GO UP

Bussreise på Cuba, Cubas høydepunkter

Tid: Februar til oktober
Varighet: 8 dager/9 netter
Pris fra ca 10 200,- pr person i dobbeltrom
Engelsktalende reiseleder er med på hele turen.

Dette er en flott, innholdsrik bussreise på Cuba, hvor du virkelig kommer tett innpå det opprinnelige Cuba.
Underveis får du mange spennende opplevelser. Her besøkes de viktigste stedene på Cuba: Havana, Pinar del Rio, Santa Clara, Trinidad og Cienfuegos.

På bussreisen bor du to netter i Casa Particular – hjemme hos cubanere som har innredet sitt hjem med ekstra soverom og bad. Du har en unik mulighet til å komme i kontakt med cubanerne og høre om deres levesett. De er blide og imøtekommende og tar deg vel i mot. De øvrige nettene bor du på hotell.

Amerikaspesialisten anbefaler å utvide oppholdet med dager i Havana på forhånd eller på en av strendene på Cubas nordkyst på slutten av turen. Du kan også kombinere bussreisen med et cruise. Her har du mange valgmuligheter.

Hvordan er det å bo i Casa Particular?
Dette er hjemmene til cubanere, derfor vil standard variere. Alle har streng kontroll og er godkjent av myndighetene. Hvert rom har eget bad, og ved ankomst må alle vise pass og du føres inn i en bok. Frokost betales direkte til eierne og koster ca 5 – 10 CUC pr person. De fleste snakker bare spansk, men kan turistord på engelsk som breakfast, time, dinner mm. Mange ønsker også å servere middag.
Råd: Dopapir kan ikke kastes i toalettet, men i beholder ved siden av da røropplegget på Cuba ikke tåler det. Det gjelder også mange hotell og restauranter. Ha alltid med noe dopapir, ikke alle steder har det.

Hva bør du ha med deg?
Det er praktisk å ha med seg en sekk til dagsturer med plass til kamera, vannflaske og andre ting du vil trenge. Du trenger også gode gåsko og gjerne sandaler, en genser og gjerne en jakke til litt kjøligere kvelder (sjeldent under 20 grader). Lite medisinskrin hvor du bør ha noe mot mageproblemer, siden bakteriefloraen er annerledes enn hos oss. Solkrem, solbriller,hatt, leppepomade, shorts, badetøy, komfortable bomullsklær og toalettsaker. Du kan gjerne pynte seg litt om kveldene om du ønsker, men det er sjelden nødvendig.

Lommepenger
Noen småpenger til toalettbesøk er hendig å ha med. Du trenger penger til andre utgifter som drikke, vask, suvenirer etc. Måltider koster forskjellig, men regn med fra 12 – 20 CUC.

Ønsker du å bli med på bussreise på Cuba? Kontakt Amerikaspesialisten – vi skreddersyr din Cubaferie!

Dag til dag:

Dag 1

Ankomst Havana
Ankomst Havana hvor du tar deg til hotellet på egen hånd. 3-4* hotellet  i Miramar-området ved sjøen. Overnatting på hotell Comodoro eller lignende.

Dag 2

Havana
Møt guiden i resepsjonen kl 08:30.  Når du kommer til byen, blir det omvisning i gamlebyen i Havana. Utrolig hyggelig by med smale brostensbelagte gater og smug, flere store plasser og et vell av restauranter, barer og kunstgallerier. Her er det lett å trives! Fra gamlebyen er det utsikt mot El Morro-festningen på andre siden av Havanabukten. Frokost

Dag 3

Havana – Viñales

På vei nordover til Viñales går turen innom en «Casa del Veguero» som er huset til en tobakk bonde. Rundt gården ligger nydelige tobakksplantasjer. Turen går videre til Viñales flotte og unike natur og stopper også i Cueva del Indio – en fantastisk dryppsteinsgrotte hvor ddu tar båt gjennom. Det er hyggelig å være i Viñales som tiltrekker seg backpackere og fotturister og hvor det myldrer av barer og restauranter selv om det er en liten by. Overnatting på enkelt hotell.  Frokost

 

Dag 4

Viañles – Cienfuegos

Turen fra Viñales går til Cienfuegos som har noe av den fineste arkitekturen på Cuba. På veien stopper reisen ved Grisebukta hvor det er en båttur på Laguna del Treso i programmet. Her er det et sinnrikt system av kanaler, mongroveskog og palmer. Ettermiddagen i Cienfuegos er åpen til å gjøre ting på egen hånd.  I Cienfuegos besøkes gamlebyen og byen har en lang «malecon» – strandpromenade – mot halvøya Punta Gorda. I sentrum av byen er det uteliv og aktivitet både om dagen og om kvelden. 4* hotell Jagua el.l. Frokost, lunsj

 

Dag 5

Cienfuegos – Trinidad
På veien kan du kanskje være så heldig å oppleve de tusenvis av landkrabber som risikerer livet i sitt forsøk på å nå sjøen for å gyte.  På veien stopper turen i El Cubano Park som ligger i nasjonalparken Topes de Collantes. Her blir det servert lunsj.

Ved ankomst Trinidad, som ble grunnlagt i 1514 og står på UNESCO’s verdensarvliste, blir det tid til å gjøre ting på egen hånd. Her bor alle i Casa Particular – hjemme hos en familie som leier ut rom og bad. De forbereder også frokost som man betaler for på stedet, ca $6 pr person. Frokost, lunsj 

Dag 6

Start dagen med en sightseeing til fots i gamlebyen i Trinidad. Du får sett Palacio Brunet, et av de nydeligste palassene i byen som i dag er Museo Romantico. Har du lyst på sol og bad, kan du bli med til Anconstranden og hygge deg noen timer under palmene.

Dag 7

Trinidad – Havana

Turen går til Santa Clara hvor du finner mausoleet til «Che» Guevara og toget «Tren Blindado» som ble brukt under revolusjonen. Deretter fortsetter turen til Havana.

Dag 8

Avreisedag eller forlengelse av oppholdet. Amerikaspesialisten kan hjelpe deg med dager i Havanas gamleby eller utsøkte hotell på noen av Cubas fine strender. Frokost

Priser og betingelser:

Inkludert
• Fem netter på hotell med frokost
• To netter i casa particular


To lunsjer


• Engelsktalende cubansk guide på turen
• Aktiviteter som beskrevet
• Transport i god minibuss med air-condition


Ikke inkludert
• Flyreise til og fra Havana ( Amerikaspesialisten ordner dette til beste pris tilgjengelig)
• Cubansk turistvisum som kan kjøpes hos oss 500,-
• Måltider som ikke er spesifisert
• Drikkevarer, reiseforsikring, klesvask, personlige utgifter
• Tips til reiseleder og sjåfører. Vi anbefaler $10 pr dag til reiseleder og $ 5 til sjåfør


Tips
Tips er ikke obligatorisk, men det er høflig å gi tips når du er fornøyd med service på restauranter og fra guider. Regn ca 10%. Reiselederen vil gi deg råd om dette. På toaletter er det ofte vanlig å betale noe.


Det kan være grunner til at turen blir endret utenfor vår kontroll. Vær, veiarbeid etc.


Du kan også ha et tilleggsopphold, for eksempel i Varadero, en av øyene, Santiago eller Havana.


Vil du reise på egen hånd med egen guide, tilbyr Amerikaspesialisten skreddersydd reise.


Prisen inkluderer:

  • Oppgitte priser er per person
  • Hotellovernatting(er)
  • Bussreise
Reisemål Cuba Karibien
Pris Fra 10 300,-

Transportform:

© 2021 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic