GO UP

Offroad i Rocky Mountains

Denne turen i Rocky Mountains gir deg tid til få nye inntrykk av kultur, historie, flora og fauna, og så er de flotte varme kildene en ekstra bonus

Tid: juli – september
Pris: fra 24 930,- 10 dager/9 netter

Bli med offroad i Rocky Mountains og besøk varme kilder og spøkelsesbyer i Colorado.

Colorados Rocky Mountains er berømt blant off-road entusiaster. Her finner du store naturområder som kun er tilgjengelig på kjerreveier og grusveier med ATW og 4×4 trucks. Fjellene er fulle av spøkelsesbyer, nedlagte gruver og varme kilder.

I 1859 ble det funnet gull i disse majestetiske fjellene. Når letingen var satt i gang, oppdaget de både store gull- og sølvforekomster som gjorde at et veldig gullrush som varte i over 100 år, startet. Det ble bygget byer som fikk en infrastruktur med varehus, hoteller, barer (saloons) og selvsagt operahus(!) Smale fjellpassasjer ble bygd hvor togskinner ble lagt og gruvecamper dukket opp så høyt som 3 600 meter over havet.

Etter at gruvedriften kollapset i 1920-årene ble områdene og byene forlatt og ligger øde og glemt tilbake.
Denne turen følger i fotsporene til de som søkte lykken. Ødemarken og fjellene er perfekt å kjøre i med stødige 4×4 trucks på de historiske gruveveiene. Med en ekspert-guide blir du loset trygt over fjelloverganger, gjennom spøkelsesbyer og til varme kilder som bare lokale kjenner.

Turen går gjennom nydelige Boreas Pass og Weston Pass som er over 3 600 meter over havet. Cottonwood Pass tar deg til den tilbaketrukne spøkelsesbyen Tincup, kun tilgjengelig med 4×4. Videre over San Juan fjellene som er kjent som noen av flotteste i Colorado. Her ble det funnet mer mineraler enn noe annet sted vest i USA, noe som førte til mange gruver og små byer.

Her er det spor etter historiske byer, gruver og togskinner, og det berømte smalsportoget mellom Durango og Silverton er fortsatt i bruk. Turen går til byene Ouray, Silverton og Telluride og følger også det som kalles Million Dollar Highway. For deg som vil utfordre deg selv anbefales en tur over Ophir Pass på 3 593 meter over havet på en stupbratt grusvei i bratt fjellvegg.

For å få variasjon, er det tid til fotturer, fiske, rafting, sykling eller en ridetur. The Rockies er berømt for sitt rike dyreliv så du kan regne med du får se hjort, elg, big horn sau, og er du heldig, også bjørn. Juli er kjent for å være beste måned for markblomster, og september for høstfarger. Uansett tid du velger å delta på byr reisen på opplevelser.

Hvorfor ikke prøve en tur offroad i Rocky Mountains? Kontakt Amerikaspesialisten – vi skreddersyr din ferie!

Dag til dag:

Dag 1

Ankomst Denver, transport fra flyplassen til hotellet på egen hånd.
Holiday Inn Cherry Creek eller lignende i to netter.

Dag 2

Guiden møter deg på hotellet kl 08:00. Så tar guiden deg med på en fottur i byen – den beste måten å se Denver på. Denver ble grunnlagt i 1858 og ligger ved Platte-elven. Byen er en moderne, vibrerende by som tiltrekker seg unge mennesker. Det er mye å se. I downtown er det mange historiske bygninger som er ivaretatt. En av de er Union Station som er renovert og blitt et sentralt område med masse uteliv.
Etter turen i byen hentes bilene.

Dag 3

Denver- Borea Pass – Buena Vista

Tidlig avreise hvor du følger Route 285 til spøkelsesbyen Como som var togdepoet for Denver, South Park og Pacific Railroads til 1938. Noen få bor fortsatt her på 3 000 meter over havet, og frivillige har restaurert togdepoet som i sin tid reparerte og ivaretok togsettene. Det blir en tur i byen før første fjellovergang passeres, Boreas Pass på 3 499 meter over havet. På toppen av passet er det rester av bebyggelse fra gruvedriften og en fantastisk utsikt over fjellene. Videre nedover langs fjell og enger til Breckenridge. Her er det tid til å få sett denne gruvebyen som nå er et av USAs fineste skisteder.  Den neste opplevelsen er Weston Pass på 3 663 meter over havet. Igjen er det en kjerrevei som tar deg inn i tjukkeste skogen til alpine enger og fjellplatåer. Om kvelden ankommer du den lille byen Buena Vista ved Arkansaselven, hvor det er overnatting i to netter.

Kjøretid asfalt: 210 kilometer, tre timer
Kjøretid off-road: 76 kilometer, tre timer

Dag 4

Rafting, fiske, riding

Arkansaselven er en stor bidragsyter til Mississippi-elven og er 2 300 kilometer lang. Dagen er ved elvens begynnelse, ved foten av Colorados høyeste fjell. Det er valgfritt hva du gjør denne dagen.

Dag 5

Cottonwood Pass til Tincup og Pitkin

Dagens opplevelser starter med å krysse kontinentallinjen ved Cottonwood Pass med høye fjell. Høyeste punkt er 3 696 meter over havet. En fantastisk utsikt over fjellene i alle retninger. På 3 100 meter over havet ligger Tincup og hit finner mange offroadere veien. Gull ble oppdaget i 1859, men gruvearbeiderne hadde en vanskelig tid med angrep og trusler fra indianere. Fra 1879 hadde byen 1 500 innbyggere og allerede i 1918 var gruvene tømt og byen ble forlatt. I Tincup får du sett Boothill-kirkegården, et av minnene fra denne tiden. Neste høydepunkt er Cumberland Pass på over 3 662 meter over havet. En bratt grusvei snor seg fra dalen og oppover forbi mange vann hvor bever trives spesielt godt. Etter å ha passert fjellovergangen går veien forbi gamle innvandrerhjem og gruver, forlatt for over 100 år siden. Byen Pitkin er en godt bevart spøkelsesby, et startsted for mange offroad kjørere. Waunita Pass ligger på 3 129 meter over havet og er en ny opplevelse gjennom en dal med furutrær. En natt i Gunnison.

Kjøretid asfalt 80 kilometer, en til to timer
Kjøretid offroad 100 kilometer, tre til fire timer

Dag 6

San Juan fjellene & Telluride

San Juan fjellene har førsteklasses offroad kjøring. Fjellene er noen av de flotteste i Rocky Mountains og hadde noen av de beste gull og sølv-årene i vestlige USA.  Mange jeepløyper som går gjennom gruvebyer finnes her. Owl Creek Pass ligger på 3 082 meter over havet og er neste opplevelse. Turen går gjennom noen av de største furuskogene før ankomst til gruvebyen Ouray som ligger ved foten av Sneffelsfjellet.

Her kan du rusle rundt i byen på egen hånd. Turen følger langs en lite brukt vei gjennom villmark rundt Mount Sneffels før ankomst Telluride, et av de nydeligeste skistedene i Colorado. Lodgen er i den vesle byen Ridgeway og her blir du to netter.

Kjøretid asfalt: 288 kilometer, tre timer
Kjøretid off-road 60 kilometer, tre timer

Dag 7

San Juan fjellene

Dagen går gjennom San Juan fjellene. Gruppen må velge om turen skal gå med Durango & Silverton smalspor tog (ca $100 per person) eller en utfordrende tur over Ophirpasset, 3 593 meter over havet. Fantastisk flott, ikke teknisk rute over San Juan fjellene. Det er anledning til å nyte et bad i de varme kildene i Ouray eller Ridgeway.

Kjøretid asfalt: 350 kilometer, fire timer
Kjøretid off-road: 30 kilometer, fire timer

 

Dag 8

Der ørken møter The Rockies, Uncompahegre Plateau

Turen går langs San Miguel-elven til den røde villmarken på Coloradoplatået.  En grusvei tar deg over Uncompaghere-platået og Columbinepasset på 2 778 meter over havet. Utsikt så langt øyet kan se over ørken, høyland og fjell i øst før retur til sivilisasjonen på asfalt. Kjør langs landeveier til Glenwood Springs ved Coloradoelven. Den tidligere gruve- og togbyen er kjent for sine varme kilder og ble kalt Det hvite hus i Rockies da president Theodore Roosvelt besøkte det i 1905. Her kan du nyte de varme kildene og se hulene som ble brukt av indianere. Lei en sykkel og kos deg resten av dagen. Overnatting en natt på Cedar Lodge eller lignende.

Kjøretid asfalt: 250 kilometer, tre timer
Kjøretid off-road: 199 kilometer, to timer

Dag 9

Highway 70 til Denver

Rolig formiddag før en tre-timers tur over Vail Pass, (3 251 meter over havet). Deretter kjører du gjennom Eisenhower-tunnelen, en av verdens høyest liggende tunneler på 3 386 meter over havet. Stopp i Vail. I Gergetown er det mulig å bli med det historiske smalsporede toget over smale broer og langs bratte fjellvegger. Avlevering av biler før en siste hotellnatt på Holiday Inn Cherry Creek eller lignende.

Kjøretid asfalt: 250 kilometer, tre timer.

Priser og betingelser:

Pris pr person i dobbeltrom 24 930,-
Enkeltromstillegg 3 860,- Det er mulig å dele rom med andre om du ønsker det.
Tillegg om du ønsker å kjøre egen bil 17 160,-


Inkluderer:


 • Frokost og piknik lunsjer
 • 9 netter på sentrale 3-stjerners hotell
 • Guided off-road opplevelse i fjellene
 • 4×4 trucks med plass til 5-6 passasjerer
 • 4×4 trucks som f.eks. Ford-250 eller Chevy 2500
 • Full forsikring, roadside og bensin inkludert
 • Backup i tilfelle uhell
 • Flotte fotomuligheter
 • Små grupper med maksimum 16 deltager
 • Lokal guide og ekspert

Viktig: Den første bilen kjører guiden og gjestene kan dele på å kjøre. Blir det mer enn 4-5 passasjerer vil det være en tilleggsbil. Bilene tar maksimum 5-6 passasjerer. Man kan også bli med uten å kjøre selv. De som vil kjøre selv må si ifra ved bestilling og kan bare kjøre den bilen han/hun er registrert på. Alle som kjører må ha gyldig førerkort og pass.
Bilene kommuniserer via walkie-talkie. Mobiltelefoner virker ikke i mange av disse områdene. Det vil også være satellitt kommunikasjon i tilfelle uhell. Vær og vind kan gjøre sitt for at det blir endringer av programmet. Alle bilder må holde sammen underveis.
Det er også mulig å lage privat tur med minimum 5 personer.


Prisen inkluderer:

 • Oppgitte priser er per person
 • Reiseleder
 • Leiebil
Reisemål Nasjonalparker USA
Pris Fra 24 930,-

Transportform:

© 2019 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic