på vei mot Natchez. Hvert år valfarter tusenvis av mennesker til Natchez for å besøke plantasjene fra tiden før den amerikanske borgerkrigen. Innbyggerne åpner de nydelig restaurerte husene sine for turistene, så du kan se et ekte sørstatshus. Byen bærer preg av sen 1800-talls arkitektur. Nyt en tur gjennom byen og besøk de koselige butikkene.

Dag 10

Natchez – Mississippi River Valley – Memphis
I dag setter du kurs mot Memphis, hvor bomullsproduksjonen har stått sentralt i utviklingen av byen. Byen er kjent for bluesmusikken. Det var her W.C. Handy først spilte sin Memphis Blues og mange flere låter som senere ga han kallenavnet Bluesens far. I sentrum av Memphis ligger Beale Street, byens livligste gate – her ligger klubbene som perler på en snor. Videre kjører bussen langs historiske Fron Street, kjent som Cotton Row fra da bomullshandelen foregikk. Vi anbefaler også et besøk på egen hånd til Graceland, hjemmet til Elvis Presley (mot tillegg).

Dag 11

Memphis – Nashville
Turen går videre til Nashville, kjent som Country-hovedstaden. Byen fikk tittelen da de sendte WSM Barn Dance radio program (forløperen til Grand Ole Opry). I downtown kan du besøke Ryman Auditorium, Grand Ole Opry’s opprinnelige innspillingssted som i dag er et museum.

Dag 12

Nashville – Chattanooga – Atlanta
Vi forlater musikkbyen Nashville og kjører videre mot Chattanooga, hjembyen til det berømte Choo Choo-toget. Det blir stopp for lunsj i byen (ikke inkludert), før du reiser videre til Roswell for å besøke plantasjer (inkludert) på vei mot Atlanta, Georgia.

Hjemreise eventuelt forlengelse av reisen.

Priser og betingelser:

Priser i 2019


Dobbeltrom fra  22 140,-
Enkeltrom fra  28 770,-
Tremannsrom (2 senger) fra  20 155,-
Barnepris under 12 fra  11 895,-

Priser per person, oppdatert 24.januar. Vår ref:694881


Prisene inkluderer:


 • Fly fra Oslo, Bergen eller Stavanger t/r Atlanta på turistklasse med ett kolli bagasje a 23 kilo
 • Hoteller i 11 netter, endringer kan forekomme på bosted.
 • Buss og sightseeing i henhold til reiserute

Prisen inkluderer ikke:


 • Måltider, men noen kontinentale frokoster kan være inkludert
 • Tips
By Hotell
Atlanta Holiday Inn Express Downtown
Charleston Hotel Indigo
Savannah Comfort suites Historic
Tallahassee Courtyard by Marriott
New Orleans Hilton New Orleans Riverside
Natchez Holiday Inn Express
Memphis Crown Plaza Memphis downtown
Nashville Inn at Opryland

Hotelllisten kan endre seg


Avreisedatoer
2019: 4. mai, 25. mai, 8. juni, 31. august, 14. september, 28. september


Prisen inkluderer:

 • Oppgitte priser er per person
 • Flyreise
 • Hotellovernatting(er)
 • Bussreise
Reisemål Sørstatene USA
Pris Fra 22 140,-

Transportform:

© 2019 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic