GO UP

Spennende opplevelser i Denver

Publisert 19.06.18

Med 300 dager i året med sol er Denver det perfekte utgangspunkt for tur i Rocky Mountains. Det er mange spennende opplevelser i Denver!

Med fjellkjeden i bakgrunnen på en solskinnsdag frister snødekte fjelltopper og innbyr til opplevelser. Men først må man unne seg noe tid i «The Mile High City», 1632 meter over havet.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser
Denver flyplass

Du ankommer en av verdens kanskje flotteste arkitektoniske flyplasser med sine «telttårn» som du ser fra flyvinduet ved landing. Etter en monorailtur til bagasjeområdet er det lett å finne veien til togstasjonen og toget til byen. Det er ikke som flytoget i Oslo – her går det nokså sakte, og toget deler spor med godstog som kan stoppe trafikkavviklingen til tider. Togturen på ca 45 minutter er fort glemt så snart du ankommer Union Station. Dette er et samlingssted med restauranter, barer og hyggelige områder inne på den flotte stasjonsbygningen. Herfra kan du spasere til mange hotell eller ta gratis buss som går langs 16th Street – også kalt 16th Street Mall.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

The Maven

Jeg tok kofferten og spaserte fire kvartaler til det nye og hippe hotellet The Maven. Akkurat denne dagen var Tailor Swift i byen. Hotellet krydde av ungdom og foreldre som skulle overvære det store arrangementet som skulle gå av stabelen på Mile High Stadium som rommer 60 000.

Hotellet ligger i LoDo (Lower Downtown), et område som yrer av utesteder om kvelden – dette takket være oppussingen av Union Station. I lobbyen er det flere barer. Det er utgang til Diary Block hvor de også har bord og tilgang til en bar via vinduer. Restaurantene (2) har fokus på organisk, resirkulering og «farm to table» som amerikanerne liker å promotere som sitt nye konsept. Det er lett å trives på rom med mye plass og spesielt deilig bad.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Denvers byscene har endret seg

Laramie Square har lenge vært, og er fortsatt et ettertraktet område for natteliv, barer og unike butikker. Men det mer ungdommelige uteområdet har flyttet til LODO (Lower downtown) nær Union Station og byr på topp restauranter og uteliv. I området RINO (River North) kommer det stadig nye steder på utelivsscenen og gatekunst blomstrer. I smale smug og gamle fabrikkbygninger er det nå barer, små og store restauranter og jazzklubber, som for eksempel El Chapultepec og hip hop og funk på Opelia’s Electric Soapbox.

Central Market i hippe RINO (River North) området er populært. Mathallen er mindre enn mathallen i Oslo, men et godt alternativ til lunsj og middag uten å være eksklusivt.

Jeg tok turen over elven til Highlands hvor du også finner mange hyggelige utesteder og ølbryggeri. Langs elven er det supre gangveier og sykkelveier og i helgene er det et yrende liv. Ivrige fiskere kan også sees, og til tider også ivrige kajakkpadlere. Byen har noe for alle. Jeg fant unike Doughnuts & Whiskey – doghnut bakeri med bar ved siden av hvor i alle fall jeg var eldste gjest.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa,
Mange opplevelser i Denver

Så hva er det å gjøre i Denver? Alt egentlig. Er du musikkinteressert er det levende musikk et eller annet sted hver dag. Det holdes store konserter. I Denver Center for Performing Arts spilles for tiden «The Who’s Tommy» og på en av de mindre scenene politisk komedie «Human Error».
Du kan følge the Beer route – her er det masse små og store bryggerier som kan besøkes, det kan smakes, og du får en følelse av en levende ølkultur.
Vil du på museum er det et eget museumsområde hvor det nyeste museet er Kirkland Museum of Fine & Decorative Art. En nydelig botanisk hage ligger like utenfor sentrum og topp shopping finner du på Cherry Creek Shopping Center.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa,

Å komme rundt er ingen sak. Syklistene er prioritert også her, med masse sykkelveier. Du kan leie bysykler for en dag eller flere. Busspass for en dag koster $9 og kan ta deg så langt som til Boulder – en koselig by ved foten av fjellene og under en time med buss. Greit å ikke alltid ha leiebil.

Nok om mine opplevelser i Denver – min tur gikk så til Rocky Mountains! Les mer om bilferien i Rocky Mountains

Vil du ha opplevelser i Denver?

Kontakt Amerikaspesialisten
Les mer om bilferie i USA

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,