GO UP

Bussreise fra Las Vegas til San Francisco – Western Dream

Vi skreddersyr din drømmereise. Kontakt oss for pris og turforslag.

Bli med på en fantastisk og innholdsrik bussreise fra Las Vegas til San Francisco over 13 dager til nasjonalparker og severdigheter. Bussreisen Western Dream har kun en lite gruppe på maks 13 personer, og det blir overnatting i camps i nasjonalparkene og mange flotte vandringer.

Bussreise fra Las Vegas til San Francisco Bussreise fra San Francisco til Las Vegas Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Dette er en av de mest populære reiserutene, som krysser den varierte villmarken på vestkysten av Amerika. Her kan du oppleve naturens transformasjon fra uberørte alpine skoger til vidstrakte tørre ørkener. Beundre Yosemites granittklipper, den spektakulære Antelope Slot Canyon og utforske Zion og Bryce Canyons svingete stier.

Du får også ta del i de skjulte hemmelighetene til Navajo-nasjonen på tur i Monument Valley. Western Dream tar deg til noen av de fineste nasjonalparkene i USA

Bussreise fra Las Vegas til San Francisco Bussreise fra San Francisco til Las Vegas, Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

HØYDEPUNKTER:
En rekke fotturer gjennom noen av Amerikas vakreste nasjonalparker
Navajo guidet tur i Monument Valley
Utforsk de skulpturerte og fargerike formasjonene ved Antelope Slot Canyon
Se byen Seligman langs Route 66
Grand Canyon soloppgang eller solnedgang og utrolige turstier
Se ikoniske Horseshoe Bend
Bryce Canyon-stier og overnatting ved Kodachrome Basin
Hel dag i Zion National Park og fottur til Angels Landing
Besøk Death Valley National Park inkludert ost- og vinkveld
To hele dager i Yosemite nasjonalpark
Gå Golden Gate Bridge i San Francisco

Inkludert: 10 netter camping med utstyr (unntatt sovepose) og to hotellovernattinger i tomannsrom, all transport med privat kjøretøy og 4WD i Monument Valley, 10 frokoster, 12 lunsjer og 9 middager, profesjonell turleder og Navajo-guider
Gruppestørrelse: Maksimalt 13 – Aldersgruppe: 16+
1 – 2 avganger i måneden mellom mai og september – spør oss om eksakte datoer.

Bli med på en spennende bussreise fra Las Vegas til San Francisco – Western Dream

Kontakt Amerikaspesialisten – Vi skreddersyr

Dag til dag:

Dag 1

ANKOMST LAS VEGAS
Nyt en spennende dag i ørkenneonbyen Las Vegas før ditt episke eventyr begynner. Ta en spasertur langs The Strip for å beskue resorthotellene som får denne ørkenbyen til å tikke. Et velkomstmøte vil bli holdt ca kl. 18:00 på kvelden.

Dag 2

RUTE 66 – GRAND CANYON
I dag forlater du det pulserende Las Vegas mot Grand Canyon nasjonalpark. Det blir ett stopp underveis ved Route 66-byen Seligman, fylt til randen med ren Americana. Byen gjenspeiler en tid da dette var hovedveien gjennom Amerika.

Selve Grand Canyon er vanskelig å forstå, selv når du står ved kanten eller går ned i canyonen. Dette utrolige naturens under 445 kilometer langt, opptil 29 kilometer bredt og over 1,6 kilometer dypt, utskåret over flere årtusener. Colorado River sniker seg gjennom canyongulvet, 2 330 kilometer gjennom syv amerikanske stater og to meksikanske stater.

Dag 3

GRAND CANYON
Vi anbefaler en spennende helikoptertur over canyonen, hvor du får se perspektiver som ikke kan sees til fots. Besøk også filmshowet på IMAX Theatre, som vil gi deg en god oversikt over området og hvordan det utviklet seg. Alternativt kan du spasere den enkle, slyngende South Rim Trail, gå nedover den mer utfordrende Bright Angel Trail til Plateau Point, eller bare slappe av ved canyonens kant og nyte en spektakulær solnedgang over et av verdens naturlige underverker.

Obs: På grunn av parkbestemmelser kan ikke guiden din gå på tur med deg i Grand Canyon.

Sti: Grand Canyon Rim-løyper
Det er flere forskjellige utsiktspunkter langs stien som selv om de er forskjellige i kjørelengde og varighet, forblir stabile med hensyn til høyde.

Sti: Bright Angel Trail til Plateau Point
Distanse: 17,21 km
Høydeendring: 3.195 fot
Varighet: 7-8 timer (med lunsjstopp ved Plateau Point)

Dag 4

MONUMENT VALLEY
Oppdag det hellige land i hjertet av Navajo Nation, Monument Valley. Du kommer dit med 4X4 kjøretøy, før du fortsetter til fots. De røde sandsteinsmonolittene har vært bakteppet for utallige westernfilmer hvor cowboyer rir ut i solnedgangen. Lær magien og myten om den rike indianerkulturen. Campen din er på Navajo Tribal Lands of Monument Valley og er et fotografiparadis. Her har du god tid til å slappe av og se dalens surrealistiske solnedgang. Dette er ett av høydepunktene på ditt amerikanske eventyr.

Turgåing: Etter å ha gått av 4×4, fortsetter du til fots primært en lang flat ørkenflate. Totalt er vandringen maksimalt 2 kilometer

Dag 5

ANTILOPE CANYON – KODACHROME BASIN STATEPARK
Ved Horseshoe Bend får du den klassiske utsikten over Colorado River på din vei mot den fantastiske Antelope Canyon. Navnet betyr på Navajo-språk «stedet der vannet renner gjennom steiner».
Et Navajo-guidet besøk er inkludert, og guiden din vil vise deg hvordan vannet har skåret ut og skulpturert dette vakre området, noe som resulterer i denne jevne og fargerike kløften.
Turen går videre til Kodachrome Basin State Park, hvor du tilbringer en kveld i en camp under ørkenstjernene.

Dag 6

BRYCE CANYON NATIONAL PARK – KODACHROME BASIN STATE PARK
Denne morgenen krysser du et høyt platå mot Bryce Canyon nasjonalpark. ‘Mystisk’, ‘fantastisk’ og ‘ute av denne verden’ er bare noen få av beskrivelsene som tidligere besøkende bruker for å beskrive dette fascinerende naturlige amfiteatret med rosa, oransje og hvite sandsteinspir, lokalt kjent som hoodoos. Det er en rekke naturskjønne utsiktspunkter og stier som varierer fra lett til moderat vanskelighetsgrad. Gruppen vil gå Peekaboo-Queens Garden Loop Trail. Den ca 3 kilometer lange sløyfen er en kombinasjon av tre stier som tilbyr det beste fra parken. Det er en smal canyon, buer og hoodoos i massevis, men den tøffeste delen av turen er oppstigningen tilbake til toppen. .

Sti: Peekaboo-Queens Garden Loop Trail
Distanse: 9,4 kilometer
Høydeendring: 1660 fot
Varighet: 3,5 timer

Dag 7

ZION NASJONALPARK
Neste herlige opplevelse er Zion nasjonalpark med sine utrolige fjell og vakre daler som strekker seg så langt øyet kan se. Zion Canyon ble navngitt av de tidlige mormonbosetterne i Utah som tenkte på det som deres «lovede land». Noen av de beste fotturene i dette ørkenterrenget finner du i og rundt den fruktbare Virgin River som bukter seg under massive, katedrallignende sandsteinsvegger.

Start med en kort fottur fra dalbunnen for å se Lower Emerald Pools før du fortsetter til de glitrende Upper Emerald Pools, og passerer fossefall langs veien til Zions «strand».

Dag 8

ZION NASJONALPARK
I dag blir det en av parkens mer ambisiøse turer til Angels Landing, for å oppleve uslåelig 360-graders panoramautsikt. Etter en vakker, men anstrengende fottur langs den knivkantede åskanten, vil du bli belønnet med et av de mest fantastiske og kraftige panoramaene du noen gang vil få øye på. Hvis værforholdene tillater det, kan du velge å vandre videre dypt inn i Zion Narrows.

Sti: Angels Landing
Distanse: 7,8 kilometer
Høydeendring: 2073 fot
Varighet: 3-4 timer

Denne fotturen er krevende og passer ikke for de som ikke er flinke med høyder.

Dag 9

DEATH VALLEY NASJONALPARK
I dag går turen til et av de varmeste, tørreste og laveste stedene på jorden: Death Valley. Dette tørre området ligger i Mojave-ørkenen i det østlige California, og har bare 5 cm nedbør hvert år. Her er det noen utrolige utsikter og naturlige formasjoner. Til tross for det skumle navnet, er det et stort mangfold av liv i Death Valley. Men med temperaturer som jevnlig topper 40 grader pluss, vil du være glad for at hotellet ditt har klimaanlegg! Nyt en vin- og ostekveld med fantastisk utsikt.

Dag 10

YOSEMITE NASJONALPARK
Yosemite nasjonalpark ligger i fjellkjeden Sierra Nevada i Nord-California. Her møter grønn skog granittvegger som er flere tusen fot høye. Klatrere kommer fra hele verden for å prøve seg på klippene, mens turgåere kan gå til foten av noen av de største fossene i verden. De kjente stedene langs disse stiene inkluderer Yosemite Falls, Nevada Falls, Vernal Falls og Mirror Lake. Utsikten er fantastisk fra alle utsiktspunkter, og granittformasjonene Half Dome, El Capitan og Cathedral Rocks vil garantert for alltid være etset inn i hodet ditt som noe av det vakreste landskapet du noen gang har sett.

Dag 11

YOSEMITE NASJONALPARK
I dag skal du gå Mist Trail, uten tvil en av de mest fremragende dagsturene fra Yosemite Valley. The Mist Trail har noen fantastiske utsiktspunkter mens du går over pittoreske broer opp mot Vernal Falls. Spruten fra fossen vil kjøle deg ned på en varm sommerdag, og skaper slående regnbuer langs stien. Fortsett å gå og du kommer til en annen vakker foss, Nevada Falls. Her føles det virkelig som om du er i California villmark. Gå tilbake via John Muir Trail for den perfekte ettermiddagsutsikten, og hvis du er heldig kan du til og med se Black Bear og coyoter som streifer rundt i områdene rundt. Det er aldri et kjedelig øyeblikk i Yosemite.

Avstand: 8,7 kilometer tur/retur (via Mist Trail)
Høydeøkning: 610 meter over havet
Vanskelighetsgrad: Anstrengende
Tid: 5-6 timer

Dag 12

YOSEMITE NASJONALPARK
Etter et besøk for å se de fantastiske Giant Sequoia-trærne, lokker Yosemite Valley. Her kan du sykle, ta en dukkert i Merced-elven eller vandre i de frodige engene.

Sti: Tuolumne Grove of Giant Sequoias
Avstand: 4 kilometer
Høydeendring: 400 fot
Varighet: 1,5-2,5 timer

Dag 13

YOSEMITE NASJONALPARK – SAN FRANCISCO
Forlat Yosemites ruvende gigantiske sequoiaer bak, på vei mot «City by the Bay» hvor turen slutter. Bruk sjansen til å gå over Golden Gate Bridge, med utsikt over Alcatraz og bukten. Denne ikoniske hengebroen ble fullført i 1937, er 2,7 kilometer lang og er en av de mest fotograferte broene i verden.

Et annet must du bør gjøre om du har ekstra tid i San Francisco er å besøke fengselet i Alcatraz, hvor du kan lære alt om de beryktede innsatte og deres mislykkede rømningsforsøk. For å gjøre dette må du bestille direkte med Alcatraz Cruises på forhånd, dagen etter at turen er ferdig.

Denne turen avsluttes ved hotellet ca kl. 17.00. Vi anbefaler å bestille overnatting etter turen hvis tiden tillater det. Hvis du planlegger å fly i kveld, vennligst ikke bestill et fly som har avgang før kl. 21.00

Priser og betingelser:

Vår ref: USASpes


Reisemål California USA

© 2023 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic