GO UP

Bussreise til sørstatene i USA – Rhytms of the South

Dette er en fantastisk åtte-dagers bussreise som tar deg med i romantikkens og musikkens verden.

Tid: Mai – september
Pris: Fra 10 015,-

(flyreise kommer i tillegg)
Engelsktalende reiseleder er med på hele turen

Bli med på en herlig og innholdsrik bussreise til sørstatene i USA. På bussreisen besøker du blant annet fargerike New Orleans, plantasjer i Natchez, bluesbyen Memphis, countryhovedstaden Nashville og Atlanta. Det blir farger, musikk, spennende mat, blide mennesker og en mengde severdigheter du bare må få med deg.

Høydepunkter:

 • Velkomst i New Orleans
 • Herskapshusene i Natchez
 • Sightseeing av Memphis inkludert Lorraine Hotell og Beale Street
 • Graceland
 • Downtown Nashville

Tilleggsopplevelser

 • Jazzcruise med middag om bord på dampbåt på Mississippi
 • Sumptur og jazzbrunsj i New Orleans
 • All-American piknik – hvor det blir en overraskelse

På bussreisen er det med engelskspråklig reiseleder.

Ta en bussreise til sørstatene i USA – Amerikaspesialisten skreddersyr 

Dag til dag:

Dag 1

New Orleans
Velkommen til New Orleans, Louisianas viktigste havneby. Byen er en herlig miks av spansk, fransk, karibisk, afrikansk og anglosaksisk innflytelse, noe som viser seg i maten, arkitekturen og selvsagt musikken. Reiselederen er tilgjengelig for et møte på kvelden for å hjelpe deg å planlegge oppholdet i denne fantastiske byen!

Dag 2

New Orleans
Dagen er åpen til å utforske byen. Amerikaspesialisten anbefaler et besøk på en av Louisianas berømte plantasjer, før en god jazz-brunsj i det franske kvarteret. Alternativt kan du vindusshoppe langs Royal Streets kunstgallerier eller kose deg med en god kaffe på café Du Monde. Det er flott med en gåtur langs Mississippi eller en trikketur gjennom Garden District, kjent for sin fantastiske arkitektur.

Dag 3

New Orleans – Baton Rouge – Natchez
I dag forlater du Louisiana og reiser til staten Mississippi, på vei mot Natchez. Hvert år valfarter tusenvis av mennesker til Natchez for å besøke plantasjene fra tiden før den amerikanske borgerkrigen. Innbyggerne åpner de nydelig restaurerte husene sine for turistene, så du kan få se et ekte sørstatshus. Byen bærer preg av sen 1800-talls arkitektur.

Dag 4

Natchez – Mississippi River Valley – Memphis
Turen går mot Memphis, hvor bomullsproduksjonen har stått sentralt i utviklingen av byen. Byen er kjent for bluesmusikken. Det var her W.C. Handy først spilte sin Memphis Blues og mange flere låter, som senere ga han kallenavnet Bluesens far. I sentrum av Memphis ligger Beale Street, byens livligste gate – her ligger klubbene som perler på en snor. Bussen kjører en tur langs historiske Front Street, kjent som Cotton Row fra bomullstiden. Her bor du på Graceland Guest House like ved Graceland, Elvis Presleys hjem. Det er et naturlig sted å besøke. (mot tillegg).

Dag 5

Memphis – Nashville
Videre til Nashville, kjent som Country-hovedstaden. Byen fikk tittelen da de sendte WSM Barn Dance radioprogram (forløperen til Grand Ole Opry). I downtown kan du besøke Ryman Auditorium, Grand Ole Opry’s opprinnelige innspillingssted, som i dag er et museum.

Dag 6

Nashville – Chattanooga – Atlanta
Du forlater musikkbyen Nashville og bussen kjører videre mot Chattanooga, hjembyen til det berømte Choo Choo-toget. Her blir det lunsjstopp i byen (ikke inkludert). Deretter kjører bussen til Roswell for å besøke plantasjer (inkludert) på veien mot Atlanta, Georgia.

Dag 7

Atlanta
Hjemreise evtentuelt forlengelse av reisen.

Amerikaspesialisten anbefaler en eller fler dager ekstra i New Orleans før avreise og en natt ekstra i Atlanta før hjemreise. British Airways flyr direkte London New Orleans og kan kombineres med retur fra Atlanta.

Priser og betingelser:

Dobbeltrom fra 10 015,-
Enkeltrom fra 6 895,-


Prisen inkluderer:

 • Oppgitte priser er per person
 • Hotellovernatting(er)
 • Bussreise
Reisemål Sørstatene USA
Pris Fra 10 015,-

Transportform:

© 2021 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic