GO UP

Rundreise og badeferie på Cuba

Rundreisen starter med dager i Havanna og tar deg til fjell og skogområder i Vinales i Pinar Del Rio regionen.

Tid: august 2018 – 0ktober 2019
Pris: Fra 29 990,- inkl flyreise

Dette reiseforslaget med rundreise og badeferie på Cuba i 16 netter/17 dager blir en flott tur på spennende Cuba.
Høydepunkter som Cienfuegos og Trinidad er også del av reisen.

I tillegg besøkes en øy på nordkysten av Cuba hvor et rolig tempo og turkist hav er opplevelsene. Reisen avsluttes med dager i Varadero på 5* All inclusive hotell, totalt seks overnattinger.

Casa particular
På denne reisen overnatter du på hotell eller privat i casa particular som er en flott måte å bli kjent med den cubanske kulturen og med vennlige mennesker.
Alle rom har eget bad. Reisen er med gode busser med aircondition og lokal engelsktalende guide.
Det vil være andre reisende fra forskjellige land med på turen.

Vil du være med på rundreise og badeferie på Cuba? Kontakt Amerikaspesialisten – vi skreddersyr din bilferie!

Dag til dag:

Dag 1

Havana
Ved ankomst Havana tar du deg til hotellet på egen hånd, evt. kan vi bestille transport mot tillegg.
4* hotell i Havana

Dag 2

Havana
Etter frokost er det omvisning i gamlebyen i Havana. Møt guiden i lobbyen kl 08:30. Gamlebyen byr på fantastiske byggverk, historie og museer. Et innblikk i historien og arkitekturen er del av omvisningen. Ved Parque Central er inngangen til gamlebyen. Her kan du besøke de kjente Hemmingway stamsteder som La Bodeguita del Medio og La Floridita. Her inntok han sine kjente drinker Daiquiri og Mojito. Du kommer innom rom-museet og lærer om Cubas kjente Havana Club rom. Lunsj serveres i en lokal restaurant.
Frokost, lunsj

Dag 3

Havana – Guama – Cienfuegos
Cienfuegos kalles også Sydens perle. På veien stopper du i Grisebukta og tar en båttur på Laguna del Tesoro ved Guama. Lagunen ligger i et område av kanaler, mangroveskog og palmetrær. Du får se en replika av en Tainoindianerby. I Cienfuegos får du tid til å se seg om. Her finnes det også flere flotte bygninger.
3-4* hotell i Cienfuegos.
Frokost

Dag 4

Sierra de Escambray & Trinidad
På vei mot Trinidad går turen innom Topes de Collantes som er perfekt for naturelskere. Det er fosser og grotter og mulig å besøke Guanaya Park health resort. Den unike regnskogvegetasjonen er unik og her finnes det dyr som kun lever her. En fottur i parken med nydelig landskap og små fincas anbefales.
Før turen fortsetter serveres deilig lunsj. Så er det tid for sjarmerende Trinidad hvor du bor på Casa Particular – privat. Alle får eget rom med bad. Det er hyggelig å bli kjent med cubansk kultur og cubanere og du skal ikke være redd for denne opplevelsen. Frokost, lunsj

Dag 5

Trinidad
Dagen begynner med en liten informasjonstur i Trinidad før du kan nyte byen på egen hånd. De smale gatene, sjarmerende utestedene, markeder og fine museer er en fin opplevelse. Om ettermiddagen er det tur til Valle de los Ingenios hvor vakttårnet Torre Iznaga ligger. Det ble brukt til å sjekke at arbeiderne på sukkerplantasjen gjorde jobben sin – en trist historie om slavetid men interessant. Utenfor selges lokale arbeider som broderier, malerier mm.
Frokost betales direkte til vertskapet.

Dag 6

Trinidad
Dagen er åpen til din disposisjon.  Det er mulig å ta en drosje til stranden om du ønsker noen timer i solen eller vil du oppleve mye – ta en fottur i Topes de Collantes eller en ridetur i fjellene rundt Trinidad.

Dag 7

Trinidad – Santa Clara
Turen går til Santa Clara hvor du finner mausoleet til Che Guevara.  Det blir et besøk her og en kort rundtur i byen. Turen inkluderer besøk ved utendørsmuseet  som viser «Tren Blindado» som ble angrepet under revolusjonen av Che’s hær. Overnatting på 3* hotell.

Dag 8

Santa Clara – Vinales
Dagen starter med kjøretur til Pinar Del Rio-regionen. Det vestlige området i Pinar Del Rio er kjent for sin tobakkproduksjon. Her besøkes en sigarfabrikk hvor det er omvisning og selvsagt mulighet til å kjøpe Cubas kjente sigarer. På vei mot Viñales kjører bussen forbi flotte tobakkplantasjer og Vinales unike Mogote steinformasjoner. Lunsj serveres på en typisk lokal restaurant. Ankomst Vinales om ettermiddagen hvor du tar inn på 2* hotell for to netter. Frokost, middag

Dag 9

Vinales – Cayo Jutias
Fra Vinales går turen til nordkysten hvor dagen tilbringes på den lille øya Cayo Jutias. Øya er knyttet til fastlandet med en bro. Her finner du flotte strender. Picknicklunsj serveres på stranden. På vei tilbake har du flotte motiv til bilder av det flotte landskapet. Frokost, lunsj

Dag 10

Viñales – Las Terrazas – Havana
Turen går fra Vinales mot Havana og til fjellkjeden Sierra del Rosario.Her besøkes stedet Las Terrazas som  drives som kollektiv. Økologisk jordbruk og turistnæring er viktigste inntektskilder, men flere kunstnere har også slått seg ned her. Lunsj serveres på en lokal restaurant. Overnatting på 4* hotell i Havana. Frokost, lunsj.

Dag 11

Varadero
Transport til Varadero og All inclusive hotell Melia Varadero eller lignende. Lekkert hotell som ligger rett på stranden. Frokost, all inclusive fra ankomst Varadero.

Dag 12

Dag 12 – 16 i Varadero. Avreise til Oslo dag 17.

Priser og betingelser:

Avreisedatoer for rundreisen 2018: 10. september, 8. oktober, 12. november, 17. desember,
Avreisedatoer for rundreisen 2019: 7. januar, 4. februar,  4. mars, 1. april, 6. mai, 8. juli, 12. august, 7. oktober


Priseksempel er for reise fra Norge 7. januar,  pr person i dobbeltrom fra 29 990,-


Prisen inkluderer:


 • Fly fra Oslo – Havana t/r
 • 11 dager/10 netter rundreise med syv netter på hotell og tre netter i casa particular som beskrevet
 • Syv frokoster, fire lunsj, en middag. Tre frokost på casa particular betales direkte til familiene, ca 5 – 8 USD/CUC.
 • Engelsktalende cubansk reiseleder
 • All transport i gode busser med aircondition
 • 6 netter all inclusive hotell 5* Melia Varadero el.l.
 • Aktiviteter og utflukter som beskrevet

Ikke inkludert:


 • Visum til Cuba som kan kjøpes hos oss sammen med turen 500,-
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Tips til serveringspersonale, guide og sjåfør
 • Reiseforsikring

Vi tar forbehold om endring av hotell til tilsvarende standard.
Reisen kan også gjøres privat med egen guide/sjåfør avhengig av antall reisende. Prisen vil variere etter antall og gis på forespørsel.


Vår ref. 304783/678140. Oppdatert 1.8.2018


Prisen inkluderer:

 • Oppgitte priser er per person
 • Flyreise
 • Hotellovernatting(er)
 • Sightseeing
 • Bussreise
Reisemål Cuba Karibien
Pris Fra 29 990,-

Transportform:

© 2019 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic