GO UP

Besøk fantastiske Bryce Canyon i Utah

Publisert 09.08.21

Hva med et besøk til fantastiske Bryce Canyon i Utah, USA på neste tur?
Den geologiske utformingen av denne nasjonalparken er helt unik. Parken ligger litt avsides, og krever at du kommer dit med bil. Men det er en flott opplevelse du har foran deg når du kommer dit.

Nyt den fantastiske utsikten fra Sunrise Point. De rosa klippene på Aquarius-platået er magiske.
Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser, bryce canyon
Sunset Point er ett av 13 utsiktspunkt over Bryce Canyon. Hver og en gir et unikt og utrolig perspektiv over klippene.
De ligger langs en vei som starter ved besøkssenteret i nærheten av The Lodge. Den naturskjønne kjøreturen slynger seg gjennom parken fra nord til sør (samme retning som denne reiseguiden). De fire mest populære utkikkspunktene er Sunrise Point, Sunset Point, Inspiration Point og Bryce Point. De kan nås med bil eller ved å vandre langs Rim Trail, en vakker vandringsrute.

Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

I den sørlige enden av Rim Trail ligger Bryce Point, en utsiktsplattform over Bryce amfiteater. Dette mesterverket er det største av amfiteatrene i Bryce Canyon. Teknisk sett er dette ikke en canyon fordi den ikke ble dannet av en sentral elv. I stedet er Bryce Canyon en samling av naturlige amfiteater.

I kort avstand fra Bryce Point ligger den bortgjemte og lite besøkte Paria View med utsikt over vannet Paria River. Navnet betyr «vann med elg». Det mest kjennetegnende her er en gigantisk hoodoo som ligner et middelalderslott. En hoodookalles også for skorstein, teltstein eller jordpyramide. Dessverre er det ingen godkjente turstier her. Denne vestvendte dalen er et av få steder ved Bryce Canyon som er opplyst med farger ved solnedgang.

Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Ikke gå glipp av utsikten ved Natural Bridge. Noen få skritt fra parkeringsplassen ligger denne massive steinbuen. Steinvinduet måler 85 fot på tvers. Når solen skinner, brenner formasjonen i rødt. Fargen er forårsaket av jernoksid som i utgangspunktet er rust. Det er mange naturlige buer og broer i hele Bryce Canyon nasjonalpark. Natural Bridge er lettest å komme til uten å følge en tursti.

The Hunter er en av de mest fremragende enslige hoodoos i Bryce Canyon National Park. Den ruvende utskjæringen ligger midt i synsbildet med utsikt over Agua Canyon. Legg merke til noen trær som vokser på The Hunter’s hode. De grønne tuppene ligner en crewcut.

Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Rainbow Point er toppen av Grand Staircase. Bergformasjonene som er synlige ved Bryce Canyon er Claron Formation. De er egentlig det yngste laget av Grand Staircase, utformet for 56 til 34 millioner år siden. Til sammenligning er steinene i Grand Canyon mellom 200 millioner til nesten to milliarder år gamle. Mellom disse to ytterpunktene er det 24 unike formasjoner innenfor fem store «trinn». Bryce Canyon kalles Pink Cliffs. De fire andre er Gray, White, Vermillion og Chocolate Cliffs. Ikke rart de kaller dette utkikkspunktet Rainbow Point.

Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Vil du ta en tur og besøke Bryce Canyon på din neste tur?

Kontakt Amerikaspesialisten – vi skreddersyr din drømmereise!

Se spennende reiseforslag

Les mer om nasjonalparkene i USA

Besøk nasjonalparkene med tog

Glamping i nasjonalparkene

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,