GO UP

Bilferie i Canada – The Wild West

Opplev det fasinerende landskapet og kulturene i vestlige Canada på denne 19 netters reiseruten.

Tid: Fra mai og ut september
Pris: 12 netter fra 10 620,-  19 netter fra 18 420,-

Dette er en flott bilferie som tar deg off-the-beaten track i Canada, fra Vancouver.  Bilferie i Canada – The Wild West gir deg store naturopplevelser, kultur, kontakt med kanadiere, storbyer og småsteder. Bilferien går fra kysten til innlandet gjennom Canadas fantastiske fjellkjeder. Underveis kan du prøve aktiviteter som fotturer, riding, kano og rafting.
Du bor på 3* hotell og lodger.

Amerikaspesialisten anbefaler at du legger til noen netter i flotte Vancouver.

Høydepunkter underveis

 • Kosmopolitiske Vancouver
 • I Gullrushets fotspor
 • Yellowhead Highway
 • Wells Gray Provincial Park med fotturer mm
 • Jasper, Banff og Kootenay nasjonalparker
 •  Ferge langs kysten av Canada
 • Regnskog i vestlige Canada
 • Fraserelven
 • Sjarmerende Victoria

Amerikaspesialisten anbefaler at du legger til noen netter i flotte Vancouver.

Vil du dra på bilferie i Canada – The Wild West? Kontakt Amerikaspesialisten 

Reiserute:

Dag Strekning km
1 Ankomst Vancouver
2 Vancouver – Kamloops 321
3 Kamloops – Wells Gray Provincial Park 166
4 Well Gray Provincial Park
5 Wells Gray – Jasper 340
6 Jasper – Banff 285
7 Banff
8 Banff – Invermere/Radium Hot Springs 170
9 Invermere/Radium Hot Springs
10 Invermere – Nelson 380
11 Nelson – Osoyoo 260
12 Osoyoo – Hope 247
13 Hope – Whistler*
12 netters reisen avsluttes denne dagen med å kjøre til Vancouver
300
14 Whistler – Powell River 125
15 Powell River – Quadra Island 70
16 Quadra Island – Pacific Rim National Park 285
17 Pacific Rim National Park
18 Pacific Rim National Park – Victoria 316
19 Victoria – Vancouver 70
20 Avreise fra Vancouver

Dag til dag:

Dag 1

Ankomst Vancouver
Du tar deg til hotellet på egen hånd. Her ligger din personlige guidebok med din reservasjon. Resten av dagen kan du hygge deg i flotte Vancouver.

Dag 2

Vancouver – Lac Le Jeune 321 km
Bilferien går fra Vancouver innover i landet og følger gullrushveien langs Fraserelven. Ved Hells Gate eller Boston Bar kan du stoppe  og ta gondolen. På toppen får du en fantastisk utsikt over Fraserelven. Du kan også velge å stoppe i byen Lytton som ble grunnlagt under gullrushet. Du fortsetter gjennom Merritt til Lac Le Jeune i utkanten av Kamloops.

Dag 3

Lac Le Jeune – Wells Gray Provincial Park 166 km
Du kjører langs Yellowhead Highway langs dalen som er formet av vulkaner og North Thompsonelven. Et besøk i Yellowhead Museum i Clearwater er et must. Her får du et inntrykk av livet de første oppdagerne fra innvandringen i området levde. Ved Spanish Creek Park ser du rester av vulkaner. Overnatting i Wells Gray Park.

Dag 4

Wells Gray Provincial Park
Dette naturområdet er unikt og ettertraktet av opplevelseslystne! Her kan du få en flott dag med turer, fisking, kano eller rafting om du ønsker.
Amerikaspesialisten anbefaler en 6-timers tur (bestilles ekstra), hvor du har en guide som tar deg med på en spennende tur til noen av parkens høydeputer. Fossene Helmecken Falls, Little Niagara, kano over nydelige Clearwater Lake, lunsj med grillmat og utsikt over Cariboofjellene med topper som Garnet Peak og Mount Huntley. Parken er også kjent for å ha en stor populasjon av svartbjørn – spesielt i mai og juni.

Dag 5

Wells Gray Provincial Park – Jasper 340 km
Fra fredelige og naturskjønne Wells Gray går turen over Rocky Mountains. På veien kan du stoppe og få en fantastisk utsikt til Mount Robson som er det høyeste fjellet i de Canadiske Rocky Mountains. Overnatting i Jasper.
Ta en 1-times elvesafari på North Thompsonelven. På de 12 kilometerne gjennom Grizzly Bear Valley mellom Valemount og Kamloops kan du få en stor naturopplevelse. Er du heldig kan du se svartbjørn, grizzly eller elg.

Dag 6

Jasper –  Banff 285 km
En flott biltur langs Icefield Parkway gjennom et landskap med spisse fjell og isbreer. I tillegg kan du se nydelige innsjøer som Peyton og Moraine. Det turkise vannet i Lake Louise er imponerende. Trans-Cana Highway tar deg til Banff som er en koselig by med mange tilbud både for sommer – og vintergjester. Nasjonalparken er imponerende. Overnatting i Banff.

Dag 7

Banff Nasjonalpark
I Banff er det fjellene som trekker de fleste. Ta gondolen til toppen av Sulphur Mountain. Her er det muligheter for fine turer på en rekke stier. I Banff kan du også dra på rafting, leie sykkel eller være med på ridetur.
Eller hva med en 12 minutters flytur over fjellene? Fra Canmore, ca 12 km fra Banff, kan du bli med på en utrolig helikoptertur over fjellene!

Dag 8

Banff – Panorama 170 km
Fra Banff kjører du gjennom Kootenay nasjonalpark – et landskap som er dominert av fjelltopper, isbreer, dype daler og krystallblå innsjøer. Et besøk til de varme kildene eller avslapning på Radium Hot Springs Resort kan anbefales. Du kan oppleve dyreliv og nyte de flotte blomsterengene. Overnatting i Panorama Mountain Village.

Dag 9

Panorama
Nyt dagen i Invermere, et sommerparadis for utendørsentusiaster. Her er det store muligheter for turer, fiske, fugletitting, båtliv og windsurfing på Lake Windermere.

Dag 10

Panorama – Nelson 380 km
Fra skoger, fjell og vann går bilferien videre gjennom Kootenays i uberørt villmark, utmerket for deg som vil oppleve ødemarken. Området ble oppdaget av de som lette etter gull og historiske Fort Steele bærer minner om denne tiden. Utsikten mot Purcell og Selkirkfjellene er fantastisk. Over Kootenay Lake tar du gratis ferge til Balfour. Ettermiddagen er åpen til å hygge deg i historiske Nelson. Overnatting i Nelson

Dag 11

Nelson – Osoyoos 260 km
Turen går langs grensen mot USA gjennom Bonanza Pass og Gold Canyon. Her er det mange turgåere og kanoentusiaster som tilbringer sin ferie. Besøk Grand Forks ved Kettle River som bærer preg av den russiske befolkningen som slo seg ned her. Overnatting i Osoyoos.

Dag 12

Osoyoos – Harrison Hot Springs 160 km
På vei mot Manning Provincial Park kan du stoppe i Canadas eneste ørken – Oliver Park. Alternativt kan du gå tur gjennom Cathedral Provinvial Park. Deretter utforske Manning Provincial Park som er kjent for sine blomsterenger og varierende vegetasjon. Dagens høydepunkt er en fottur langs stiene med utsikt over Three Brothers Mountain og Thunder Lake. Overnatting i Harrison Hot Springs.

Dag 13

Harrison Hot Springs – Whistler 350 km
Om morgenen kjører du gjennom gullrushbyen Hope, før du følger langs Fraser River til Stillehavskysten. Herfra går fantastiske Sea-to-Sky Highway til Whistler som ligger ved bunn av fjellene Whistler og Blackcomb. Whistler er verdenskjent som en av de beste skistedene i Canada. Sommerstid kan du ta gondolen til toppen og få fine turer. Du kan spille golf eller bare rusle rundt og hygge deg i byen. Overnatting i Whistler.

Dag 14

Whistler – Powell River 125 km (pluss ferger)
Fra Whistler kjører du igjen mot kysten og kommer til delen av Canada som kalles Sunshine Coast. Området byr på unik natur med fjorder og fjell hvor fergeturene gir naturlige avbrekk. Powell River ligger i bunnen av flotte fjell med mange muligheter for utendørsaktiviteter. Sjøkajakk er veldig populært på disse kanter. Overnatting i Powell River

Dag 15

Powell River – Quadra Island 70 km ( pluss ferger)
Dagen starter med fergetur over Georgiastredet til Vancouver Island. Her er det mulig du kan få se hval om du er heldig. Turen videre nordover går gjennom Comoxdalen til Campbell River, som er kjent for å være et paradis for laksefiskere. En kort fergetur videre tar deg til Quadra Island hvor du i noen timer kan bli kjent med kulturen til ur-innbyggerne, First Nation. Overnatting på Quadra Island.

Dag 16

Quadra Island  – Pacific Rim nasjonalpark 285 km
Dagen byr på nye naturopplevelser. På vei til Stillehavskysten krysses et område med gammel regnskog og flere provinsparker. Her er du i villmarken og kanskje du får se bjørn, ulv, elg, hjort eller gaupe? Selv om du ikke ser det kan du være sikker på at de ser deg. Pacific Rim National Park er et område med økologisk og geografisk variasjon. Du vil ferdes i regnskog, bratte raviner og forrevne strender. Overnatting to netter i Pacific Rim Nasjonalpark.

Dag 17

Pacific Rim nasjonalpark
Dagen er åpen til å utforske de flotte områdene langs Stillehavet. Uberørte strender med skjell og unik natur.
Bli med på en unik hvalsafari i Clayoutsundet med mulighet for å se gråhval, spekkhoggere og sjøløver. Naturalister og erfarne guider er med på turen.

Dag 18

Pacific Rim nasjonalpark – Victoria, 316 km
Følg de svingete veiene tilbake mot østkysten. Stopp og se Horn Lake-grottene og Cathedral Grove. På veien kan du også stoppe og se helleristninger ved Sprout Lake og fossene i Little Qualicum Falls Provincial Park. Videre går turen gjennom Nanaimo. Amerikaspesialisten anbefaler et stopp ved Quw’utun’ Cultural and Conference Center i Duncan. Turen avsluttes i Victoria. Byen ble oppkalt etter Dronning Victoria og bærer preg av sin engelske påvirkning.

Dag 19

Victoria – Vancouver, 70 km (pluss ferge)
Rundt Victoria finner du rolige strender, sjarmerende bebyggelse og brede gater. Før du reiser fra Vancouver Island, må du besøke Butchart Gardens med sin fantastiske engelske hage. Ferge tilbake til Vancouver. Overnatting nær flyplassen hvor du leverer bilen.

Dag 20

Avreise

Priser og betingelser:

1 – 27. mai 
12 netter fra 10 620,- 19 netter fra 18 420,-


28. mai – 27. september
12 netter fra 12 820,- 19 netter fra 22 235,-
Rom er standard rom på hotellet.


Inkludert i prisen er:
Hotell/lodge i 19 netter
Personlig guidebok med all informasjon for reisen med attraksjoner, høydepunkter og dag-til-dag beskrivelse som utleveres på første hotell
Lokale skatter og GST


Ikke inkludert:
Fly
Billeie
Måltider


Aktivitetspakke kan kjøpes til for å delta på hvalsafari, elvesafari, flytur og annet. Kontakt oss for informasjon.


Prisen inkluderer:

 • Oppgitte priser er per person
 • Hotellovernatting(er)
Reisemål Canada Nasjonalparker
Pris Fra 18 420,-

Transportform:

© 2019 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic