Chile

Chile er et fantastisk land. Det strekker seg 4270 km langs Sør-Amerikas kyst, fra Arica i nord til Kapp Horn i sør. Gjennomsnittlig er landet bare 177 km bredt, og grenser til Peru, Bolivia og Argentina.
Santigao er det naturlige ankomststed i Chile med fly fra Europa. Fra Santigao går det flyruter nord og sørover i landet samt videre til Påskeøya. Du kan også lett reise til Chile fra Peru og Argentina med fly. Med buss kan du reise mange steder, den flotteste bussruten går over Andesfjellene fra Santiago til Mendoza i Argentina og vi arrangerer reiser som også inkluderer denne strekningen. Forøvrig er det enkelt og lett å kjøre i landet og leiebil kan bestilles hos oss.

Besøkende blir ofte overrasket over Chiles varierte landskap og klima, fra Atacama ørkenen i nord som er den tørreste i verden, gjennom sentrale Chile med strender, vinområder og skisteder, til Patagonia i sør med isbreer, innsjøer og fjorder. Påskeøyene er også en del av Chile og hit arrangerer vi skreddersydde turer. Påskeøya er er en av de minste øyene i Polynesia, en vulkansk klippeøy på knapt 163 kvadratkilometer. Påskeøya er kjent for sine mystiske steinansikt som har fascinert oss i hundrevis av år. Du kan også oppleve mye av Chile på cruise. Vi har flere unike og spennende cruise som besøker flere steder i Chile.

Fakta:
Hovedstad: Santiago
Innbyggertall: 16 millioner
Språk: Spansk
Tidsforskjell fra Norge: - 5 timer , til påskeøyene - 7 timer
Internasjonal telefon kode: +56
Penger: Chilenske peso, ca 100 for 1 krone
Visum: Norske statsborgere trenger ikke visum
Når bør man reise: Unngå mai - oktober i sør - her er det best i november - april. På midten av Chile er det vår fra november - desember og høst mars - april og nord i ørkenområdene kan man reise året rundt.

 
Anbefalte vaksiner