GO UP

Bussreise på Cuba med overnatting i Casa Particular

Tid: Februar til oktober
Varighet: 8 dager
Pris fra 7 400,-

Dette er en flott, innholdsrik bussreise på Cuba, hvor du virkelig kommer tett innpå det opprinnelige Cuba.
Underveis får du mange spennende opplevelser. Her besøkes de viktigste stedene på Cuba: Havana, Santa Clara, Trinidad og Cienfuegos.

På bussreisen bor du i fem netter i Casa Particular – hjemme hos cubanere som har innredet sitt hjem med ekstra soverom og bad. Du har en unik mulighet til å komme i kontakt med cubanerne og høre om deres levesett. De er blide og imøtekommende og tar deg vel i mot.

Amerikaspesialisten anbefaler å utvide oppholdet med dager i Havana på forhånd eller på en av strendene på Cubas nordkyst på slutten av turen. Du kan også kombinere bussreisen med et cruise. Her har du mange valgmuligheter.

Ønsker du å bli med på bussreise på Cuba? Kontakt Amerikaspesialisten – vi skreddersyr din Cubaferie!

Dag til dag:

Dag 1

Ankomst Havana
Ankomst Havana hvor du tar deg til hotellet på egen hånd. Hotellet 3* ligger i Miramar-området ved sjøen.

Dag 2

Havana – Santa Clara
Møt guiden i resepsjonen kl 08:30. Turen går til Santa Clara hvor du finner mausoleet til «Che» Guevara. Det blir besøk på museet og en byrundtur. Deretter blir det tur med toget Tren Blindado,  som ble angrepet under revolusjonen av Che’s hær. Overnatting på Casa Particular. Frokost

Dag 3

Santa Clara – Trinidad
Turen fortsetter gjennom Escambrayfjellene til Trinidad, som er på på UNESCOs verdensarvliste. Det er en nydelig by som du får sett til fots. Sjarmerende gater med brostein. Rundt Plaza Meyor finner du museer som Palacio de Cantero og Historiemuseet. Nyt den lokale drikken Canchanchara, Trinidads unike romcocktail, som er laget av sukkerrørjuice. Det vil også være tid til å gjøre ting på egen hånd. Overnatting i Casa Particular

Dag 4

Trinidad
Nyt Trinidad! Har du lyst på sol og bad, kan du ta drosje til Anconstranden og hygge deg noen timer under palmene.

Dag 5

Trinidad – Cienfuegos
Turen videre går til Cienfuegos, en av Cubas livligste og peneste byer. På veien kan du kanskje være så heldig å oppleve de tusenvis av landkrabber som risikerer livet i sitt forsøk på å nå sjøen for å gyte. I Cienfuegos besøkes gamlebyen og om ettermiddagen blir det båttur på Jaguabukten. Cienfuegos har en lang «malecon» – strandpromenade mot halvøya Punta Gorda. I sentrum av byen er det uteliv og aktivitet både om dagen og om kvelden. Overnatting i Casa particular i to netter.

Dag 6

Cienfuegos
Dagen på egen hånd til å se og oppleve byen. Du kan også besøke den botaniske hagen, delfinariet eller bare hygge deg i gatene!

Dag 7

Cienfuegos – Havana
Turen fra Cienfuegos til Havana tar ca fire timer. Når du kommer til byen, blir det omvisning i gamlebyen i Havana. Utrolig hyggelig by med smale brostensbelagte gater og smug, flere store plasser og et vell av restauranter, barer og kunstgallerier. Her er det lett å trives! Fra gamlebyen er det utsikt mot El Morro-festningen på andre siden av Havanabukten. Overnatting på hotell Comodoro eller lignende.

Dag 8

Avreisedag eller forlengelse av oppholdet. Amerikaspesialisten kan hjelpe deg med dager i Havanas gamleby eller utsøkte hotell på noen av Cubas fine strender. Eller hva med et cruise?

Priser og betingelser:

Pris:
Fra 7 400,-
Priser pr person i dobbeltrom, enkeltromstillegg 1 400.-


Inkludert
• Fem netter i Casa Particular
• To netter 3* hotell med frokost
• Engelsktalende cubansk guide på turen
• Aktiviteter som beskrevet
• Transport i god minibuss med air-condition


Ikke inkludert
• Flyreise til og fra Havana ( Amerikaspesialisten ordner dette til beste pris tilgjengelig)
• Cubansk turistvisum som kan kjøpes hos oss 500,-
• Måltider som ikke er spesifisert
• Drikkevarer, reiseforsikring, klesvask, personlige utgifter
• Tips til reiseleder og sjåfører. Vi anbefaler $10 pr dag til reiseleder og $ 5 til sjåfør


Hvordan er det å bo i Casa Particular?
Dette er hjemmene til cubanere, derfor vil standard variere. Alle har streng kontroll og er godkjent av myndighetene. Hvert rom har eget bad, og ved ankomst må alle vise pass og du føres inn i en bok. Frokost betales direkte til eierne og koster ca 5 – 10 CUC pr person. De fleste snakker bare spansk, men kan turistord på engelsk som breakfast, time, dinner mm. Mange ønsker også å servere middag.
Råd: Dopapir kan ikke kastes i toalettet, men i beholder ved siden av da røropplegget på Cuba ikke tåler det. Det gjelder også mange hotell og restauranter. Ha alltid med noe dopapir, ikke alle steder har det.


Hva bør du ha med deg?
Det er praktisk å ha med seg en sekk til dagsturer med plass til kamera, vannflaske og andre ting du vil trenge. Du trenger også gode gåsko og gjerne sandaler, en genser og gjerne en jakke til litt kjøligere kvelder (sjeldent under 20 grader). Lite medisinskrin hvor du bør ha noe mot mageproblemer, siden bakteriefloraen er annerledes enn hos oss. Solkrem, solbriller,hatt, leppepomade, shorts, badetøy, komfortable bomullsklær og toalettsaker. Du kan gjerne pynte seg litt om kveldene om du ønsker, men det er sjelden nødvendig.


Lommepenger
Noen småpenger til toalettbesøk er hendig å ha med. Du trenger penger til andre utgifter som drikke, vask, suvenirer etc. Måltider koster forskjellig, men regn med fra 12 – 20 CUC.


Tips
Tips er ikke obligatorisk, men det er høflig å gi tips når du er fornøyd med service på restauranter og fra guider. Regn ca 10%. Reiselederen vil gi deg råd om dette. På toaletter er det ofte vanlig å betale noe.


Det kan være grunner til at turen blir endret utenfor vår kontroll. Vær, veiarbeid etc.


Du kan også ha et tilleggsopphold, for eksempel i Varadero, en av øyene, Santiago eller Havana.


Vil du reise på egen hånd med egen guide, tilbyr Amerikaspesialisten skreddersydd reise.


Prisen inkluderer:

  • Oppgitte priser er per person
  • Hotellovernatting(er)
  • Bussreise
Reisemål Cuba Karibien
Pris Fra 7 400,-

Transportform:

© 2019 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic