GO UP

Fottur fra Yellowstone til Grand Canyon – spennende opplevelsestur

Rocky Mountains i det amerikanske vesten har lenge vært kjent som turgåerens paradis.

Pris på forespørsel
Vi kan matche enkeltreisende som vil dele rom med en annen reisende av samme kjønn, hvis tilgjengelig, da blir det ingen singeltillegg.
Tid: Mai – september

Bli med på en herlig opplevelse – fottur fra Yellowstone til Grand canyon!
Disse enorme områdene er overstrødd med en rekke verdensberømte nasjonalparker.

På denne turen vil vi ikke bare utforske disse verdensberømte parkene, men også mange skjulte perler  som Aspen, Maroon Bells og San Juan-fjellene. På denne enkle til middels vanskelige fotturen får du sett underverkene i denne mangfoldige og regionen av USA.
Vi tar deg med til de ville og høye Rocky Mountains, fra Yellowstone til Mesa Verde, så vel som til den røde ørkenen til Lake Powell, Monument Valley, og Grand Canyon.Til fots utforsker vi Yellowstone og Grand Teton på jakt etter geysirer, varme kilder og enorme flokker med hjort, elg og bison. Med litt flaks kan vi også få sett bjørn, elg og ulv.
I Colorado vil vi nyte de fantastiske ville fjellene i Maroon Bells.
I Mesa Verde, et av UNESCOs verdensarvsted, har vi hele dagen til å utforske de mystiske klippehusene til de gamle indianerne før vi drar til berømte Monument Valley.
Sist, men ikke minst, har vi en sjanse til å vandre gjennom Antelope Canyon før reisen avsluttes med tur i den mektige Grand Canyon.  Reisen starter i Salt Lake City og ender i Las Vegas.

Gruppestørrelse: 4-13 deltakere
Type tur: Enkel til middels fottur

Vil du prøve fottur fra Yellowstone til Grand Canyon? Kontakt Amerikaspesialisten

Dag til dag:

Dag 1

Ankomst Salt Lake City
Du drar på egen hånd til hotellet i sentrum av byen. Hotellet kan tilby  transport mot et tillegg.
Crystal Inn eller lignende (3-stjerners), 1 natt.

Dag 2

Grand Teton
Kl 08.00 møter du guiden. Legg igjen sekken på rommet ditt og møt gruppen din etter frokost i lobbyen.
Vi strekker på beina med en kort spasertur i Salt Lake City.

Deretter drar vi nordover mot Teton-fjellene. Vi tar stolheisen på Grand Targhee for å se den uovertrufne utsikten over Tetons.
Hotellet ligger i det lille mormonersamfunnet i Rexburg, Idaho hvor vi har en natt.
Kjøretid: 550 km eller 5,5 timer, Fottur: 2 timer, 3 km. Høydeforskjell ca 200 m (mer hvis stolheisen er lukket). Frokost, lunsj

Dag 3

Yellowstone
I dag drar vi mot Yellowstone nasjonalpark.Vi tar turen til Yellowstones Grand Canyon og følger den vakre Wapiti stien på sørsiden av canyonen. Vi går på Onkel Toms sti og kan nyte den fantastiske utsikten over fossen.På vei til hotellet ser vi etter flokker av bison, ulv og kanskje vi får se bjørn i Hayden og Lamar.  Vi bor to netter på Alpine Inn Cooke City e. l. Kjøretid: 320 km eller 4 timer. Fottur: 3-4 timer, 7 km. Høydeforskjell: +/- 200m.

Dag 4

Yellowstone
Nasjonalparken er verdens eldste nasjonalpark.
Vi starter med å utforske Mammoth Hot Springs. Så tar vi turen til geyserene som er så typisk for Yellowstone og går selvsagt ikke glipp av utbrudd fra Old Faithful.Vi vil tilbringe det meste av dagen til fots og utforsker dette fantastiske stedet.
Kjøretid: 320 km – hele dagen i etapper. Fottur: 3-4 timer, 8-12 km. Høydeforskjell: ca 100m. Frokost, lunsj

Dag 5

Grand Teton nasjonalpark
Nok en dag i dette spektakulære området venter på oss.  Vi tar turen til West Thumb ved Lake Yellowstone, hvor vi går på strandpromenaden over dampende varme bassenger. Deretter drar vi inn i Grand Teton nasjonalpark fra øst.
Vi går langs Jenny Lake fra String Lake og nyter fantastisk utsikt over de ruvende toppene over oss. Mens gruppen tar fergen over Jenny Lake (inkludert) forflytter guiden seg med bilen til slutt Jenny Lake og besøkssenteret der. Vi skal bo i den  lille cowboybyen Pinedale på Baymont Inn and Suites e.l, en natt.Kjøretid: 400 km eller 6 timer. Fottur: Ca 3 km. Høydeforskjell ca 100m. Frokost, lunsj

Dag 6

 Colorado’s Rockies til Aspen
I dag passerer vi Oregon Trail og Minnesmerker på vei til Colorado. Dette var ruten utvandrerne vestover brukte. Vårt neste stopp er Aspen,Colorado som vinterstid er et av de mest kjente skisport stedene i USA og hvor du sommerstid finner mange stier og turmuligheter. Her bor vi utenfor Aspen, i Snowmass på Stonebridge Snowmass el.l. i to netter. Kjøretid: 630 km eller 7 timer.

Dag 7

Maroon Bells
Maroon Bells er to fjelltopper utenfor Aspen som er avbildet på mangt et postkort. De vakre fjelltoppene speiler seg i innsjøer. Turen gjøres på egen hånd pga forskrifter og det er fine og godt merkede stier. Kvelden på egen hånd. Fottur: 3-4 timer, 10 km. Høydeforskjell 200m. Frokost, lunsj

Dag 8

Apen – Durango
Vi følger avsidesliggende fjellveier sørover gjennom 
Rockies til Mesa Verde. Vi kommer til Million Dollar Highway, av mange ansett for å være en av de mest naturskjønne motorveiene i Nord-Amerika.
Du har muligheten til å ta den berømte Durango-Silverton Narrow Gauge railroad (valgfritt, ca $125 pp) eller tilbringe tid i Durango. Overnatting 2 netter på Baymont Inn el.l. i Cortez. 
Kjøretid: 450 km eller 4-5 timer. Frokost, lunsj

Dag 9

Mesa Verde nasjonalpark
Vi har hele dagen på å utforske Mesa Verde, som står på UNESCOs verdensarvliste. Vi tar en ranger-ledet tur gjennom 1000 år gamle ruiner fra indianer bosettinger av Ancestral Pueblo folket. her ble det bygget hus i skråningene der elven hadde laget hyller i naturen og disse ser du fortsatt i dag. Fottur: 3-4 timer, 8-10 km. Høydeforskjell:  300 m. Frokost, lunsj

 

Dag 10

Monument Valley & Horseshoe Bend
I dag reiser vi gjennom den fantastiske røde ørkenen ved Colorado-platået. En kort kjøretur bringer oss til Monument Valley.
Vi anbefaler at du tar en valgfri Jeep-tur for å se dette bemerkelsesverdige stedet. Vi fortsetter deretter til Lake Powell. Denne kunstige innsjøen ligger i et område med flotte røde sandsten og vi vil benytte anledningen til å gå til Horseshoe Bend – et unikt sted hvor Coloradoelven bukter seg. Overnatting en natt på Quality Inn i Page. 
Kjøretid: 320 km eller 3,5 timer. Fottur: 1 time. Frokost, lunsj

Dag 11

Antelope & Grand Canyon
Denne dagen anbefaler vi deg å utforske Antelope Slot Canyon som er den øvre del av Antelope Canyon. Det er en imponerende canyon meislet i myk sandstein av vann gjennom tusenvis av år. Turen koster ekstra, men er verdt hver krone.  (ikke inkludert, ca. $ 70 pp).
Så setter vi kursen mot Grand Canyon. Det er tid for en ettermiddags tur langs kanten av denne fantastiske kløften, mens vi venter på solnedgangen.
Hotellet vårt ligger ved inngangen til Grand Canyon nasjonalpark.Red Feather Lodge el.l i to netter. 
Kjøretid: 200 km eller 2,5 timer. Fottur: 2-3 timer. Frokost, lunsj

Dag 12

Grand Canyon
Vi har hele dagen i Grand Canyon. Vi anbefaler deg å gå langs den avsidesliggende vestkanten for et stadig skiftende fargerikt panorama over kløften. Du kan også ta en egen tur ned til det berømte Plateau Point. På grunn av regler i nasjonalparkene er alle fotturer i parken på egen hånd uten guide. Her er noen av turen du kan ta:

Kaibab Ridge: Fottur: 3-4 timer, 5 km. Høydeforskjell: 300 m.

Plateau Point:  Fottur: 8-10 timer, 20 km. Høydeforskjell: 1150 m.

Fottur langs kanten: opptil 4 timer, 13 km. Høydeforskjell: +/- 50 m 

Frokost, lunsj

Dag 13

 Grand Canyon – Las Vegas
Om morgenen er det tid for valgfrie helikopterturer (tillegg). Deretter kjører vi mot Las Vegas og stopper i Seligman på Route 66, før vi når Las Vegas hvor turen vår avsluttes. La Quinta el.l, 1 natt. Vi anbefaler ekstra netter i Las Vegas – gjerne på hoteller langs The Strip, hvis du vil oppleve mer av Las Vegas.
Kjøretid: 433 km eller 4 timer. Frokost, lunsj

Dag 14

Las Vegas
Transport til flyplassen ved hjemreise på egen hånd. Eventuelt kan du forlenge reisen med andre muligheter i USA. Frokost

© 2023 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic