booking@nordmann.no
+4721609880
GO UP

Bussreise på Cuba, Cubas høydepunkter

Vi skreddersyr din ferie!

Tid: Februar til oktober
Varighet: 7 dager/8 netter
Vi skreddersyr din drømmereise. Kontakt oss for pris og turforslag.
Engelsktalende reiseleder er med på hele turen.

Dette er en flott, innholdsrik bussreise på Cuba, hvor du virkelig kommer tett innpå det opprinnelige Cuba.
Underveis får du mange spennende opplevelser. Her besøkes de viktigste stedene på Cuba: Havana, Pinar del Rio, Santa Clara, Trinidad og Cienfuegos.

På bussreisen bor du på utvalgte hotell. Du har en unik mulighet til å komme i kontakt med cubanerne og høre om deres levesett. De er blide og imøtekommende og tar deg vel i mot.

 

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

Amerikaspesialisten anbefaler å utvide oppholdet med dager i Havana på forhånd eller på en av strendene på Cubas nordkyst på slutten av turen. Du kan også kombinere bussreisen med et cruise. Her har du mange valgmuligheter.

Råd: Dopapir kan ikke kastes i toalettet, men i beholder ved siden av da røropplegget på Cuba ikke tåler det. Det gjelder også mange hotell og restauranter. Ha alltid med noe dopapir, ikke alle steder har det.

 

Bussreise på Cuba Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

Hva bør du ha med deg?
Det er praktisk å ha med seg en sekk til dagsturer med plass til kamera, vannflaske og andre ting du vil trenge. Du trenger også gode gåsko og gjerne sandaler, en genser og gjerne en jakke til litt kjøligere kvelder (sjeldent under 20 grader). Lite medisinskrin hvor du bør ha noe mot mageproblemer, siden bakteriefloraen er annerledes enn hos oss. Solkrem, solbriller,hatt, leppepomade, shorts, badetøy, komfortable bomullsklær og toalettsaker. Du kan gjerne pynte seg litt om kveldene om du ønsker, men det er sjelden nødvendig.

Lommepenger
Noen småpenger til toalettbesøk er hendig å ha med. Du trenger penger til andre utgifter som drikke, vask, souvenirer etc. Måltider koster forskjellig, men regn med fra 12 – 20 CUC.

Ønsker du å bli med på bussreise på Cuba?

Kontakt Amerikaspesialisten – vi skreddersyr din Cubaferie!

Dag til dag:

Dag 1

Ankomst Havana
Ankomst Havana hvor du tar deg til hotellet på egen hånd. 3-4* hotellet  i Miramar-området ved sjøen. Overnatting på hotell Comodoro eller lignende.

Dag 2

Havana
Møt guiden i resepsjonen kl 08:30.  Når du kommer til byen, blir det omvisning i gamlebyen i Havana. Utrolig hyggelig by med smale brostensbelagte gater og smug, flere store plasser og et vell av restauranter, barer og kunstgallerier. Den gamle bydelen i Havana står på Unescos verdensarvliste.
Fra gamlebyen er det utsikt mot El Morro-festningen på andre siden av Havanabukten. Frokost

Dag 3

Havana – Viñales

På vei nordover til Viñales går turen innom en «Casa del Veguero» som er huset til en tobakk-bonde. Rundt gården ligger nydelige tobakksplantasjer. Turen går videre til Viñales flotte og unike natur og stopper også i Cueva del Indio – en fantastisk dryppsteinsgrotte hvor du tar båt gjennom. Det er hyggelig å være i Viñales som tiltrekker seg backpackere og fotturister og hvor det myldrer av barer og restauranter selv om det er en liten by. Overnatting på enkelt hotell.  Frokost

 

Dag 4

Viañles – Cienfuegos

Turen fra Viñales går til Cienfuegos som har noe av den fineste arkitekturen på Cuba. På veien stopper reisen ved Grisebukta hvor det er en båttur på Laguna del Treso i programmet. Her er det et sinnrikt system av kanaler, mongroveskog og palmer. Ettermiddagen i Cienfuegos er åpen til å gjøre ting på egen hånd.  I Cienfuegos besøkes gamlebyen og byen har en lang «malecon» – strandpromenade – mot halvøya Punta Gorda. I sentrum av byen er det uteliv og aktivitet både om dagen og om kvelden. 4* hotell Jagua el.l. Frokost, lunsj

 

Dag 5

Cienfuegos – Trinidad
På veien kan du kanskje være så heldig å oppleve de tusenvis av landkrabber som risikerer livet i sitt forsøk på å nå sjøen for å gyte.  På veien stopper turen i El Cubano Park som ligger i nasjonalparken Topes de Collantes. Her blir det servert lunsj.

Ved ankomst Trinidad, som ble grunnlagt i 1514 og står på UNESCO’s verdensarvliste, blir det tid til å gjøre ting på egen hånd.  Frokost, lunsj 

Dag 6

Start dagen med en sightseeing til fots i gamlebyen i Trinidad. Du får sett Palacio Brunet, et av de nydeligste palassene i byen som i dag er Museo Romantico. Har du lyst på sol og bad, kan du bli med til Anconstranden og hygge deg noen timer under palmene.

Dag 7

Trinidad – Havana

Turen går til Santa Clara hvor du finner mausoleet til «Che» Guevara og toget «Tren Blindado» som ble brukt under revolusjonen. Deretter fortsetter turen til Havana.

Dag 8

Avreisedag eller forlengelse av oppholdet. Amerikaspesialisten kan hjelpe deg med dager i Havanas gamleby eller utsøkte hotell på noen av Cubas fine strender. Frokost

Priser og betingelser:

Inkludert
• Syv netter på hotell med frokost


To lunsjer


• Engelsktalende cubansk guide på turen
• Aktiviteter som beskrevet
• Transport i god minibuss med air-condition


Ikke inkludert
• Flyreise til og fra Havana ( Amerikaspesialisten ordner dette til beste pris tilgjengelig)
• Cubansk turistvisum som kan kjøpes hos oss 500,-
• Måltider som ikke er spesifisert
• Drikkevarer, reiseforsikring, klesvask, personlige utgifter
• Tips til reiseleder og sjåfører. Vi anbefaler $10 pr dag til reiseleder og $ 5 til sjåfør


Tips
Tips er ikke obligatorisk, men det er høflig å gi tips når du er fornøyd med service på restauranter og fra guider. Regn ca 10%. Reiselederen vil gi deg råd om dette. På toaletter er det ofte vanlig å betale noe.


Det kan være grunner til at turen blir endret utenfor vår kontroll. Vær, veiarbeid etc.


Du kan også ha et tilleggsopphold, for eksempel i Varadero, en av øyene, Santiago eller Havana.


Vil du reise på egen hånd med egen guide, tilbyr Amerikaspesialisten skreddersydd reise.


Tilbud Form

Send forespørsel

Vennligst fyll inn så mye informasjon som mulig. Vi vil gjerne vite ønsket rederi, når på året du vil reise, hvor mange dere er etc. Jo mer informasjon vi får, jo enklere er det for oss å lage et godt tilbud til deg.

Avreisedato og reiselengde
Mer informasjon, alder på eventuelle barn etc.

Kan vi sende deg nyhetsbrev og annen informasjon på epost?

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,