GO UP

Fottur i Appalachene fra Boston – Appalacian & New England Walk

Vi skreddersyr din drømmereise. Kontakt oss for pris og turforslag.

Denne reisen er helt unik. Det er en fottur i Appalachene fra Boston. Appalacian & New England Walk går over 11 dager med en liten gruppe.

fottur i Appalachene fra Boston USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Dette eventyret tar deg med til USAs eldste og mest populære fjell, Appalacherne i nord øst. Du vil også utforske de mange fjellkjedene i Vermont, New Hampshire, Maine og Massachusetts på de guidede dagsturene, inkludert Franconia Ridge. Nyt det fantastiske landskapet mens du går skogkledde daler og uforstyrrede skoger langs de beste stiene i New England. Høsten forvandler det rike løvet i de best bevarte skogene i New England til fantastisk karmosinrød og oransje.
New Englands høstløvverk er legendarisk. I løpet av september og oktober blir bladene fra grønne til gull, crimson og oransje, og det er den perfekte tiden for fotturer. Vi anbefaler å bestille tidlig for disse populære datoene.
Denne turen er en drøm for turgåere og naturelskere.

fottur i Appalachene fra Boston USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

HØYDEPUNKTER:
To netters opphold i Acadia nasjonalpark på Mount Desert Island
Sjarmerende bakveier og småbyer i New England
Muligheter for dyreliv og fugletitting
Naturskjønne dagsturer og fotturer i og rundt Stowe, White Mountains, Baxter State Park og Acadia National Park
Kjør opp Mount Battie for 360 graders utsikt over Camden
Enestående høstløvverk i New England (sept-okt)

Pris inkluderer:
Ni netter camping med utstyr (unntatt sovepose), en hotellnatt, all transport med privat kjøretøy, ni frokoster, 10 lunsjer og åtte middager, to profesjonelle guider
Gruppestørrelse: Maksimalt 12, aldersgruppe: 16+

fottur i Appalachene fra Boston USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Valgfrie aktiviteter (betales lokalt)
Vær oppmerksom på at ikke alle valgfrie aktiviteter kan være tilgjengelige på hver tur, og prisene kan endres.
White Mountains Cog Railway US$69-$75
Sykkelutleie – Acadia US$20-$25
Havkajakkpadling – Acadia USD 50
Fisketur fra Acadia US$100
Hvalsafari i Bar Harbor/Acadia NP US$59
Kanopadling i Baxter State Park US$1

La din neste tur bli en fottur i Appalachene fra Boston

Kontakt Amerikaspesialisten – vi skreddersyr

Dag til dag:

Dag 1

ANKOMST BOSTON
Boston er en by som spilte en nøkkelrolle i den amerikanske revolusjonen. Før velkomstmøtet kl. 18.00 i kveld, hvorfor ikke oppdage denne historiske byen i ditt eget tempo?

Dag 2

STOWE
På vei til Stowe blir det et stopp ved Sugarbush Farm for å smake på ferske oster og lønnesirup (med mulighet til å kjøpe). Det blir også stopp stopp på Ben & Jerry’s, Cabbot Cheese og Lake Champlain Chocolate Shop. Deretter venter Stowe. Stowe ligger i en bred, fruktbar dal mellom Mount Mansfield og toppene av Green Mountains i vest, og Worcester Range i øst.

Stowe vil være din base for de neste to nettene. Ta en spasertur ved elven eller utforsk det lokale håndverket og maten. Hvis du foretrekker å ta en vandring på en sti i nærheten, har du også dette alternativet.

Dag 3

STOWE
I dag kan venter en hel dagstur (18 kilometer) på Worcester via Skyline Trail. Her er det et flott dyreliv langs stien, inkludert elg og bjørn. Turen er vurdert som anstrengende, men så snart du setter foten på stien, vil innsatsen din raskt bli belønnet med noen av Vermonts mest naturskjønne åser. Stien vil lede deg gjennom moslagte skogbunner, steinete utspring og milevis med ren, uforfalsket turglede.

Sti: Worcester via Skyline Trail (retur langs samme sti)
Distanse: 18,34 kilometer
Høydeendring: 4258 fot
Varighet: 6-7 timer
Vurdering: Anstrengende

Dag 4

WHITE MOUNTAINS NATIONAL FOREST
Denne vandringen går langs ryggraden i de nordlige Appalachene, White Mountains of New Hampshire. Mange av stiene her er over tregrensen, og tilbyr fantastisk utsikt over dette imponerende området. Ved ankomst blir det en fottur til Lonesome Lake. Stien fører til den sørlige enden av Lonesome Lake med ytterligere 0,5 miles til en Appalachian Mountain-hytte og muligheten til å forlenge turen. Det meste av stien er dekket av trær, så den vil være skyggelagt for solen, noe som gjør det enda mer til en hyggelig opplevelse.

Sti: Lonesome Lake (løkkesti)
Distanse: 4,82 kilometer
Høydeendring: 1 033 fot
Varighet: 3 timer
Vurdering: Moderat

Dag 5

WHITE MOUNTAINS NATIONAL FOREST
I dag har du muligheten til å gå turstien Franconia Ridge som starter rett ved campingplassen din. Denne stien er rangert som en av de beste i New England, og du kan nå tre topper (Little Haystack, Mount Lincoln og Mount Lafayette), som alle tilbyr fantastisk utsikt. Dette området er godt kjent av turgåere over hele verden, både for sin fantastiske natur og stadig skiftende vær. Utfordre elementene her eller ta Cannon Mountain Aerial Tramway, som begynte å operere i 1938. Fra toppen er det panoramautsikt over tre stater, så det er stort sett definitivt verdt en tur.

Sti: Franconia Ridge (tur-retur)
Distanse: 14,48 kilometer
Høydeendring: 4000 fot
Varighet: 8-10 timer
Vurdering: Anstrengende

Dag 6

BAXTER STATE PARK
Du reiser fra en av de mest kjente delene av Appalachian Trail, til de mest uberørte. I Baxter State Park finner du Mount Katahdin, sluttpunktet for den 3 500 kilometer lange Appalachian Trail. Her kan du vandre og nyte det største av de mest avsidesliggende villmarksområdene i det østlige USA.

Her kan du virkelig komme deg vekk fra alt på gangstier som snor seg gjennom uforstyrret skog og langs de krystallklare innsjøene og bekkene i det nordlige Maine. Hold både øyne og ører åpne for muligheten til å møte noe av dyrelivet som trives her. Denne villmarken er praktisk talt uberørt siden dagene til de første nybyggerne, for over tre hundre år siden. Mens du stopper opp for å reflektere over ensomheten til dette vakre stedet, er det vanskelig å forestille seg at to tredjedeler av USAs befolkning bor innenfor en dags kjøretur fra Appalachian Trail.

Dag 7

BAXTER STATE PARK
I dag går turen for de som ønsker det til Mt Katahdin via jaktstien. Det er en anstrengende tur med mer enn 4 150 fots høydeøkning og tar ca. 10 timer. Uutsikten på denne stien er noen av de fineste i New England, men bør bare prøves av deg som føler at du klarer det.

Sti: Mt Katahdin via. Jaktsti
Distanse: 14,90 kilometer
Høydeendring: 4150 fot
Varighet: 10 timer
Vurdering: Anstrengende

Dag 8

BAXTER STATE PARK
I dag går vandringen langs en natursti til Daicey og Kidney Ponds, med Appalachian Trail som går gjennom en del av den. Den er vurdert som enkel med liten eller ingen høydeforskjell. Kanoer kan leies etter et par kilometer for en helt annerledes og unik opplevelse, eller du kan bare lene deg tilbake og beundre utsikten.

Sti: Daicey & Kidney Pond
Distanse: 3,21 kilometer
Høydeendring: n/a
Varighet: 1,5 time
Vurdering: Enkelt

Dag 9

MOUNT DESERT ISLAND / ACADIA NASJONALPARK
Denne fantastiske reisen fortsetter. I dag blir det besøk til utrolige Acadia nasjonalpark på Mount Desert Island. Acadia National Park er en fryd for sansene med et uberørt naturlandskap av granittfjell, innsjøer, steinete kystlinjer, øyer og bølgende havbølger, med et rikt dyreliv.

Grunnen til at Acadia har bygget opp et slikt rykte, skyldes selvfølgelig det store volumet av stier som er tilgjengelige, med rundt 65 kilometer med turstier som ofte henger sammen, og som varierer i vanskeligheter fra enkle til anstrengende.

På ettermiddagen går du en lett sti, men en av de beste i klassen i dette området. Den naturskjønne Ocean Path-stien slynger seg i sørlig retning langs den østlige bredden av Mount Desert Island, i omtrent en kilometer til den ankommer Otter Cliff og Otter Point. For deg som ikke ønsker å gå tur i dag, så kan du utforske byen Bar Harbor eller prøve en av de valgfrie aktivitetene og utfluktene dette området er så kjent for, som havkajakkpadling eller havfiske.

Sti: Ocean Path
Distanse: 3,21 kilometer
Høydeendring: minimal
Varighet: 1-2 timer
Vurdering: Enkelt

Dag 10

MOUNT DESERT ISLAND / ACADIA NASJONALPARK
I dag går vandringen langs en av Acadias vakreste turstier, Cadillac Mountain North Ridge Trail – det er tross alt noen fotturer som bare må gjøres. Turen er vurdert som moderat. Stien har mange naturskjønne utkikksposter over Frenchman Bay i Bar Harbor, og interessante lunder med forkrøplet furu som passer for en hobbit.

Sti: Cadillac Mountain North Ridge Trail
Distanse: 7,24 kilometer
Høydeendring: 1148 fot
Varighet: 2-3 timer
Vurdering: Moderat

Dag 11

ACADIA NASJONALPARK – BOSTON
På vei tilbake til Boston, kjører vi opp Mount Battie for en flott utsikt over Camden og øyene rundt Penobscot Bay. Reisen din ender i Boston, en av USAs eldste byer. Vi anbefaler at du bestiller et par ekstra netter for å utforske de mange attraksjonene i byen.

Byen ble grunnlagt i 1630 av puritanske kolonister og har vært betydelig i amerikansk historie og landets kamp for uavhengighet. Begivenheter som Boston-massakren og Boston Tea Party spilte sentrale roller i den kampen og har blitt en del av amerikansk folklore. Med tid til å utforske kan du også besøke Harvard University, som ligger i forstedene til Boston. New England er kjent for sin deilige sjømat, den tykke sjømatsuppen kjent som New England clam chowder, så før du drar, sørg for at du tar en skål eller to.

Denne turen avsluttes ved hotellet i Boston ca kl. 17.00. Vi kan bestille ekstra overnattinger til deg.

Priser og betingelser:

Vår ref: USASpes


Reisemål Østkysten USA

© 2023 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic