GO UP

Beste tips til Disneyland

Publisert 22.11.21

Her finner du våre beste tips til Disneyland – en av de morsomste fornøyelsesparker i USA.

Dersom du skal reise til California, så bør du inkludere et besøk i Disneyland. Fornøyelsesparken ligger ved USAs vestkyst, og var den første av Disneys parker som åpnet – allerede i 1955.  Den er i dag blant verdens mest besøkte parker, kun  overgått av Walt Disney World’s Magic Kingdom i Orlando, Florida.

Du kan kjøpe dagspass eller pass som varer i flere dager.

tips til Disneyland USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Her finner du noen spennende tips til Disneyland-besøket

Disneyland består av to parker – Disneyland Park og Disney California Adventure.

I Disneyland Park finner du spennende attraksjoner som Pirates of the Caribbean, Matterhorn bob-bane og Mr. Toad’s Wild Ride.
Når du er i denne delen av parken, bør du få med deg Mikke Mus sin egen musikalske parade. Det er et flott show, hvor Mikke Mus selv spiller trommer på toppen av hovedflåten. Paraden holdes to ganger hver ettermiddag.

tips til Disneyland, USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Star Wars Galaxy’s Edge er det store trekkplasteret inn til Disneyland Park. Det er på over 56 600 kvadratmeter, og her kan du virkelig leve ut dine Star Wars-drømmer. Gå ombord på Millennium Falcon sammen med Chewbacca, eller besøk markedsplassen på Black Spire Outpost. Smak på den populære blå melken som er basert på kokos- og rismelk, ananas, vannmelon og dragefrukt.

Vil du prøve ut andre attraksjoner i Disney California Adventure, så er det kun en kort spasertur unna.
Her finner du blant annet byen fra filmen Biler, Radiator By (Radiator Springs). Du kan kjøre fort gjennom ørkenen på Radiator Springs Racers, en simulert racerbil fra filmen. Eller prøve en traktor på Mater’s Junkyard Jamboree.

tips til Disneyland, USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Et tips er å få med deg solnedgangen fra denne delen av parken. Neonlysene i Radiator By (Radiator Springs) blinker i takt med melodien til «Shh-boom» fra den kjente animasjonsfilmen.

I Disney California Adventure kan du oppleve Guardians of the Galaxy – Mission: Breakout.
Disneyland valgte å gjøre om på Tower of Terror fra Marvel-filmen og laget en attraksjon hvor du føler deg litt som en yoyo, på den best mulige måten. Disneyland la også til en fantastisk soundtrack med stemmene til Pat Benatar, Elvis Presley, Parliament og The Jackson 5.

Vil du slappe av med litt roligere attraksjoner?
Se musikalen Frozen – Live at the Hyperion. Den varer i ca en time og gjenforteller historien om Ana og Elsa, de to prinsessene fra Arendelle (Arendal på norsk).

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Et must er å avslutte dagen på Disney California Adventure og forestillingen World of Color – en helt uforglemmelig forestilling. Nærmere 1 200 fontener lyser opp i alle slags farger, det er projeksjoner i tåke og selvfølgelig klassiske disneysanger. Kjente Disneyfigurer styrer det hele. Et forrykende avslutningsshow.

Besøk også Downtown Disney. Her er det mange shoppingmuligheter og restaurantopplevelser. Ta en tur innom Disneylands første bryggeri, Ballast Point. Hopp på en monorail og få en litt annerledes omvisning av parken.

Hva slags pass skal jeg velge?

Dagspass-prisene varierer i forhold til sesongen. Om sommeren er de dyrest. I vintermånedene (januar til mai) er de rimeligere. Kjøper du flerdagspass er dette enda rimeligere. Et femdagers pass kan spres ut over totalt 13 dager.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Et tips om du er førstegangsbesøkende: Hold deg til Disneyland Park. Her finner du de mest tradisjonelle attraksjonene. Denne delen av parken har nesten dobbelt så mange attraksjoner som Disney California Adventure, så her får du mye ut av dagen din.

Disneylands MaxPass service: Dette koster noe ekstra, men gir deg mulighet til å bestille de ulike attraksjonene på forhånd. Passet inkluderer også PhotoPass. Det betyr at du kan forevige dagen i parken via nedlastbare bilder i Disneylandappen.
Husk bare på å notere de åtte sifrene på bildet av deg, så blir de lettere å finne i appen.

Hvor bør du bo?

Det er tre hoteller inne på området; Disneys Grand Californian Hotell og Spa, Disneyland Hotell og Disneys Paradise Pier Hotell. Bor du på ett av disse, får du tilgang til parken en time før de normale åpningstidene. The Grand Californian Hotell har til og med sin egen inngang til Disney Californian Adventure! Da unngår du køene for å komme inn i parken.

Men du kan også bo utenfor parken. Det er et godt utvalg av hoteller rett over gaten fra Disneyland – de fleste i gangavstand. Disse hotellene er ofte rimeligere enn de tre som ligger i parkområdet.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Hvor bør du spise?

I parken er det virkelig mat for alle.

På Napa Rose ved Disneys Grand Californian har over 1 000 forskjellige vinsorter!
De har en sesongbasert meny hvor du blant annet kan smake på lam eller røkte svinekoteletter med en kirsebær- og appelsinsaus. Riktig vin er selvsagt tilbehør.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Lamplight Lounge ved Disney Californian Adventure har en flott beliggenhet ved vannkanten. Her kan du prøve nachos med hummer og mini-dounuts toppet med melis, selvsagt med tilhørende bringebær- og sjokoladedipp. Dekorasjonen her representerer en rekke av Pixars animasjonsfilmer.

Ønsker du mer street-food, prøv friterte sylteagurker med ranchdressing på Carnation Cafe, Main Street U.S.A. i Disneyland Park. På menyen har de også selveste Walt Disneys favorittretter – chili og kjøttpudding.

Hva med churros på Senor Buzz Churros på Pixar Pier?

Alkohol serveres ikke i Disneyland Park. Et unntak er Oga’s Cantina i Star Wars: Galaxy’s Edge og Club 33, «member only» restaurant og lounge.
Ønsker du mer «voksenopplevelser», så ta turen over til Disney California Adventure.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Hva skjer i løpet av året?

Det er mange ulike aktiviteter i løpet av året.
The Disney California Adventure mat og vin festival holdes i to av vårmånedene. Her kan du være med på matlagingskurs og vinsmaking. I tillegg er det en mengde boder hvor du kan smake tradisjonelle småretter fra California – inkludert drinker, vin og øl.

Hva med den kinesiske nyttårsfeiringen? Det er en herlig feiring i Disney California Adventure. Det blir servert asiatiskinspirert mat og drikke. Småkaker – selvfølgelig formet som Mikke Mus – med smak av mandarin, appelsin og grønn te. Og ikke glem å prøve ønskebrønnen som hvor du kan legge igjen små beskjeder om håp, god helse og lykke for det kommende året.

Halloween og Oogie Boogie Bash, er en Disney Halloweenfest hvor du må ha spesialbilletter. Denne dagen stenger parken tidligere for alle andre. Halloween feiringen holdes på enkelte kvelder i september og oktober.

usaspesialisten, amerikaspesialisten, nordmannsreiser

 

Julefeiring på ekte Disney vis er verdt å få med seg. Haunted Mansion Holiday blir omgjort og temaet er basert på Et Førjulsmareritt. Hele parken blir helt endret og får en herlig julestemning. Få også med deg Christmas Fantasy Parade hvor lekesoldater marsjerer ned Main Street, U.S.A.

Ønsker du flere tips til Disneyland-tur?

Kontakt Amerikaspesialisten – vi skreddersyr din reise!

Les mer om reiser til California

© 2023 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic