GO UP

Reisebrev fra Fort Lauderdale

Publisert 11.03.19

Her kan du lese tips til opplevelser i Christian sitt reisebrev fra Fort Lauderdale

Her er mitt reisebrev fra Fort Lauderdale og Key West

Vi ankom Miami flyplass med SAS direkte fra Oslo etter en flytur på ca. 10 timer. En temperaturøkning fra ca. 5 grader i Oslo til 32 grader i Miami føltes veldig bra. Immigrasjon og toll var unnagjort mindre enn 40 minutter etter vi landet og da var det bare å hente leiebilen. Vi hadde Hertz leiebil og testet ut Gold-produktet deres. Det står skilt ved Hertzskranken at de som har Gold skal gå rett i garasjen. Der var det et eget lite Gold kontor der de bad om navn og kredittkortnummer før jeg ble henvist til plassen der bilen stod. Hele seansen tok kanskje halvannet minutt da det ikke var noe kø der. Førerkortet ble sjekket ved utkjørsel og tok kanskje 3-4 minutter da han slet litt med navnet mitt. Kontrakten fikk jeg ved utkjøring. Jeg anbefaler Gold-produktet! Vi hadde bestilt en IFAR (mellomstor SUV) og fikk en Nissan Rogue. Grei bagasjeplass – vi kunne fått inn to kofferter og et par bager, så det kan gå fint for familier med to voksne og to små barn om du pakker litt smart. Jeg anbefaler ha GPS med enten hjemmefra eller forhåndsleie det.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa,, , Reisebrev fra Fort Lauderdale,

Lago Mar Resort & Club

Vi sjekket inn på resorten og fikk en leilighet i femte etasje med eget soverom, stue med sovesofa og minikjøkken med et lite kjøleskap, kaffemaskin, mikroovn og brødrister. Det var to tv’er, spisebord med fire stoler, skrivebord og stort bad med dusj og badekar – separat. Stor balkong med to stoler, et lite bord og en solseng. Utsikt mot bassenget og sjøen. Hotellet er et av få hotell i Fort Lauderdale som ligger rett på stranden. Det er ikke resort fee på hotellet, men du må betale USD 25 for å leie to strandsenger med parasoll eller «strandtelt». Strandstoler var gratis. Håndklær og solsenger ved bassenget var gratis. For barnefamilier og de aktive har resorten noen lekeapparater/husker ved stranden, ni hulls minigolfbane, shuffleboard, to tennisbaner, fuzball og treningsstudio. Hotellet har en liten gavebutikk, en hovedrestaurant, en strandrestaurant (stengt når vi var der), en «poolbar» med matservering og et lite minimarked med noe mat.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa,, , Reisebrev fra Fort Lauderdale,

 

Mat og drikke var relativt dyrt på resorten. Frokostbuffé kostet 18 dollar pr. voksen og 7 dollar pr. barn + tips. En enkel lunsjrett som kyllingvinger, burger, pizza lå på rundt 12-16 dollar. En øl kostet rundt 6-7 dollar (0,33). Vi endte derfor opp med å ta bilturen på fem minutter til Walgreens eller matbutikkene i området og handlet inn litt der. Ca. 10 minutter med bil fra hotellet ligger det både Pizza Hut, MC Donalds, Burger King og Taco Bell. Kjører eller går du nordover fra hotellet langs stranden, ligger det en rekke barer, spisesteder og noen frokostalternativer. Omtrent der Las Olas Blvd. Starter, ca. syv minutter fra hotellet, ligger et fransk bakeri drevet av franskmenn, med gode, men dyre croissanter og annen typiske franske bakervarer. Den anbefales. Kjører du videre inn på Las Olas forbi hjemmene og yachtene til de velstående, kommer du til den delen av denne gaten der de andre restaurantene og butikkene ligger. Dette er ca. 10-12 minutter med bil fra hotellet. Ta med småpenger til parkometrene langs veien eller ta valet-parkering hos restaurantene. Vi fikk anbefalt restauranten Louie Bossi’s av turistkontoret i Fort Lauderdale. Dette er en italiensk restaurant med priser rundt 20 dollar for en pizza, 25 dollar for spaghettiretter og rundt 35 dollar for raviolirettene. Meget god mat.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa,, , Reisebrev fra Fort Lauderdale,

Key West

Vi hadde opprinnelig reservert to netter på Postcard Inn på Islamorada på vei ned mot Key West, men på grunn av ødeleggelser etter Irma, så åpnet ikke dette hotellet med full service før vi kom dit. Vi bestemte oss isteden for å ta alle nettene i Fort Lauderdale og heller ta en dagstur til Key West. Vi startet klokken 06.10 fra hotellet. Allerede da var det en del trafikk og spesielt rundt Miami flyplass Fra Key Largo ned mot Islamorada gikk det nokså tregt. Med pause og bensinfylling brukte vi drøye 4,5 timer fra Fort Lauderdale. Vi så en del ødeleggelser etter orkanen som hadde vært på veien dit. Da vi kom til selve Key West var alt tilbake til normalen. De åpnet for turister dagen før vi kom dit og et skip fra Carnival Cruise Lines lå allerede ved kai. Vi parkerte rett ved Duval Street og inntok en lunsj på Hard Rock Café. Etter lunsj spaserte vi nedover Duval Street og mot cruisehavnen. Veldig koselig og livlig by som jeg gjerne vil tilbake til og være lenger.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa,, , Reisebrev fra Fort Lauderdale,

 

 

Ettersom vi skulle tilbake til Fort Lauderdale samme dag var det begrenset med tid vi hadde. Men jeg fikk sett beliggenhet til Crowne Plaza La Concha. Skal du til Key West så vil jeg absolutt bo i dette området fremfor utenfor sentrum. Bruk heller litt ekstra for å bo sentralt.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa,, , Reisebrev fra Fort Lauderdale,

 

For deg som er ute etter strender, er det bedre å bo på ett av de andre stedene på vei ned mot Key West. Hjemturen til Fort Lauderdale tok hele syv timer da vi havnet i både kraftige regnskurer, køer pga. bilulykker samt rushtrafikk rundt Miami og Fort Lauderdale. Men normalt skal det ta rundt fire timer.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa,, , Reisebrev fra Fort Lauderdale,

 

Aktiviteter i Fort Lauderdale-området

Det mest populære er selvsagt Everglades med Airboat og alligatorsafari.
Billie Swamp Safari ca. halvannen time fra Fort Lauderdale samt Sawgrass Recreation Park og Everglades Holiday Park, som begge er ca. 40 minutter unna hotellområdene. Vi valgte sistnevnte som har båter med tak. Det passer fint både hvis det kommer en regnskur eller hvis solen er sterk så du slipper å bli solbrent. De er litt annerledes enn de typiske luftbåtene. Turen varte ca. 45 minutter og vi så tre alligatorer. Noen vi traff som var der dagen etter så ingen, så dette kan variere veldig. Etter båtturen var det show der vi fikk en innføring i hvorfor alligatorer blir holdt fanget i slike parker. Alternativet er å avlive de om ikke de ansatte fra parkene fanger dem. Vi fikk også se teknikker for å fange dem. Veldig interessant.
Les mer 

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

Andre aktivitetsforslag i Fort Lauderdale

Xtreme action park – klatrevegger, go-kart, rollerblades osv.
Blue Foot Pirate Adventures – piratbåttur i kanalene der barna kan kle seg ut som pirater.
Rockin’ Jump Trampoline park 
Segway Fort Lauderdale 
Sawgrass Recreation Park – Airboat og alligator safari
Flamingo Gardens – botanisk hage og dyrehage
Butterfly World – for de som liker sommerfugler
Jungle Queen River Boat – middags- og sightseeing cruise
Kunst og Kultur 
Sawgrass Mills Shopping – sett av en dag eller to til dette
Galleria Shopping – et mindre shoppingsenter nærmere hotellene

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa,, , Reisebrev fra Fort Lauderdale,

 

Før hjemreisen sjekket vi inn på SAS-appen på mobilen 24 timer før hjemreise. Funket fint, men fikk ikke mobilt boardingkort. Vi sjekket ut av hotellet klokken 11 og var på Miami flyplass en drøy time senere og leverte leiebilen. Ingen kø ved innsjekken og liten kø i sikkerheten så alt gikk veldig raskt. SAS går fra H-piren og det ligger en del butikker og spisesteder mellom denne og J-piren. Her finnes både Subway, MC Donalds, pizza, bakevarer, kiosker og Taxfree.

Ønsker du en reise til Fort Lauderdale? Har du spørsmål om Florida og Florida Keys, eller trenger du hjelp til å planlegge din tur? Kontakt oss

Les mer om reiser til Florida
Les mer om bilferie

© 2020 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic