GO UP

Familieferie i Costa Rica- rundreise, opplevelser og strandliv

Vi skreddersyr din drømmereise. Kontakt oss for pris og turforslag.

Dra på en unik familieferie i Costa Rica. Med sin fantastiske natur med regnskog og vulkaner kombinert med flotte strender, er det et drømmested for mange.
Costa Rica er perfekt for deg som vil ha en fantastisk strandferie kombinert med naturopplevelser og en ferie utenom det vanlige.
Er du aktiv og eventyrlysten, har Costa Rica masse aktiviteter å by på. Vi skreddersyr etter dine ønsker.

 

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

Du kan også reise på cruise fra Costa Rica og kombinere reisen med andre land i Mellom-Amerika.
Hotellstandarden er god, hotellene og lodgene er 3 – 4*. Du blir tatt imot av lokale guider som vil fortelle og guide deg på reisen.
Costa Rica har spansk som hovedspråk, men mange snakker engelsk.

Her finner du et forslag til en spennende familieferie. Denne reiseruten er spesielt laget for de aktive og eventyrlystne. Her opplever du regnskog, tåkeskog, vulkaner og strender. Du kan snorkle, padle, klatre, gå turer – det er opp til deg hvor aktiv du vil være.

 

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

Priser på aktiviteter som er foreslått er ca priser og kan bestilles før reisen eller på stedet.

Høydepunkter på reisen:

  • Cahuita Marine nasjonalpark
  • Båttur til Tortuguero
  • Tortuguero nasjonalpark
  • Raftingtur
  • De varme badene på La Fortuna
  • Kajakktur på Arenalsjøen
  • Monteverde Could Forest Private Reserv
  • Klatrepark i Monteverde
  • Overnatting på lodger
  • Dager ved Playa Carillo og Stillehavet

Reis på familieferie i Costa Rica!

Amerikaspesialisten skreddersyr 

Dag til dag:

Dag 1
Ankomst San Jose
Her blir du tatt imot og kjørt til hotellet, Hotel Park Inn el.l. for to netters opphold.
Dag 2
San Jose – Cahuita
Fra San Jose går turen gjennom Braulio Carrillo tåkeskog og herfra til Port Limon. Her følges en smal vei til byen Cahuita på den karibiske siden av Costa Rica. Nyt hotell og strender. Hotell Magellan botique hotell eller lignende.
Dag 3
Cahuita
Vi foreslår en tur til Cahuita Marine nasjonalpark. Cahuitaområdet har noen av de nydeligste strendene i Costa Rica. Hvit sand fra korallrev og skjell. Fine snorkelmuligheter på Costa Ricas eneste levende korallrev ved det Karibiske hav.
Dag 4
Chauita – Guapiles – Tortugero nasjonalpark
Fra Chauita går turen til Guapiles og herfra gjennom regnskog og store bananplantasjer. Ombordstigning i båt som tar deg gjennom nydelige kanaler til Tortuguero. Nasjonalparken og området er kun tilgjengelig med båt. Om ettermiddagen besøk til den lille landsbyen ved samme navn og til havskilpaddesenteret. Du bor på en flott lodge – innlemmet i naturen. Det er store rom/hytter, restaurant, bar og svømmebasseng på lodgen.
Laguna Lodge eller lignende.
Dag 5
Tortuguero nasjonalpark
Det er fantastisk å våkne med apekatter på taket og lyder av regnskogen med fugleliv og natur som våkner til liv. Dette er starten på en flott opplevelsesdag. I soloppgangen begynner dagen med båttur gjennom kanalene til Tortuguero nasjonalpark. Nasjonalparken har et enormt dyre- og planteliv med mer enn 309 fuglearter, dovendyr, apekatter, krokodiller, skilpadder, jaguar og mye mer. Etter lunsj er det fottur og alternative program som guidene orienterer om.
Dag 6
Tortugero Nasjonalpark – Sarapiqui
Etter frokost går båtturen tilbake til Guapiles og herfra er det transport til Sarapiqui.
Overnatting på Selva Verde Lodge eller Hacienda La Isla Boutique Lodge.
Dag 7
Sarapiqui – La Fortuna, Arenal – Hot Springs
Vi anbefaler en raftingtur på elven. Guiden tar dere rundt i skogen hvor apekatter, nydelige fugler, iguana, krokodiller, elveskilpadder og mange andre dyrearter kan sees. Tidlig ettermiddag går turen gjennom lavlandet San Carlos til La Fortuna. På klare dager kan du se toppen av Arenalvulkanen (1 633 meter over havet), med sin perfekte koniske form. Nyt de varme badene og det nydelige området.
Overnatting på Hotel Arenal Paraiso Hotel eller lignende
Tilleggstur, rafting klasse III-IV: $70 pr person.
Dag 8
Arenal/La Fortuna
Vi anbefaler en kajakktur på Arenalsjøen med praktfull utsikt og rikt fugleliv. Det er også flott å ta en tur i nasjonalparken eller regnskogen. En tur på hengebroene i skogen gir en unik opplevelse av nydelig natur med hundrevis av blomster.
Dag 9
La Fortuna – Monteverde
Avreise til Arenalsjøen hvor ferge tar deg over sjøen på vei mot Monteverde. I dette området er det mange eksotiske opplevelser. På egen hånd kan du besøke reptilmuseet og kolibrigalleriet, en ostefabrikk og kafè. Vi anbefaler et besøk til Monteverde Could Forest Private Reserve, et området som en gruppe kvekerbønder slo seg ned i. Det er i dag en tåkeskogområde med 2 500 planter, trær, 100 dyrearter og over 400 fuglearter. Selvsagt apekatter, coatis og agoutis som er hamsterlignende dyr.
Overnatting på Monteverde Country Lodge
Tillegg guidet tur i Monteverde Cloud Forest Private Reserve: $65 pr person
Dag 10
Monteverde
Monteverde er det beste stedet for å nyte klatrepark både med hengebroer og liner – her er det aktivitetsmuligheter for små og store. Enorme bambustrær, palmer og bregner – her er det bare å kaste seg ut i det og se skogene fra oven! Samtidig får du sett apekatter, fugler og andre dyr.
Tillegg: Klatrepark $50 pr person
Dag 11
Monteverde – Rincòn de la Vieja
Fra Monteverde krysser du Guanacaste-fjellkjeden til Cañas og videre til byen Liberia før ankomst Rincòn de la Vieja. Slapp av på haciendaen og nyt aktivitetene som tilbys.
Overnatting på Hacienda Guachipelin Hotel.
Dag 12
Rincòn de la Vieja
Her er det en fantastisk nasjonalpark med aktive vulkaner. Vi anbefaler en tur til Las Pailas, et område med mye vulkansk ativitet med varme kilder, varme gjørmehull, og damp. Samtidig kan du nyte et bad i små kulper med varmt vann og kjøle deg ned i fossene i Azufrales.
Tillegg:
Inngang til nasjonalparken $15 pr person
Guidet tur $35,- pr person
Dag 13
Rincòn de la Vieja
Nå blir det dager ved Stillekavskysten. På veien kjører du gjennom Guanacastepampaen.
Overnatting på Hotell Leyenda eller lignende
Dag 14
Playa Carillo
Tre kilometer sør for Samara Beach ligger søsterstranden, Carillo. Det er likt Samara, men Carrillo er laidback, en liten by og mye mindre enn den større naboen. Her kan du nyte stillhet og avslapping samtidig som det er mange aktivitetsmuligheter. Perfekt for surfing.  Hotellet er familievennlig og ligger et par kilometer fra stranden med nydelig utsikt over havet.
Her er noen aktivitetsmuligheter, priser pr person:
Ridetur: $50
Stand Up Paddle Board tur: $70
Elvekajakk: $50
Mountain biking: $50
Det er tid til å nyte naturen, det varme vannet i Stillehavet og hvite strender. Om ettermiddagen går turen tilbake til San Jose.
Hotell Park Inn el.l
Dag 15

Playa Carillo

Dag 16

Playa Carillo

Dag 17

Playa Carillo

Dag 18

Playa Carillo

Dag 19

Playa Carillo

Dag 20
Avreise fra San Jose. 
Transport til flyplassen for avreise.
Reisemål Costa Rica Mellom-Amerika

© 2023 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic