GO UP

En dag på Miami Beach

Publisert 15.03.19

Fantastiske Miami Beach – fra soloppgang til «after hours» – alltid noe som skjer og noe som fascinerer.

Som morgenfugl starter mine dager alltid før soloppgang, og den gyldne timen nyter jeg i varme himmelstrøk. Jeg kan ikke tenke meg noe bedre enn å starte dagen med en tur langs strandpromenaden. I Miami har de en fantastisk promenade som strekker seg flere kilometer. Selv om du bor et kvartal fra stranden, er den lett tilgjengelig – stranden her er offentlig og ikke privat.

I morgentimene ved soloppgang ser du uteliggerne pakke sammen sakene sine etter natten på stranden og ta morgenstellet i vannfontenene ved stranden. Kattene blir matet av en katteelsker. Det er fredelig og jeg føler meg trygg. En og annen jogger eller en annen som er på tur passerer. Soloppgangen på Miami Beach er fantastisk. I det fjerne ser du cruiseskip på vei inn til havnen, de fargerike strandhusene gir perfekte fotomotiv og varmen er behagelig. Herlig.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

Så starter dagen – folk kommer til frokost restaurantene, trekker mot stranden, og gatene begynner å pulsere med liv. Men det er først ved 11-tiden det begynner å fylles opp.
Langs Ocean Drive er det alltid noe og noen å se på. Parken har fått sykkelstativ, bysykler og fine statuer, det kan være konserter og private arrangement og det er alltid noe som foregår. Her finner du alt mulig av strandmoter og mennesker, så å sitte på en fortaus kafè og se på livet er underholdning nok.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

Jeg har vært på Miami Beach mange ganger de siste 35 årene. Alltid opplever jeg nye ting, og alltid er det områder som fornyer seg. Mange av de gamle, opprinnelige Art Deco bygningene pusses opp og fornyes. Det som var i går er ikke i dag, og nye områder kan bli bedre enn før og andre dårligere. Å bo ved Ocean Drive rett ved stranden er kostbart og kanskje ikke verdt kronene. Å bevege seg et par kvartaler fra stranden gjør oppholdet rimeligere.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

I området langs Collins Avenue nær Lincoln Mall er det populært for her finner du masse restauranter, butikker og opplevelsene du vil ha utenom strandlivet.
Cubanske og meksikanske restauranter som ikke ligger «rett på stripa» kan være et rimeligere og godt alternativ. Uansett må du regne med å legge igjen endel kroner på spisesteder på Miami Beach. Langs Lincoln Avenue finner du gjerne de litt dyre samtidig som de er sjarmerende og ofte har bord i gaten på midtrabatten. Vi nordmenn elsker å sitte ute – amerikanerne vil sitte inne i aircondition.

Vi hadde en fantastisk lunsj på Meat Market (ute selvfølgelig) – om enn litt vel mye mat. Her prøvde vi både biff og en utsøkt salat – alt førsteklasses. Selvsagt med en herlig vin til som passet en varm formiddag. Vi fant også en lokal isbutikk som lager alt selv og som klarer å overleve selv om den ikke er rett på «stripa». Is er alltid populært!

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

Langs Lincoln Mall finner du Apple butikk, kjeder som Hennes & Mauritz, Marshall og eksklusive småbutikker. Så er det også typiske turistbutikker med souvernirer, billige kameraer og duppeditter. Om kvelden er det ofte konserter og arrangementer langs Lincoln Mall og et yrende uteliv.

Går du en tur i bakgatene på Miami Beach er det lett å bli overrasket. Her er det små moteller, leiligheter i mindre enheter og tydelig områder med både fastboende og turister som gjerne har leid et sted gjennom AirBnB.

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

Det er supert å sykle på Miami Beach. Bysyklene er enkle å bruke selv om de kan være litt slitt, og det er mange steder å ta de ut og sette de tilbake. Prisnivået er nokså høyt, så skal du ha sykkel en hel dag eller mer kan det være vel så bra å leie sykkel hos Bike and Roll hvor hjelmer også er del av standardutstyret. Sykkelvei er det også langs strandpromenaden- det er godt skiltet der du ikke har lov å sykle.

Skal vi skreddersy en tur for deg til Miami Beach?

Kontakt Amerikaspesialisten

Les mer om Miami
Se andre reiseforslag

© 2020 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic