GO UP

Bilferie fra Dallas – Musical roots of the South

Pris: Fra 13 195,- pr person i delt dobbeltrom
Fly og leiebil kommer i tillegg

Dette er en spennende bilferie fra Dallas til Charleston på hele 16 dager.
Musical roots of the South tar deg med i musikkens fotspor – eller rettere sagt bilspor. Her får du besøke byer som har betydd mye for de musikalske opplevelsene våre.
USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Dag 1 DALLAS ANKOMST
Velkommen til Dallas, en glitrende by av skyskrapere med en fortid og nåtid rik på ting som amerikanske legender er laget av.
Fra grillmat og biffer til cowboystøvler, countrymusikk og nostalgien fra det gamle vesten.
Ved ankomst henter du leiebilen din og fortsetter til hotellet ditt.

Dag 2 DALLAS
I dag kan du gå rett til historiske Deep Ellum, hvor mer enn 30 livemusikksteder gjør underholdningsdistriktet til et av de største i Texas. Det er et sted hvor du kan se store artister i den enorme Bomb Factory, be om en favorittsangen på en «duelling pianos»-bar, beundre gatekunst og spise utendørs på en kafé i nabolaget.
Det hele begynte på 1920-tallet, da Deep Ellum var kjent som et mekka for blues og jazz, ikoner som Blind Lemon Jefferson, Huddie «Lead Belly» Ledbetter og Bessie Smith.
På 1970-tallet var området i økonomisk tilbakegang med ledige butikklokaler, men musikkscenen gjenoppsto på 1980-tallet.
Åpningen av Trees konsertlokale på 1990-tallet styrket området ytterligere ved å tiltrekke seg populære band som Nirvana, Pearl Jam og Radiohead.

Bilferie fra Dallas USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser
I dag tiltrekker det internasjonalt kjente distriktet folk som er ivrige etter å lytte til musikk, engasjere seg med lokale artister, shoppe og spise.
Opplev området på sitt beste under Deep Ellum Arts Festival, en tredagers gatefest i april.

Dag 3-4 DALLAS – AUSTIN
Ankom Austin en hvilken som helst kveld i uken, og du er garantert å finne et sted å lytte til levende musikk i en rekke sjangere, inkludert country, blues og rock.
Med mer enn 2000 musikere som bidrar til mangfoldet i byens lydspor, vil du snart forstå hvorfor Austin har kallenavnet «Live Music Capital of the World.»
TV-programmet «Austin City Limits» startet på midten av 1970-tallet og fortsetter å gi oppmerksomhet til en destinasjon der artister som Janis Joplin, Jamestown Revival og Stevie Ray Vaughan fikk sin kjendisstatus. Siden 1987 har den årlige musikkfestivalen South by Southwest trukket tusenvis av talentfulle musikere og fans fra hele verden.
Austin er hjemsted for store arenaer, som Paramount Theatre, som lokker til seg de største artistene på verdensturneer, og også til klassiske arenaer, som Continental Club, Sahara Lounge og The Nook Amphitheatre, hvor du kan se lokale band.
Populære underholdningsdistrikter inkluderer Rainey Street, Sixth Street og South Congress-området.

Dag 5 AUSTIN – SAN ANTONIO – HOUSTON
På vei til Houston, stopp i San Antonio for å oppleve den levende og mangfoldige musikkscenen. Byen, kjent for sine Tejano- og Heavy Metal-sjangre, har også dype jazzrøtter på steder som Shadowland Ballroom og Plaza Hotel. Viktige arenaer for kjente som feks AT&T Center og The Paper Tiger, men også mindre klubber i den urbane oasen arrangerer live konserter for enhver smak.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser
Fortsett til Houston, fødestedet for karrierene til kjente artister som Lyle Lovett, ZZ Top og Destinys Child.
Livemusikkscenen inkluderer arenaer som Continental Club, som startet i Austin, og nå har en stor tilstedeværelse på Main Street, et populært sted å avslutte kvelden.
Den historiske Fitzgeralds, en gang en polsk dansesal for et århundre siden, arrangerer «open mic»-kveld for spirende musikere på onsdager, og etablerte band spiller live fredager og lørdager.
En av de nyeste destinasjonene i Houston er White Oak Music Hall.

Dag 6-7 HOUSTON – PORT ARTHUR – LAFAYETTE – NEW ORLEANS
Mens du kjører langs kysten av Mexicogolfen, kan du stoppe i Port Arthur for å besøke Museum of the Gulf Coast.
Fortsett til Lafayette, en pulserende by i sentrum av Louisiana som ble bosatt av franske kanadiere på 1700-tallet, kjent som hovedstaden i Cajun Country.
Se band som spiller Cajun-låter og Zydeco-musikk på lokale arenaer, eller opplev en av de mange kulturfestivalene.
Så kommer du til New Orleans, hvor de musikalske røtter stikker dypt.
På klubber og på gatehjørner vil du sannsynligvis høre alt fra jazz og afrocubansk til Dixieland, Rhythm and Blues og Zydeco.
I Preservation Hall spiller en roterende serie av fantastiske musikere tradisjonell New Orleans Jazz i det mest intime miljøet, kom tidlig for kun ståplass eller kjøp sitteplass på forhånd.
Et annet knutepunkt for levende musikk, Frenchmen Street, er full av arenaer som The Spotted Cat Music Club, som har så mange som tre jazzband hver kveld. Besøk New Orleans Jazz National Historical Park for å få innsikt i byen som er kjent som jazzens fødested.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser
Mat og cocktailkultur er avgjørende for New Orleans-opplevelsen. Fra utendørskafeer til gourmetrestauranter, vil du finne utallige tolkninger av lokale signaturretter, aromatisk Jambalaya og krydret, røkt Andouille-pølse.

Dag 8 NEW ORLEANS – BATON ROUGE – NATCHEZ – INDIANOLA
Følg Mississippi-elven nordover langs Mississippi Blues Trail.
Stopp i Baton Rouge, hovedstaden i Louisiana, et perfekt knutepunkt for å utforske den eklektiske kulturen i staten. Baton Rouge huser over 300 års historie, hvorav mye kan smakes i den deilige maten, ses i den distinkte arkitekturen og lært gjennom den unike kulturen.
Fortsett på Mississippi Blues Trail gjennom Natchez, Vicksburg og Indianola, regionen kjent som Mississippi-deltaet.
I Indianola kan du lære om historien til bluesmusikk som fortalt på B.B. King Museum, dedikert til den legendariske sangeren og gitaristen. Besøkende vil lære hvordan afroamerikanere skapte sjangeren mens de jobbet i bomullsfelt og lekte på juke joints.

Dag 9 INDIANOLA – TUPELO – BIRMINGHAM
Avreise fra Indianola, ta en liten omvei nordover langs Mississippi Blues Trail til Dockery Farms i Cleveland for å å lære om fremveksten av bluesmusikk. Afroamerikanere som jobbet der på begynnelsen av 1900-tallet inkluderte bluespioneren Charlie Patton. Ved neste stopp, Tupelo, bruk litt tid på fødestedet til Elvis Presley.
Hjemmet hvor King of RocknRoll ble født er en del av en attraksjon som inkluderer et kapell, museum og park. Fortsett til Birmingham, hvor jazz fortsatt er levende på nattklubber i sentrum, som Ona’s Music Room, hvor du kan være så heldig å få med deg en opptreden av eieren Ona Watson, den yngste personen som ble innlemmet i Alabama Jazz Hall of fame.
For en autentisk opplevelse, besøk en av de siste juke-joinene som eksisterer, og hør kjente artister og lokalbefolkningen spille lørdagskvelder på Gips Place i nærliggende Bessemer.

Dag 10 BIRMINGHAM – CHATTANOOGA
Før du forlater Birmingham, stikk innom art deco-bygningen som huser Alabama Jazz Hall of Fame, et museum som hedrer jazzartister med koblinger til Alabama. Inne kan du besøke Carver Theatre, hvor mange av de store opptrådte. Du kan nyte en jazzmusikkhistorietur med legender som Nat King Cole, Lionel Hampton og Duke Ellington.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser Bilferie fra Dallas
På den to timer lange kjøreturen nordover, kryss Georgia State-grensen før du ankommer Chattanooga, hvor Bessie Smith ble født og Usher ble oppvokst. Stopp ved en attraksjon som åpnet i 2017, Songbirds Guitar Museum, for å se gitarer fra 1920- til 1970-tallet.

Dag 11-12 CHATTANOOGA – GATLINBURG
Tennessee er kjent for sine flotte musikkdestinasjoner og historie, og Gatlinburg vil ikke skuffe deg.
Hver sommer samles artister og musikkfans i Gatlinburg for Smoky Mountain Songwriter’s Festival. Topp låtskrivere i musikkbransjen kjemper om priser. I tillegg til flott musikk, tilbyr Gatlinburg også arenaer, inkludert destillerier, hvor du kan høre live musikk mens du nipper til brennevin. Sett av tid til et måltid på Atrium Pancakes, som serverer frokost og brunsj; prøv den bakte eplepannekaken eller biff og saus.
Avslutt med å besøke fornøyelsesparken Dollywood i Pigeon Forge.
Bruk tid på å utforske eiendommen og badelandet, og nyt de mange showene og attraksjonene. Parken tilbyr også overnatting på stedet for alle som ønsker å bli litt lenger. For å ønske Country-stjernen Dolly Parton velkommen hjem, bli med publikum på den årlige Dollys Homecoming Parade.

Dag 13-14 GATLINBURG – GREAT SMOKY MOUNTAINS – ATLANTA
Forlat musikken i Gatlinburg for å utforske Great Smoky Mountains nasjonalpark.
Parken strekker seg over grensen til Tennessee og North Carolina, og tilbyr turstier gjennom skoger og villblomstenger, langs bekker og elver med fossefall og spektakulære utsiktspunkter.
Etter at du har forlatt Great Smokies, drar du til Georgia for universitetsbystemningen Athen, for alltid knyttet til band som B-52s og R.E.M.
Fortsett til Atlanta, et reisemål kjent for moderne Hip-Hop og Rhythm and Blues.
Little Five Points har lenge vært et hotspot, og Variety Playhouse er et flott sted for livemusikk og arrangementer.

Dag 15 ATLANTA – CHARLESTON
Charlestons signatur er antebellum-herskapshusene malt i en regnbue av farger og med forseggjort jernverk. Ikke gå glipp av muligheten til å bli med på en spasertur langs brosteinsbelagte gater for den beste utsikten over disse husene, hagen deres og Battery, Charlestons historiske strandpromenade. Kanskje navnet Charleston er kjent for deg på grunn av byens navnebror som var populær i Ragtime-tiden på begynnelsen av 1900-tallet og av de som drev med jazzbeats på 1920-tallet. Grammy-prisvinnende sanger Darius Rucker, hjemmehørende i byen, kalte til og med et av albumene hans «Charleston, SC 1966.» Renoveringen på 1990-tallet av Charleston Music Hall, også kjent som The Tower Depot, ga byen et førsteklasses spillested for livemusikk.

Bilferie fra Dallas USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser
For en lavmælt kveld kan du gå inn i historiske barer eller strandtavernaer i sentrum for å se en rekke talentfulle musikere på scenen.

Dag 16 CHARLESTON hjemreise
Returner leiebilen din før avreise.

Ta en bilferie fra Dallas

Kontakt Amerikaspesialisten – Vi skreddersyr

Priser og betingelser:

Vår ref: ATI


Reisemål USA

© 2023 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,