GO UP

Rundreise i Alaska med minibuss – Alaska, Wildlife & Wilderness

Vi skreddersyr din drømmereise. Kontakt oss for pris og turforslag.

Dette er en fantastisk rundreise i Alaska med minibuss med plass til kun 13 personer. På Alaska, Wildlife & Wilderness kommer du virkelig inn i villmarken. Turen går over 14 dager. Du sover i telt og lodger og får nærkontakt med dyreliv og natur på en unik måte.

Rundreise i Alaska med minibuss - Alaska, Wildlife & Wilderness USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Denne altomfattende turen gir definitivt «wow-faktoren»! Dette er det ultimate Alaska-eventyret komplett med flytur, bjørnesafari, dyrelivscruise og villmarksturer. Alaska inneholder isbreer, skoger, innsjøer, brusende elver og noen av de vakreste fotturene på kontinentet.

Dyrelivet er legendarisk både i havet og på land. Med Alaska som en av de siste bastionene av ekte villmark, er det det perfekte stedet å se dyr i deres naturlige habitat. Besøk topper og isbreer i Wrangell-St Elias og Denali nasjonalpark, hvor du vil vandre i skyggen av den høyeste toppen i Nord-Amerika, Mount Denali. Nyt utmerkede muligheter til å se livet i havet i Kenai Fjords National Park og ta et sjøfly  inn i villmarken for å søke etter svartbjørn og Grizzly.

Rundreise i Alaska med minibuss - Alaska, Wildlife & Wilderness Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usa

 

HØYDEPUNKTER:
Sjøflytur for å lete etter bjørn og mulighet til å være vitne til laksevandring
Naturskjønn fergetur gjennom Prince William Sound
Heldags cruise i Kenai Fjords National Park med laks eller prime rib lunsj
To hele dager med utforsking av Denali National Park med busspass
Imponerende fotturer ved foten av Mount Denali Fottur rundt i Wrangell-St Elias nasjonalpark
Utrolig fottur inkludert Harding Icefield Trail
Besøk den storslåtte Worthington-breen
Uendelig dyreliv og turmuligheter

Nordmannsreiser, amerikaspesialisten, amerika, reiser, usaRundreise i Alaska med minibuss - Alaska, Wildlife & Wilderness

Prisen inkluderer: 11 netter camping med utstyr (unntatt sovepose). en hotellnatt. en natt på hytter, all transport med privat kjøretøy, sjøfly, ferge og cruise, 11 frokoster, 13 lunsjer, ni middager, profesjonell turleder og spesialistguider
Alderssgrense: 16+
Fem avganger mellom juni og august – spør oss om eksakt dato.

Valgfrie aktiviteter (betales lokalt)
Vær oppmerksom på at ikke alle valgfrie aktiviteter kan være tilgjengelige på hver tur, og prisene kan endres.
Naturskjønn flytur – Denali US$524
Isklatring – Wrangell-St Elias USD 145
Hundeslede – Denali US$Gratis
Aerial trimway – Alyeska Mountain US$25
Alaskan laksebakst – Denali US$30
Kennecott Copper Mill US$28
Terrengsykling – Denali US$20-$57
Brevandringer – Wrangell-St Elias USD 120
Naturskjønne flyreiser – Wrangell St-Elias USD 120–270 USD
White water rafting – Denali US$92-$187
Havkajakkpadling – Valdez USD 249

Prøv en unik rundreise i Alaska med minibuss

Kontakt Amerikaspesialisten – vi skreddersyr dine opplevelser

Dag til dag:

Dag 1

ANKOMST ANCHORAGE
Velkommen til Anchorage, den største byen i Alaska med bare 300 000 mennesker. Det er ikke lenge siden at Anchorage var den siste utposten før du dro inn i «Last Frontier». Nå er det en travel by drevet av oljeboomen og turismen. Men det er ikke uvanlig å finne bjørn som streifer rundt i utkanten av byen – dette er et virkelig i villmarken. En flott måte å tilbringe dagen på er å vandre rundt i byen og få en følelse av den 49. staten, snakke med lokalbefolkningen og sjekke ut noen av de flotte kafeene og restaurantene. Det vil bli holdt et velkomstmøte kl. 18:00, der du kan møte reiseleder og andre i reisefølget.

Dag 2

TALKEETNA – DENALI NASJONALPARK
Når du forlater Anchorage, går du inn i villmarken nesten umiddelbart. Turen går mot Talkeetna hvor det blir stopp for å prøve en lokal delikatesse, reinsdyrpølse. Så ankommer du Denali nasjonalpark. Her ligger det høyeste fjellet i Nord-Amerika, det legendariske Mount Denali (6 194 moh). Her finner du også noe av den mest uberørte villmarken og det mest spektakulære landskapet i hele Alaska.

Dag 3

DENALI NASJONALPARK
Nyt to hele dager med å utforske parken med et inkludert busskort – den eneste måten å komme seg ut i den utrolige (og enorme) villmarken. Prøv å få øye på Alaskas ‘Big Five’; Caribou, Dall Sau, elg, Grizzly Bear og ulver. Denali er en av de eneste nasjonalparkene hvor du oppfordres til å finne din egen vei utenfor stiene, flott for deg som leter etter et rent uforfalsket eventyr.

Dag 4

DENALI NASJONALPARK
Det er mange valgfrie turer og aktiviteter i Denali. Hva med en flytur med helikopter til en av isbreene?
Siden stiene er ville og umerkede, er turmulighetene uendelige. Turlederen din vil foreslå noen lokale steder med vakker natur og de beste stedene for å se dyrelivet.

Dag 5

ALASKA RANGE
I dag går turen inn i hjertet av Alaska Range hvor du skal tilbringe natten i lokale hytter på Maclaren Lodge. Med spektakulær utsikt over den omkringliggende dalen gir denne rustikke lodgen den ideelle settingen for en autentisk Alaska-opplevelse. Selv om rommene er i enkel bunkhouse-stil, er den avsidesliggende beliggenheten unik. Kanskje du får se beitende karibou nær de stille innsjøene på tundraen? Dette er også et fugleparadis med mange unike arter.

Dag 6

WRANGELL – ST. ELIAS NATIONAL PARK
I dag gåre turen gjennom den dramatiske Copper River Valley. Det blir et stopp for en kort spasertur på Liberty Falls Trail, like ved Edgerton Highway på vei til den lille byen McCarthy (befolkning 40 om sommeren, 17 resten av året). Denne sjarmerende bosetningen i sentrum av fjell, isbreer og villmark vil være din base for å utforske Wrangell-St Elias de neste to nettene.

Dag 7

WRANGELL – ST. ELIAS NATIONAL PARK
Wrangell-St Elias National Park and Preserve inneholder ni av de seksten høyeste toppene i USA, inkludert den nest høyeste, Mount. St. Elias (5 488m), og er den mest isbrekledde regionen på det nordamerikanske kontinentet.

Du vil oppdage et imponerende område med isbreer, fjell, skog og villmark, med fantastiske muligheter for å se på dyrelivet. Dall sauer, fjellgeiter, karibou, elg, grizzly og svartbjørn er bare noen av parkens innbyggere. En valgfri opplevelse, og sterkt anbefalt, er sjansen til å feste stegjern til støvlene og vandre rundt Root Glacier, utforske dens dypblå bassenger og utskårne isformer.

Dag 8

VALDEZ
Reisen din fortsetter mot Valdez, og passerer gjennom Chugach Range. På elvene er det bygget fiskehjul for å fange laks som vandrer oppstrøms for å gyte. Det blir stopp ved den berømte Worthington-breen, ved siden av Thompson Pass for en kort spasertur.

Dag 9

VALDEZ
Utforsk den travle kystbyen Valdez, en retur til sivilisasjonen etter McCarthys fjellrike isolasjon. Valdez er en nyoppbygget by, ettersom et stort jordskjelv ødela den gamle i 1964. Det er forskjellige turstier i og rundt Valdez, som Mineral Creek Trail eller Keystone Canyon Pack Trail. Du kan også besøke det historiske museet for å lære om den innfødte kulturen, gullrushets historie og den berømte rørledningen.
Hvorfor ikke velge en havkajakkutflukt for å komme tett på isbreen?

Dag 10

SEWARD
Du forlater Valdez og går om bord Alaska State-fergen. Fergen krysser Prince William Sound mot Whittier. Utsikten over fjellene, buktene, fjordene og isbreene er uforglemmelig, og vannet er hjemsted for et unikt utvalg av marint liv, steinkobbe og sjøløver. Ved ankomst kan du utforske den lille fiskerbyen Seward. I sitt tidligere liv var Seward en jernbanehavn, noe som betyr at det nå er mange flotte shoppingmuligheter og et pittoresk gammelt sentrumsområde.

Dag 11

DYRELIVCRUISE
I dag blir det et heldags dyrelivscruise rundt Resurrection Bay og Alaska Maritime National Wildlife Refuge. For å maksimere opplevelsen din om bord vil guiden din gi en detaljert innføring om dyrelivet du ser og lokalområdet. På tidligere turer har reisende sett sjøløver, oter, Dalls nise og et uendelig utvalg av sjøfugler, inkludert lundefugl og ørn. Spekkhoggere blir ofte oppdaget, og hvis du er heldig, kan du også se knølhval! Nyt en inkludert fersk laks og prime rib lunsj om bord (vegetariske alternativer tilgjengelig).

Dag 12

KENAI FJORDS NASJONALPARK
Den svimlende vakre Kenai Fjords National Park har et fantastiske dyreliv og flotte fugletittingsmuligheter midt mellom dramatiske fjorder og isbreer. Innenfor parken ligger det enorme Harding Icefield på hele 300 kvadratkilometer. Hvis værforholdene tillater det, ta en spektakulær spasertur fra Exit Glacier til Harding Icefield for utsikt over dype sprekker i isen. På en høyde på 900 moh vil du til slutt nå et utkikkspunkt over isfeltet og utsikten vil være ute av en annen verden. Turen er anstrengende og helt avhengig av værforholdene; er det for mye snø og is i løypa kan det bli ufremkommelig. Det er et enklere alternativ tilgjengelig hvis du foretrekker det, ved å bruke en tilgjengelig sti for å nå et annet utsiktspunkt over isbreen.

Dag 13

SJØFLYTUR OG BJØRNESAFARI – SOLDOTNA
I dag går turen til Soldotna, hvor bjørnesafarien starter. Sjøfly er en livsstil for mange av de mer avsidesliggende samfunnene i Alaska, spesielt de som fortsatt ikke har veitilgang og for lite plass blant fjellene til å bygge rullebaner. Sjøflyene har vanligvis plass til maksimalt 10 personer. Det blir en vakker flytur over Cook Inlet.
Flyet lander i Big River Lakes-området og du går om bord i de ventende båtene for å utforske elve- og innsjøsystemet mens du holder øynene åpne for bjørner. Innsjøene er like i utkanten av Lake Clark Park og Wilderness Reserve, men langt fra veier og sivilisasjoner. Sjansen for bjørneobservasjoner er utmerket; du kan vanligvis se brune (grizzly) eller svartbjørner her. Du kan også se tusenvis av laks presse seg oppstrøms for å gyte, og hvis du er heldig, vil du se bjørner fange og spise de. Dette er Alaska på sitt beste, nesten helt uberørt villmark med et bakteppe av iskledde fjell og aktive vulkaner.

Dag 14

ALYESKA – ANCHORAGE
Etter frokost og pakking av leiren, blir det et par timers kjøretur til Alyeska i Chugach-fjellkjeden, som er ideell for en siste villmarkstur før du returnerer til statens hovedstad, Anchorage.
Anchorage, som inneholder rundt halvparten av statens befolkning, ser på noen måter ut akkurat som enhver annen vidstrakt amerikansk by. Og etter nesten to uker i de små byene og landsbyene, vil de travle gatene i byen føles noe annerledes. Utforsk kunstgalleriene og håndverksbutikkene hvor du kan se det vakre eskimoiske håndverket som lages.

Denne turen avsluttes ved hotellet ca kl. 17.00. Vi ordner gjerne med ekstra overnatting etter turen.

Priser og betingelser:

Vår ref: USASpes


Reisemål Alaska Canada

© 2023 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic